Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość murakami

Murakami- co sądzicie?

Polecane posty

Gość murakami

Co sądzicie o jego twórczości, a zwłaszcza o cyklu 1Q84? Co polecacie tego autora?

Gość murakami
nikt nie czytał murakamiego? ;-(

Gość wildiswind
jeden z moich ulubionych autorów.pierwsze wpadła mi w ręce "przygoda z owca">Po przeczytaniu tej książki miałam wrażenie że połknęłam kłębek wełny dla zabawy i niby fajnie,że szczypie i drapie ,ale niewiele to do mojego życia wniosło.Jednak takie doświadczenie było niezbędne. Z taka łatwością i chęcią wpadam w absurd Murakami-ego,że Człowiek- Owca nabrał dla mnie rzeczywistego wymiaru,a penis wieloryba stał się bardziej wyobrażalny niż penis mojego sąsiada.Lubie mu wierzyć:) zostało mi może z 3 nieprzeczytane jego pozycje,z czego 3 tom "1Q84"dziś nabyłam:P polecam,z tym ze to nie jest uniwersalny gatunek literacki:Pnie każdemu podejdzie

Na razie to jeden z moich ulubionych autorów, ale nie sięgnęłam jeszcze po ta ostatnią fantastykę, bo zwyczajnie nie przepadam za ta tematyką. Zaczęłam od "Norwegian wood" i mnie oczarowało potem Sputnik i opowiadania, które mi pasują jak nie wiem co. Murakami pisze w fajny sposób. Niektórzy zarzucają mu różne sprawy, np. to że jest za bardzo płaski....albo, że bardzo sentymentalny... ale jeżeli sie podoba czytelnikom, to w czym problem? ;

Gość murakami
Dziewczyny, zaciekawiłyście mnie swoimi opiniami o tym autorze. Zastanawiałam się czy warto kupić trylogię 1Q84, a teraz aż jestem ciekawa co tez tam Murakami nawymyślał. Dzięki :-))

Gość mordakami
że jest do dupy :(

Gość notatkiozyciu.pl
Lubię go. Zaczęłam od zbioru opowiadań "Wszystkie boże dzieci tańczą" (chyba taki tytuł). Potem z przyjemnością przeczytałam jeszcze kilka powieści. Ale tomiszcza najnowsze jak na razie nie dla mnie. Chwilowo wolę krótsze formy.

Na początku nie mogłam się przyzwyczaić, ale z czasem wciągnęłam się w fabułę :) Skończyło się na przeczytaniu całej trylogii w przeciągu miesiąca.