Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikal

Angielski a niemowlaki, male dzieci

Polecane posty

Gość tikal

Drodzy Rodzice, czy uczycie w jakikolwiek sposob swoje male dzieci angielskiego lub innych jezykow obcych? Ja znastanawiam sie nad tym zeby maz mowil do syna po angielsku (syn ma 10 m-cy). Maz nie jest anglista ani jego jezykiem ojczystym nie jest angileski, wiec zastanawiam sie czy to nie przyniesie wiecej szkody. Puszczasie dziecom piosenki po angielsku? Czytacie ksiazeczki? Wpisy o wysciugu szczurow juz od malego ignoruje:) pozdrawiam

jezyka ang nie powinno sie uczyc dzieci do 3.roku zycia. chyba ze cgcesz miec dziecko z wada wymowy, blednie wymawiajace twarde "r"

Gość tikal
dzieki, wlasnie juz o tym slyszalam zostanawiam sie jak mozna pracowac z dzieckiem po tych 3 latach w domu, bo nie wierze w skutecznosc kursow dla dziecki itp. tzn. troche tam mozna sie nauczyc, ale jak dziecko nie ma kontaktu z jezykiem w domu to moim zdaniem uczy sie powoli i z marnymi efektami

Gość a próbowałas juz ?
Dziecko tylko wtedy nauczy sie angielskiego jesli bedzie mialo stycznosc codzienna z jezykiem. Zadne zajecia - lekcje dla rocznych dzieci to bzdura i wymysl rodzicow. Ja swojej 3-latki nie posylam na angielski bo tego czego nauczy sie w ciagu roku - pozniej nauczy sie w miesiac. A zaoszczedze duzo kasy na tym. Ja sama mowie do dziecka po angielsku, puszczam jej bajki po angiesku, spiewamy.