Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elle_tres_belle

Duży przyrost wagi w ciąży- udało Wam się zrzucic?

Polecane posty

Przytyłam w ciązy 17 kg po porodzie zostało mi 8 kg zrzuciłam w 3 miesiace i waże terz 56 kg - mniej zanim zaszłam w ciąze!!

Gość mireczkaa
a ja nie pamiętam ile utyłam w ciąży:) Ale sporo bo jadłam, że łooo! Jedyny okres kiedy bezkarnie mogłam :):) Powrót do formy zajął mi dwa lata, ale dało się. Teraz ważę mniej niż przed ciążą. Da się, tylko mobilizacji trzeba. W ciąży się w ogole tym nie martwiłam:) Będzie dobrze, jak będziesz zmotywowana to ja nie widzę problemu:)

Dzieki za odpowiedzi! A powiecie mi jak to bylo z tymi rozstepami w ciazy? Czy pojawily sie przed czy po? Bo nie wiem jak bardzo mam sie jeszcze bac ze sie pojawia:) a motywacja.. coz, poki co zajadam sie cukierkami ale mysle ze jak dojdzie ruch po porodzie, kiedy bede mogla nie tylko spalic zbedne kalorie, ale tez motywowac sie mysla: "nie jedz, szkoda dzisiejszego godzinnego biegania" (zawsze mi to pomagalo:) ) to moze bedzie lepiej..

autorko, jestes w ciazy z pierwszym dzieckiem i to co bedzie po cizy to pikus zobaczysz co sie dzieje z cialem kobiety po dwoch ciazach :P makabra!!! Wiec wyluzuj! Aha no i nei objadaj sie slodyczami.

rostepy pojawiaja sie przewaznie w 9m ciazy. Z tymi pociazowymi kg tez nie jest tak hop siup wiec uwazaj! Tylko w necie kobiety je traca w ciazu 3miesiecy a w rzeczywistosci niesteyy jest inaczej, widze to po kolezankach i znajomych i niestety po sobie. Pociazowe kg bardzo trudno zrzucic. :(

Gość rubia25
Dziewczyny, przecież każda kobieta ma inny organizm! Zalezy wszystko od przemiany materii. Ja w I ciązy przytylam 10 kg i po miesiacu juz zrzucilam. Zawsze moglam jesc to co chce i ile chce i nigdy nie przybieralam na wadze. Wazylam zawsze 49-50kg. teraz jestem w II ciazy i przytylam 18kg i zostalo mi 2 tyg do porodu. Nie martwie się az tak ze nie zrzuce tego bo wiem ze mam swietna przemiane materii. jedna zrzuci szybciej druga wolniej a nastepnej cos tam zostanie kg.

Gość ygvyfctrxrextfct
95 kg do porodu,po powrocie do domu 85(podobno,miałam dużo wody)pierwszy miesiąc 7 kg w dół. No i nadal walczę,córka ma 5 tygodni dziś mam 77 jestem dumna,powodzenia

Gość gość
ja mam termin cc 17... na początku ciąży ważyłam 60 kg przy 164... i tu mam takiego małego zonka :P bo mam wagę w domu i na niej ważę 80 kg a przy każdej wizycie jestem ważona i zawsze ta różnica wynosi ok 5 kg czyli w gabinecie 85kg... przez co nie wiem która waga jest prawdziwa... obie wagi elektroniczne. :P Synek ma być duży bo 4kg (może większy o.O) Najwięcej przytyłam w ostatnich miesiącach bo musiałam leżeć...ale zauważyłam też że czasem jestem trochę podpuchnięta ( wieczorem wyglądam jak buli a rano jest ok ) :P Więc mam nadzieję że nie będę tak tragicznie wyglądała... Może założymy później nowy temat dziewczyny i zrzucimy razem pozostałośc**** ciąży ;)

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 8 kg, już ok. 2-3 tyg. po porodzie ważyłam tyle co przed ciąża, a po 3 miesiącach jeszcze 4 kg mniej. W drugiej ciąży przytyłam 10 kg, i tak samo szybko mi zeszło. Jedyny minus to to, że brzuch po 2 ciąży nie jest już taki jędrny, zostaje trochę rozciągniętej skóry, po 1 porodzie brzuch był super. Rozstępy na szczęście mnie ominęły. No ale jednak pilnowałam się w ciąży aby jeść zdrowo, omijać słodycze. Bałam się nie tyle dodatkowych kg., bo te można zrzucić po porodzie ile tego ,że skóra będzie bardziej rozciągnięta, że pojawią się rozstępy, jak przytyje za dużo.

Gość gość
ja do wagi sprzed ciazy dochodzilam 2. roku ale udalo sie :) tez przytylam podobnie jak ty. na mnie karmienie pirsia nie dziala bo nie chudlam a nawet wrecz przeciwnie , mialam taki apetyt , ze szok :(

Gość gość a do z
ja w pierwszej ciąży przytyłam 18 kilo a startowałam z wagi 48kg. po 6 mies. wszystko zeszło i wróciłam do wagi sprzed ciąży. teraz w drugiej ciąży przytyłam 13kg. a do terminu porodu jeszcze 2 tygodnie. tym razem startowałam z wagi 53kg. też jakoś nie dręczę się, że nie schudnę bo wiem, że mam dobra przemianę materii.

Gość gość a do z
ja po pierwszej ciąży niestety mam dużo rozstępów (pocieszam się, że większość na tyłku :P ) ...na szczęście teraz nie ma żadnych nowych :)

Gość gość
w ciazy przytylam 17kg, synek urodzil sie z waga 3100, dzisiaj ma 4,5 miesiaca a mi zostalo 2 kg do zrzucenia, nie mam zadnego rozstepu, ale smarowalam sie 3 x dziennie palmersem i dopiero w 8 i 9 mc ciazy mustela :) a i jeszcze nie wzielam sie za cwiczenia ale caly czas mysle zeby zaczac w marcu.

Gość gość
No ja niestety muszę Cię nastraszyć. Przytyłam w ciąży 20 kg, pewnie 6-7 kg w tym z napadów wilczego głodu w III trymestrze. Jestem 7 miesięcy po porodzie, karmię piersią, NIE JESTEM W STANIE zrzucić tych około 6 kg. To niby nie jest dużo ale robię wszystko co mogę, ćwiczę po nocach, biegam wieczorami jak dziecko zaśnie, nie jem ziemniaków, białego chleba, makaronów itp i nadal jestem za gruba. Słodyczy nie jem już kilka miesięcy, odstawiłam jak dotarło do mnie, że samo karmienie piersią nic mi nie daje. NIE JEST ŁATWO ZRZUCIĆ TO CHOLRSTWO!

Gość gość
Bo karmisz piersią i organizm się "broni". Jak przestaniesz to zrzucisz...tak było ze mną;) Nie należę do szczęśliwych kobiet efemerycznych, co w ciąży przybywają 8 kg i rodzą w 36 tygodniu;) W pierwszej ciąży przytyłam 21 kg. (62 kg - 83 kg ) po porodzie miałam 7 mniej. Podczas karmienia zrzuciłam tylko 3, resztę jak przestałam karmić i troszkę zaczęłam się ruszać. Teraz jestem tuz przed porodem - przytyłam dokładnie tyle samo. Myślę, że łatwo nie będzie, bo jestem starsza (aktualnie 33 lata) ale daje sobie czas;) Dziecko daje mega siłę i radochę. A po zrzuceniu balastu z brzucha, aż miło się poruszać....Nie martw się;)

Gość gość
dopoki karmisz organizm musi utrzymac laktacje dlatego nie chudniesz, jak przestaniesz kg poleca w dol

Gość gość
ja mam za sobą 3 ciąże i 30 lat, każda 20 na plusie, każde karmione piersią:) do ostatniego porodu szłam z wagą 87 kg, teraz mały ma 15 mc a ja ważę 67 kg przy 175cm:) dodam że nie robię nic w tym kierunku:) przy 2 ciąży po 5 mc ważyłam 68 a startowałam z 62:)

Gość gość
Hej jestem w 7 miesiecu. Przed ciąża ważyłam 58-62 kg (zależy od wagi) na 179. Teraz waze 73.5 kg. Najwiecej przytylam w 4 miesiacu kiedy skończyły sie wieczne mdłości i mogłam jeść coś wiecej niż suchy chleb, kiwi i platki z mlekiem. Do 3mc przytyłam 3 kg mimo wiecznych wymiotow. Na dodatek teraz wiecznie puchne i głodna jestem co 2 godziny wiec już sie boję ile przytyje do rozwiazania. Mam nadzieję że zrzuce po porodzie gdy będę cwiczyc i ogranicze sie z jedzeniem. Jak to jest z tymi ćwiczeniami? ile po porodzie mozna już robic?

Gość gość
Ja przytyłam 25 i jeszcze mi zostalo 3 kg do zrzucenia:)