Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiam się, czy...

AMOKSIKLAV, A TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE NOVYNETTE

Polecane posty

Witam, mam pytanie odnośnie tego antybiotyku.W niedzielę wieczorem (15.01.) kochałam się ze swoim chłopakiem. W poniedziałek (16.01.) zaczęłam się źle czuć i do wtorku (17.01.) brałam takie typowe leki na przeziębienie - Fervex, Theraflu, Polopirynę S i Paracetamol, oczywiście w rozsądnych dawkach. Dzisiaj (18.01.) lekarz przepisał mi antybiotyk Amoksiklav (ma on wpływ na działanie tabletek), jednak dożylnie - pierwszą dawkę wzięlam około godziny 13. I tu mam pytanie - oczywiście wiem, że należy zabezpieczac sie i w trakcie brania antybiotykow, i 7 dni po zakonczeniu kuracji, jednakze czy to kochanie się w niedzielę może mieć jakieś nieciekawe skutki, biorąc poduwagę, że plemniki żyją w organizmie kobiety dp 72h .? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Tabletki Novynette biorę od 2 lat.

odświeżam, ważne ..

Według mnie możesz być spokojna. Wątpię, żeby plemniki przetrwały tyle czasu, bo w trakcie brania tabletek śluz raczej im tego nie ułatwia. A druga sprawa-to za krótki czas, żeby doszło do owulacji z powodu przyjmowania antybiotyku.