Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedziałam bratu ciotecznemu

Mój kuzyn pożyczył w końcu pieniądze!!! Czy powinnam te pieniadze zwrocic?

Polecane posty

Gość na miejscu kuzyna nie dałbym
nawet grosza albo rzuciłbym ci 5 złotych i powiedział macie na chleb

Gość styczniowy przyjaciel - jeteś
mężczyzna czy kobieta?

Gość nhlhlhlh
Tylko pytanie co chlopak dostanie od dziadka?

Gość styczniowy przyjaciel
Facet

Gość wiesz zdziwiło mnie że jesteś
facetem ponieważ piszesz tak z uczuciami wypominając autorce że dziadek nie miał żadnych uczuc wobec wnuka.

Gość autorko ja mam ten sam
problem. Chodzi o mojego syna i moich rodzicow. Moi rodzice nie byli wylewnymi dziadkami, krytykowali go bo byl bardzo podobny do ojca i nawet syn z wygladu wdal sie w tamta rodzine. Innymi wnukami sie zachwycali, kazdy wnuk to byl osmy cud swiata. Teraz on to sobie zapamietal, studiuje i pracuje. Moi rodzice maja czworo wnuczat i kazdemu oplacali studia, moj syn raz poprosil ich o pozyczke to mu odmowili. To byla pozyczka na czesne, pozniej on uroil sobie w glowie ze teraz on nie musi dziadkom pomagac a reszta rodziny, ja, moj brat i siostra z reszta wnuczat opiekujemy sie nimi a moj kochany synek umywa rece.

Miałem takiego samego dziadka. Wiem co to jest jak dziadek ma cię w dupie. Dla tego dla autorki i jej dziadka wyrażam pogardę. To zwykła podłość ze strony tego pryka, że tak powiedział do wnuka. Natomiast autorka to zwykła złodziejka bez honoru.

Gość do styczniowego przyjaciela
a to był dziadek ze strony ojca czy matki? czy ten dziadek traktował lepiej twoich kuzynów czy ty byłeś jego jedynym wnukiem? Twój dziadek prosił ciebie kiedyś o wybaczenie?

Bronię tego kuzyna, bo wkurza mnie postępowanie autorki i jej brata, że to jego obowiązek wynagrodzić dziadkowi to że jego matka robiła to co robiła. Jeszcze śmie dodać, że pieniądze powinien dać dla dziadka i jego wnucząt czyli kogo między innymi autorce. Taką pogardę czuje do takich ludzi, bo to jest zwykłe złodziejstwo. Jak tak można???? jeszcze ona zastanawia się czy oddać kasę?? czy go poprosić na dzień dziadka???? gdzie ty masz honor autorko? i ty ją jeszcze wyżej wymieniona rozumiesz. Taki każdy ma los jaki był dla innych.

Gość styczniowy przyjacielu ale
możesz opisac tego swojego dziadka. Czy to był ojciec ojca czy ojciec matki, czy byłeś dla niego tym najgorszym wnukiem, itp??

Gość heja styczniowy dlaczego nie
opisujesz swojego dziadka?

Gość ja też mam takiego dziadka
i jakby przyszło co do czego nigdy bym nie pomógł.

Gość lutowo-marcowa przyjaciółka
hej styczeń dlaczego nic nie opisujesz na swój temat?

Dziadek Janek od strony, ojciec mojego taty był po prostu obojętny w stosunku do mnie i mojej siostry. Zawsze liczyły się dzieci jego córki. Mimo, że mój tata późno się chajtnął i nasza rodzina była taka jak zwyczajne rodziny. Pod uwagę wezmę to, że to my w porównaniu z moją ciotką jesteśmy wykształceni i coś mamy. Moja ciotka i jej dzieci do puki dziadek żył to ich sponsorował, oni rzadko kiedy pracowali. Jak dziadek Janek dostawał emeryturkę to już tego samego dnia jak sępy byli u niego. Najlepsza akcja była z laurką kiedy miałem 7 lat. Dziadek pokazał mi laurkę mojego kuzyna i powiedział, że ta raczej jest ładniejsza. Na tym laurki już od mnie dla niego skończyły się. Dziadek zawsze był pod wrażeniem swojej córki, mimo że nic nie miała, bez wykształcenia, zero pracy itp. Jak dziadek już zaczął wymagać opieki moja ciotka oświadczyła, że ona go nie może zabrać do siebie bo to ograniczy jej przestrzeń. Poszedł do Domu Seniora. Tam moja ciocia zjawiała się raz na miesiąc po kasę. Jak dziadek umarł to dla mnie, mojej siostry to była taka sytuacja jak by umarła obca osoba mimo, że było to w 2002 roku. Nawet nie pamiętam za bardzo pogrzebu. Natomiast babcia ze strony mojej mamy całe życie opiekowała się nami i kochała swoje wnuczki wszystkie tak samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie jednego bardziej, drugiego mniej. Umarła w 1996 roku kiedy ja byłem jeszcze dzieckiem i do dziś każdy urywek z nią pamiętam.

Dziadek Jan rzadko kiedy nas odwiedzał, chyba, że ojciec po niego pojechał i go odwiózł. Do swojej córki latał bardzo często mimo, że miał dalej niż do nas. Najlepsze były akcje z moim kuzynem. Był nieukiem i nie przykładał wagi do ocen i tego, że można coś osiągnąć. Dziadek umówił się z nim, że za każdą ocenę bardzo dobrą (dla mało rozumnych to ocena 5) dostanie 5 zł. Oczywiście kuzyn dostawał po 2 co kilka dni. Później dziadek, dawał go za przykład dla mnie. Pamiętam też akcję zabawa w sklep. Ja i moja siostra nudziliśmy się u niego i miał takie małe okienko które otwierało się w taki sam sposób jak okienko w kiosku ruchu i było takiej samej wielkości. Na półce miał puste opakowania po ciastkach i postanowiliśmy, że poukładamy owe pudełka na parapecie otworzymy okno (było to lato) i pobawimy się w sklep. Jak dziadek wyskoczył do nas z laską i zabronił dotykać.

Gość to nie jest reguła że
facet kocha bardziej dzieci syna kobieta kocha bardziej dzieci córka To przykre usłyszec małemu chłopcu że jego kuzyn zrobił lepszą laurke a jaki był dziadek ze strony mamy?

Gość to nie jest reguła że
do tej pory jestem w szoku jak mozna powiedziec dziecku ze laurka innego wnuka jest ladniejsza. To juz nie chodzi oto ze Twoje kuzynostwo zle sie uczylo ale oto by dziadek rowno traktowal wnuki, nie pozwol tez na to by twoj ojciec traktowal lepiej wnuki ktora urodzi twoja siostra ale to dziala tez w druga strone. Lepiej zeby dzieci twoje i twojej siostry bylo takim wspierajacym sie rodzenstwem :)

Dziadek był ze strony ojca. Moi rodzice zawsze mnie i moją siostrę traktują po równo. Zwłaszcza jak każdy z nas już wyprowadził się z domu i często ich odwiedzamy. Moja babcia ze strony mamy wszystkiego mnie nauczyła, zawsze traktowała wszystkich wnuczków tak samo. Moja mama była najmłodsza a miała dwójkę starszego rodzeństwa. Nigdy faworyzowała kogoś, pozwala sobie wchodzić na głowę. Pamiętam jak bawiłem się z siostrą w dom czy w jakieś inne zabawy to jej porcelanę zbijaliśmy na potęgę. Razem chodziliśmy do parku, oglądaliśmy filmy na video, pamiętam jak babcia w fotelu oglądała zaciekawieniem horrory, Dynastię. To będą zawsze najpiękniejsze chwile, które spędziłem z nią jako dziecko.

Gość styczniowy jednak troche mnie
to dziwi ze ojciec twojego ojca wolal dzieci swojej corki(dzieci obcego mezczyzny) zamiast ciebie i twoja siostre(dzieci swojego syna)?

Gość do mars, snikers i milkiłej
dlaczego kuzyn ma pomagac? co za to dostanie? dziadek obiecal mu jakis spadek??? bo w takiej sytuacji to tylko maly spadek rekompensuje krzywdy :)

A kto powiedzial temu kuzynowi ze dzieci maja byc traktowane na rowni? Za to ze byl zle traktowany przez dziadka odpowiada glownie jego matka i nikt wiecej.

I jeszcze jedno Skoro teraz dziadek wystawia do niego reke na zgode to chlopak powinien ja przyjac, bez dwoch zdan. W koncu ten starszy mezczyzna robi mu laske z chce go w rodzinie.

Ja bez zadnych skrupulow pozwalbym chlopaka o alimenty gdybym byl na miejscu tego dziadka. I jesli on pozyczy wam te pieniadze to ich nie zwracaj.

Temat mnie naprawde gleboko poruszyl bo ktos wychowal sobie dziecko(dziecko nie ma pieniedzy) ale to dziecko samo ma dziecko ktore ma pieniadze, w takiej sytuacji pomoc chyba sie nalezy staremu dziadkowi.

Na miejscu tego kuzyna nie moglbym spokojnie spac jakby komus z mojej rodziny dziala sie krzywda.

Dlatego jak mowie. Zaproponuj ciotce, swojemu ojcu, bratu, calej rodzinie by zeznawali przed sadem na niekorzysc kuzyna.

Gość życie czasami jest brutalne
i kazdy ma to na co sobie wypracowal ale uwazam ze w duzym stopniu masz racje autorko :) z tym ze chlopak powinien ci pomoc bo w koncu jestescie rodzina a nie wypinac sie na was.