Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alcia711

Poród we Wrocławiu

Polecane posty

Mam pytanie kobiet, które rodziły we Wrocławiu. W którym szpitalu rodziłyście i jaką macie ocenę?? Możecie coś polecić jakiś szpital? I jeszcze mam pytanie jak wyglądała kwestia znieczulenia i porodu rodzinnego?

Gość tamis
Ja rodziłam w kweitniu 2010 na Kamieńskiego. Miałam wykupioną położną (600zł). Niestety we Wrocławiu nie można mieć znieczulenia przy porodzie drogami natury, z powodu braku anestezjologów. Mimo, że 2 razy z trakcie porodu błagałam o znieczulenie, nie dali:) Rodziłam z mężem , mógł być przy mnie cały czas, również pod prysznicem. Jeśli masz pytania, pisz

Gość tamis
Ja rodziłam w kweitniu 2010 na Kamieńskiego. Miałam wykupioną położną (600zł). Niestety we Wrocławiu nie można mieć znieczulenia przy porodzie drogami natury, z powodu braku anestezjologów. Mimo, że 2 razy z trakcie porodu błagałam o znieczulenie, nie dali:) Rodziłam z mężem , mógł być przy mnie cały czas, również pod prysznicem. Jeśli masz pytania, pisz

tamis a ogólnie jak warunki ?? I w jakim celu wykupiłaś położną?? Co jeśli jej nie wykupie? :P

Czy któraś z Was jeszcze rodziła we Wrocławiu i ma coś ciekawego do powiedzenia?? :D :)

Gość tamisia

Gość tamisia
Alcia, warunki nie są złe. Sale poporodowe dwuosobowe i trzyosobowe, możesz też wykupić jedynkę, jesli będzie wolna. Czysto i na personel też nie narzekałam. Sale do porodu jednoosobowe, także bez problemu możesz być z mężem. Ja wzięłam położną, wlaściwie ze względu na męża, żeby się poczuć bezpieczniej, że może nas nie odeślą, jesli nie będzie miejsc. Moja położna przyjechała jak poród był juz bardzo zaawansowany, właściwie była ze mną godzinę, wcześniej przychodziły do mnie inne położne, tak samo dobre, więc z perspektywy czasu uważam, że niepotrzebnie wydałam kasę. Ale jeśli to Twój pierwszy poród (mój to był drugi, teraz jestem po trzecim i nie brałam położnej), to pewnie mogłabyś się czuć pewniej, bo taka położna pokazuje Ci wcześniej oddział, dzwonisz do niej nawet w środku nocy jak zacznie się akcja, możesz też dzwonic jak coś Cię niepokoi, no i potem jest z Tobą cały czas. Może się tak zdarzyć, ze ma dyżur akurat wtedy kiedy Ty rodzisz; w takiej sytuacji powinna Ci dać kogoś na zastępstwo, do Twojej wyłącznej dyspozycji. Też słyszałam że Trzebnica bardzo ok i Olśnica, ale to dla nas było za daleko. A wiesz na czym Ci zależy w związku z porodem?

Gość poloznawroclaw
-Jeśli jesteś w ciąży, bądź przygotowujesz się do macierzyństwa i masz obawy związane z ciążą, a przede wszystkim z porodem, -Jeśli chcesz nauczyć się odpowiedniego oddychania i relaksowania się w czasie porodu, -Jeśli chcesz poznać dokładnie przebieg porodu, związane z nim postępowanie i chcesz wiedzieć, co cię czeka, -Jeśli chcesz nauczyć się pielęgnacji noworodka i wiedzieć jakie czynności higieniczne i medyczne czekają twojego malucha zaraz po porodzie, Zadzwoń, lub napisz e-maila do mnie i umów się na indywidualne spotkanie. Poświęcę Pani tyle czasu, ile tylko będzie Pani potrzebować. Kim jestem? Położną z obronioną pracą licencjacką we wrześniu 2011roku. Ukończyłam studia licencjackie, stacjonarne na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Podczas licznych praktyk zawodowych w oddziałach, między innymi: porodowych, położniczo-ginekologicznych, oraz neonatologicznych, nauczyłam się fizjologii ciąży i porodu a także pielęgnacji noworodka. Przez 3 lata byłam wolontariuszką na oddziałach noworodkowych a przede wszystkim na oddziale neurochirurgii i chirurgii, który też wiele mnie nauczył. Podczas trwania moich studiów, uczestniczyłam w kilku konferencjach, poszerzających moje horyzonty i uzupełniających wiedzę. Kontakt telefoniczny, bądź przez e-mail ->503938134 ->zuzannapolozna@gmail.com

Tamisia, czy położna która tobie towarzyszyła przy porodzie jest godna polecenia? Jeśli tak, będę wdzięczna za namiary do tej położnej lub, ewentualnie innej pani położnej, za indywidualną opiekę której warto zapłacić. Nie wiem też jakie są stawki?