Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedziałam bratu ciotecznemu

Mój kuzyn pożyczył w końcu pieniądze!!! Czy powinnam te pieniadze zwrocic?

Polecane posty

Jakis czas temu pisalam tutaj o tym ze brat cioteczny nie chce mnie i mojemu bratu pomoc przy dziadku. Ani pozyczyc nam pieniedzy co jest bardzo wazne w tej sytuacji. Dzisiaj zaproponowal ze pozyczy nam 800 zlotych ale pod jednym warunkiem ze bedziemy musieli mu te pieniadze zwrocic. Tutaj sa tutaj tematy ktore umiescilam kilka dni temu http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5084749 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5084747 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5084750 Co powinnam w takiej sytuacji zrobic? Pozyczyc pieniadze i wcale nie oddawac?

To jak oddawac czy nie oddawac??? On chce bym ja i moj brat cos mu podpisali, moze ugadac go zeby to byla pozyczka tylko na slowo?

"dziadkowi dobrze się wiodło, sponsorował całe życie mnie i brata, obiecał nam nawet opłacac studia ale nie zrobi tego ponieważ popadł długi, musiał się wysprzedac wielu ważnych rzeczy a nasz cioteczny braciszek ma pieniądze" więc mówisz że kuzyn ma finansować dziadka?

No nie oto mi chodzi ale skoro ma pieniądze a ja i brat zarabiamy marne grosze to mógłby nam pomóc, w końcu to człowiek który wychował jego matke.

kuzyn daje kasę matce, która potem przeznacza to na dziadka. Jak nie oddacie mu kasy to on wiecej nie da nic matce. I dziwię się, ze teraz wyciagacie do niego ręce po kasę i majątek po jego ojcu. A przecież dziadek tak zięcia nienawidził :D Ja bym was w tyłek kopnęła raz dwa :P

Tylko że on nie dostał tego majątku po swoim ojcu ale po swoim ojczymie. Nie widzisz różnicy?

Moim zdaniem w ogóle nie powinniście tych pieniędzy pożyczać, ale skoro juz pożyczyliście musicie oddać.

"Tylko że on nie dostał tego majątku po swoim ojcu ale po swoim ojczymie. Nie widzisz różnicy?" A jaką Ty tu widzisz różnicę?

a ja czy brat dajemy czasami dziadkowi na lekarstwa, czasami na lekarzy i jakoś nie chcemy by nam tego oddawał.

Gość od kuzyna masz prawo do
alimentów na dziadka :) więc złóż lepiej pozew.

Ale sama piszesz że dziadek nie lubił nigdy Twojego kuzyna i że sienie schodzili. I chyba dziadek wstydu nie ma że teraz w ogóle widzi możliwość korzystania z pomocy kogoś kogo kiedyś ewidentnie skrzywdził :o

To jak my sobie mamy poradzic finansowo z tym wszystkiem? może ktoś mi odpowie jak tacy madrzy jestescie?

Wydawać na dziadka tyle pieniędzy ile dziadek posiada i koniec, nie dofinansowywać, to nie wasza wina że dziadek był nierozsądny i wpadł w długi. I nie nagabywać kuzyna który niczemu nie jest winny, jakoś przedtem nie patrzyliście zapewne żeby ich z dziadkiem pogodzić, ale jak teraz chcecie kasę to sobie przypominacie o rodzinie :o

Tylko ze moi rodzice nie maja pieniedzy, zyja w ubostwie, ojciec potrzebuje rowniez opieki a siostra taty nasza ciotka dzieli sie z nami tymi groszami ktore daje jej syn.

Gość dshfdshfhfgfddf
Prowo 0/10

Gość ja bym się wstydziła pożyczac
od kuzyna na dziadka pieniądze. Dziadek go nie chciał a jego powinien kochac nawet bardziej niż was a co chłopak miał od swojego dziadka? gówno, i to samo powinien dac temu staremu bucowi.

Gość jestesce biedni
Ale to nie kuzyna wina ze jestescie biedni, przezyc nie mozecie ze mu sie powodzi, straszne. Polska zawisc i mentalnosc. Ja skaczylam studia i rok pracy nie moge znalezc. Moja siostra jest lekarzem, jej maz zarabia 10 tys zl na miesiac i co, z tego tytulu mam od niej kasy zadac? NIe, bo ja mam swoj honor! A kuzyn nie ma obowiazku zadnego wobec was, jak nie odddacie pieniedzy to bedzie zwykla kradziez, tyle w tym temacie,

Gość czytaj uważnie autorka napisał
a że to pieniądze dla dziadka nie dla nich a wnuk ma obowiązek alimentacyjny wobec swojego dziadka mimo tego iż inni twierdzą inaczej.

Gość gdgdsgds
nie wiem jakie szanse byście mieli w zdobyciu tych alimentów chyba zerowe :D

No właśnie dzisiaj postawilam kuzynowi warunek że chce by w tym oświadczeniu o pieniądze było zaznaczone że pożycza kase dla naszego wspólnego dziadka to była awantura i w końcu ustąpiłam. Myślicie że powinnam kuzyna zaprosic do nas w dniu dziadka? czy też nie?

Gość ffastgaadg
Ja już pierdole! Jak grochem o ściane! Czemu ten chłopak ma ci pomagac? pytanie podstawowe czy dziadek robił już jakiś testament i zapisał mu coś że teraz ma wymagania?

Jakby nie było nasz brat cioteczny ma również obowiązki wobec dziadka. I pytanie czy w dzień dziadka powinnam swojego kuzyna zaprosic?

Gość retyretyretuy
kopnęłabym was i na miejscu kuzyna nic nie pożyczała, ani tym bardziej nie dawała.

Gość ja bym na twoim miejscu zostaw
ila kuzyna w spokoju.

Gość ja bym się wstydziła brac
kasy od dziadka na twoim miejscu :)

Gość wiecie co jesteście bandą
idiotów. Dziewczyna nie robi tego dla siebie ale dla ciężko schorowanego dziadka.