Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bremen34

polacy w bremen

Polecane posty

Gość bremen34

polacy w bremen

Gość bremen34
szkoda a juz myslalam ze poznam tu znajomych

Gość tak myślę.........
wracałam kiedyś z wakacji przez Bremę i na dworcu autobusowym więcej słyszałam polskiego, niż niemieckiego...

Gość bremen34
tak zgadza sie bo tam wlasnie przyjerzdzaja i odjerzdzaja autobusy z i do polski .

Gość sdfdsfdasdsa
ja mieszkałem w okolcach Bremen - fajne czasy w niemczech :)

Gość Bluszczyk kurdybanek34
Hej! szkoda że tak późno, bo ja dwa lata mieszkałam w hannowerze i wpadałam sobie do Bremen. Piękną starówkę macie :)

Gość Dudi14
Witam, mieszkam w Bremen chciała bym poznać mamy z dziećmi lub będące w ciąży ja jestem w 11 tyg ciąży. Mam 34 lata

Gość gość
witam Cię.Ja jeszcze mieszkam w Pl ale mąz jest już w Bremen ,planujemy do niego dołączyc tzn ja i mój synek., ma 9 miesięcy. Mamy tylko problem,mąz nie zna jezyka i nie wie jak wynajć nam mieszkanie. :(

Gość gość
Witaj. Nie ma problemu, możemy wam pomóc o ile już sprawy nie załatwiliście. Sami to przechodziliśmy. Dodam, że na wolnym rynku masz małe szanse na wynajęcie mieszkania, poza tym są stanowczo droższe. Poza tym jest coś takiego jak familiehilfen, tam mówią po polsku, ale to jak już jesteś w Bremen. W razie pytań pisz śmiało. Pozdrawiam Kasia.

Gość gość
Dziewczyny pomozcie muszę iść do gina dzwoniłam do doktora ochocinskiego w syke ale powiedzieli mi że do końca roku maja zajęte terminy:0 Czy w bremen jest jeszcze jakiś lekarz co mówi po polsku? (Przeszukalam wszystkie fora i nic:\)Jak wy sobie radzicie? Chodzicie do Niemca?(pytam dziewczyn które nie znają dobrze języka)

Gość gość
Witam Cię, ja jeżdże do ginekologa Ochocińskiego i z tego co się dowiadywałam to w Bremen nie polaka ginekologa.też nie znam niemieckiego a bez języka ciężko się do gadać

Gość gość
Nie wiem czemu tak macie, ja na termin czekałam 3 tyg, był na dziś, przełożyłam na następny tydzień, bo się przeziębiłam, nie było żadnego problemu. Proponuje jeszcze raz zadzwonić, może pani w rejestracji miała zły humor.

Gość gość
Witam poszukuje mam z dziećmi lub będących w ciąży ja jestem 22 tyg ciąży i mieszkam w Bremen w dzielnicy Hastedt. Aleksandra

Gość gość
witaj Aleksandra. ja w sobotę przeprowadzam się do Delmenhorst,miało byc Bremen,ale na początek może zostac Delmenhorst. Mam małego synka,tzn już nie taki mały,za kilka dni kończy rok i ma na imię Aleksander. :)

Gość gość
Witaj szkoda że nie Bremen, ja będę mieć synka a termin porodu mam na 24 października. Może uda się nam kiedyś spotkać i poznać pozdrawiam serdecznie Aleksandra

Gość gość
Witam, czy jest może jakaś mama z dzieckiem z okolic Vahr? Powiem wprost.... szukam towarzystwa, może nie tyle dla siebie, chociaż też :-) co dla mojej córki, jeśli więc znudziły się Wam samotne spacerki, chętnie dołączymy się gdzies na jakimś placu zabaw. Córka ma 4,5 roku, to miła i grzeczna dziewczynka z chęcią pobawi się z innymi dziećmi. Jesteśmy tutaj od niedawna i chętnie poznam kogoś w podobnej sytuacji. Pozdrawiam Emilia happyfrog @ gazeta.pl (pisane bez spacji)

Gość gość
Czy chodzi pani o Vahr dzielnice Bremen? Ja mieszkam w dzielnicy Hasted i mam synka 5 letniego i z miłą chęcią poznam mamy z dziećmi. Aleksandra

Gość gość
Tak, chodzi mi wlasnie o dzielnice Bremen, swoja droga to obie dzielnice zdaje sie sasiaduja, musze sprawdzic na mapie. My poki co "opanowalysmy" przydomowe tereny. Takie charakterystyczne miejsce w okolicy to chyba Einkaufszentrum Blockdiek , to tak orientacyjnie. W razie co zapraszam do kontaktu na email, po weekendzie chetnie sie gdzies spotkamy. Emilia

hej wszystkim, mam ogromna prosbe. Moj chlopak od wrzesnia bedzie pracowal w bremen w air bus i szuka mieszkania KAWALERKI w okolicach lub obrzezach bremen. Czynsz WARM najlepiej do 350E + umeblowana kuchnia niekoniecznie cala. Ktos cos slyszal lub ma jakis kontakt do kogos? Bylabym bardzo wdzieczna, ja w najszybszym czasie chce do niego pojechac, tylko ze nie moge sobie znalezc pracy, obojetnie jakiej w bremen lub tez okolicach. Angielski komunikatywny, natomiast niemiecki slabo ale cos tam umiem.

Gość Kasiula2016
Witam, chciałabym się przeprowadzić do Bremen, w tej okolicy pracuje mój mąż. Starsze dziecko(10 lat) muszę wysłać do szkoły, mniejsze do przedzkole (4lata i 1 roczek). Jaką wybrać szkołę - dziecko nie umie nic po niemiecku, do jakiego przedszkola posłać młodsze dzieci? Jak załatwić wynajęcie mieszkania w jakiejś spokojnej dzielnicy? Czy ja mogę również liczyć na jakiś darmowy kurs j. niemieckiego? Znam tylko podstawy. Sama nie wiem jak się do tego wziąc pokolei, od czego zacząć.

Gość gość
Witaj. To o czym piszesz działa Tu bardzo szybko. Ale najpierw mieszkanie i zameldowanie. Jeśli chcesz to dam Ci namiar do firmy która pomaga w takich sytuacjach i nie tylko (bezpłatnie i po Polsku). W zasadzie są w stanie załatwić prawie wszystko ale tylko z Tobą i na Twoją prośbę, bo w Niemczech dzieci są najważniejsze :-).

Gość karinos83
Chcesz poznać ludzi z Twoich okolic? Tutaj http://polishhearts.de/pl/a/randki_brema masz namiary na największy portal randkowy dla Polaków w Bremie i w ogóle na terenie Niemiec. Rzuć okiem. Fajni ludzi, ciekawe ogłoszenia. Z pewnością poznasz tam sporo ciekawych osób.

Gość gość
Jaka to agencja pomaga? Można prosić jakieś namiary? Pozdrawiam

Gość KlauDyna258
Szukam Polskiego Pediatry w Bremen. Przeprowadzamy się z Synkiem do męża bo tam pracuje, natomiast ja nie znam języka i chciałabym zapisać dziecko do polskiego lekarza. Z góry bardzo dziękuję. Klaudia

Gość DANMARK
Witam wszystkich, mam ogromną prośbę,, przeprowadzam się do Delmenhorst, chcę wynająć mieszkanie , ale nie ukrywam , ze chodzi mi o jakąś dobrą dzielnicę. Przeprowadzamy sie z 10 letnim dzieckiem.Zalezy mi na dobrym otoczeniu. Prosze was bardzo byscie napisali jesli wiecie jakich miejsc i dzielnic unikać a na jakie zwrócic uwagę. Pozdrawiam Aneta