Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama7dniowegomiloszka

problem z kupka

Polecane posty

witam po wyjsciu ze szpitala zmienilam od razu mleko z hipp na bebiko w 5 dniu jego zycia wsztso bylo ok ale od wczoraj zalwazyla ze denerwuje sie jak robi kupke pierwszego dnia duzo kupek bylo drugiego jedna i takie jak fasolka jas a nawet mniejsze i dzis tylko jedna taka fasolka i sie denerwuje troszke i brzuszek trwardy normalnie je pije i tak naprawde nie placze tylko niekiedy jak pierdzi to tak jakby go bolalo nie wiem czy dawac mu czopek glicerynowy czy nie masowalam mu brzuszek i troszke nozkami

Gość xdxd
moze zmien mleko na hippa i zobaczysz czy wroci do normy... puki co podaj np wode koperkowa na gazy... masowanie brzuszka tez nie zaszkodzi

a moze to jeszcze za wczesnie na nowa zmiane mleka bo to dopiero 3 dzien i moze brzuszek musi sie przyzwyczaic dotego nowego mleczka jak myslicie?woda koperkowa to herbatka koperkowa? mam herbatkje z bobovity ale tam pisze ze od 1 miesiaca mozna dopiero

Gość xdxd
hipp ma chyba herbatke od pierwszego dnia... a brzuszek mozna masowac i np polozyc ciepla pieluszke na brzuszek tylko uwazac trzeba by nie byla za ciepla.... poza tym mieszanki sa raczej zapychajace ale dziecko powinno robic przynajmniej 4 razy na dobe kupke po mm

Gość agula8
dziecko tak może reagować na zmianę mleka, to może potrwać jakies 2 tygodnie zanim sie przyzwyczaji, ja podałabym probiotyk, jesli podejrzewasz alergię to dobry jest Latopic, do tego masowanie brzuszka, ciepła kapiel, ciepła pieluszka przykładana do brzuszka. Masaż wykonuje się zgodnie z ruchem wskazówek zegara, albo przyciskając nóżki ruchem okrężnym na zewnątrz do brzuszka.