Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieekaawskkaaaiiiiii

kontrola z zusu? tylko do 16.00 czy moga tez przyjsc posniej?

Polecane posty

Gość joannabbbbbbbb
jak masz lezace tez mozesz wyjsc do apteki, lakarza, laboratorium... ale nie mozesz np. chodzic po sklepach kupowac sobie ciuchow i kosmetykow itp itd

joannabbbbbbbb, weź takich bzdur nie pisz i nie wprowadzaj dziewczyn w błąd, bo jeszcze Cię posłuchają i będą miały problemy... Jak nie ma napisane na L4, gdzie ma leżeć? A adres to co? Ja niedoinformowana do L4 podałam adres zameldowania a nie tam gdzie mieszkam i musiałam zmieniać po kontrola przyszła do moich Rodziców!! I mnie nie było... Na szczęście, żadnych wyjaśnień nie musiałam pisać, ponieważ mam L4 z kodem, że MOGĘ CHODZIĆ, więc poproszono mnie telefonicznie o zmianę adresu na ten, pod którym przebywam, a z racji tego że mogę chodzić, oni liczą się z tym, że mogą mnie też nie zastać. A kontrole miałam w sumie 4 bez powodu. Zawsze w tyg. ok. 11-12. Puk, puk, podpisik i do widzenia!

Na dodatek sama lekarka powiedziała mi, że wystawia L4, że mogę chodzić, więc nie mam obowiązku siedzenia w domu i nikomu nie będę musiała się z tego tłumaczyć. To było na początku października, akurat faktycznie byłam na badaniach, ale nikomu się z tego nie spowiadałam. Zasiłek wpływa, nikt się nie odzywa w tej sprawie.

Gość cieekaawskkaaaiiiiii
a czy zus moze skontrolowac w ciazgu pierwszych 30 dni zwolnienia (placi wtedy pracodawca)

Gość teoretycznie to pewnie
może ale nie ma w tym żadnego interesu więc pewnie nie kontroluje, dopiero jak sami musza płacic ...