Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość argrfgeag

wspólne mieszkanie...

Polecane posty

Gość argrfgeag

chcemy kupic z mezem 3 pokojowe w koncu wlasne mieszkanie, mamy 5 miesieczna coreczke.problem polega na tym ze nie potrafie sie z tego cieszyc bo boje sie ze zaraz ktos z mojej rodziny bedzie chcial sie do nas wsprowadzic.siostra niby mieszka z chlopakiem ale ciagle jak sie z nim pokloci to gada:ja sie wprowadze do babci, ja z nim nie zostane...wiec pewnie teraz zamiast do abbci to nas bedzie chciala...a u ojca ciezko z praca i kasa wiec rodzice tez juz cos gadali zeby zamieszkac z ktoras z nas a ze siostra wynajmuje mieszkanie to pewnie woleliby do nas...masakra...nie chce z nikim mieszkac ale rodzinie mam odmowic?to bede wyrodna corka i siostra.a wiecie jak to sie z kims mieszka...my sami mieszkalismy z tesciami i chcielibysmy troche spokoju teraz...

Gość argrfgeag
:(

Gość tak się pytam
przeciez to normalne ze chcesz mieszkac z mezem i córka a siostra jest dorosla i moze radzic sobie sama

Gość trudne tematy
musisz byc stanowcza... wiadomo...rodzina rodziną...ale każdy ma prawo do prywatności i spokoju!

Gość tak się pytam
jak pierwszy raz ci napomknie ze sie do ciebie wprowadzi to odrazu powiedz ze po to kupujecie mieszkanie zeby mieszkac sami

Gość argrfgeag
no tak ale bedzie obraza bo jak to mam 3 pokoje i siostrze nie pomoge? i tak cale zycie w stresie

Gość trudne tematy
a ile siostra ma lat ze sie tak zapytam?

Gość tak się pytam
przestan sie przejmowac co z tego ze masz 3 pokoje zrobcie z jednego salon i tez nie bedzie miejsca a pozatym male dziecko potrzebuje duzo przestrzeni

Dla mnie wielkim nietaktem byłoby wpraszanie się. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Musisz być asertywna. Wiem,,że to moze być trudne- sama jestem taka sierota i odmawiać nie potrafię. Ale jak ją wpuścicie do domu to później się jej pewnie tak łatwo nie pozbędziecie. a to może zaważyć na Waszych relacjach. No i w ogóle to żadna przyjemność mieszkać z kimś z przymusu.

Gość tak się pytam
teraz corka ma 5 mies a jak zacznie chodzic to potrzeba jej wiecej miejsca do zabawy

Wiesz- tu pewnie nie chodzi nawet o miejsce- dzieci i w kawalerkach się wychowują. Tu chodzi o Wasze zdrowie psychiczne, spokój i możliwość życia tak, jak Wam się podoba

Gość tak się pytam
moze i tak ale autorka musi siostrze odrazu powiedziec ze nie ma takiej opcji aby ona z nimi mieszkala bo jesli odrazu tego nie zrobi to potem beda pretensje chociaz i tak pewnie beda

Ja nie wiem jak trzeba być niewychowanym żeby komuś się wpraszać do mieszkania:p To wasze mieszkanie i wy nim dysponujecie. I macie prawo odmówić. Zresztą może będziecie mieć niedługo drugie dziecko i gdzie pokój dla niego?

Gość cvzczfa
To mów wszystkim, że mąż się nie zgadza (najpierw uzgodnij to z mężem, że będziesz tak mówiła).

Gość argrfgeag
to juz w ogole beda na niego psy wieszac....

ja bym nie zwalała winy na męża. Gdyby to jego rodzina była to inaczej. A tak to autorka by siebie wybieliła kosztem małżonka. Rodzina prędzej zaakceptuje jej decyzję niż jego pewnie. A on już na zawsze zostanie tym złym który biednej dziewczynie odmówił schronienia

Gość argrfgeag
dokladnie

to nie mówcie nikomu ze mieszkanie jest wasze, powiedzcie ze wynajmujecie i nie moze mieszkac wiecej osób niz w umowie, to im zamknie pyski