Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam, czy orientujecie się czy można dostać jakieś zasiłki jednorazowe (oprócz becikowego) lub takie na stałe po urodzeniu dziecka? Dodam, że ja jestem oficjalnie zarejestrowana na minimalną krajową tj. od tego roku 1500zł brutto, a mój mąż oficjalnie nie pracuje.

Gość trele morele30
I jako typowa polka chcialabys wyrwac troche kasy od panstwa tak? Do roboty wyrywaj a nie kombinujesz? Nie zycze sobie by z moich podatkow utrzymywac takiego lesera zyciowego!!!!

Nie znasz naszej sytuacji więc się odwal, czy jest tu może ktoś normalny ? :D

"To może niech mąż szuka pracy. Dla chcącego nic trudnego." popieram - bedziesz miec staly zasilek, co miesiac

Mój mąż pracuje, niestety w takiej branży, że niedługo będzie miał przerwę z tego powodu, że jest zima. Naprawdę jest nam teraz ciężko bo nasza sytuacja finansowa się pogorszyła, więc jeśli ktoś ma zamiar tylko komentować to niech się nie udziela.

Zgadzam się z wami, oczywiście że mąż musi pracować, ale chciałabym tylko się dowiedzieć czy należy nam się jakiś zasiłek. Słyszałam, że dostaje się jakieś z tytułu urodzenia dziecka

Gość moyew
proponuję kontakt z mopsem -tam ci powiedzą co i jak można otrzymać z okazji narodzin dziecka. wiem że jakieś dodatki są jeśli osoba spełnia kryterium dochodowe. zobacz spis tu: http://mops.stargard.pl/index.php?go=sr/dodzr Zastanawia mnie twoja stopka -masz dwójkę dzieci czy też w terminie pomyliły ci się lata? 2011 z 2012? :)

Na pewno dostaniecie becikowe . No i Twoje macierzyńskie czyli min krajowa.

moyew rzeczywiście pomylił mi się rok :D a nie wiecie jak to jest z urlopem wychowawczym i ile trwa?

Gość paper clip222
a google co zdechlo? kurcze kolejna wygodna dupa co bedzire ciagnac na lewo i prawo bo OFICJALNIE mezus nie pracuje:O niech zmieni prace, branze, mnoze sama rusz sie zaraz po macierzynskim do pracy! nie wstyd ci po mopsach lazic?wyłudzac kase? kuuuzwa, pomoc spoleczna w tymn kraju nalezaloby znupełnie zreformowac zeby takie naciagary jak autorka nie mialy mozliwosci ciagnac kasy

Gość trele morele30
sama sie odwal. Jak wybralas sobie nieudacznika na ojca swoich dzieci to miej pretensje do siebie.