Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guuu136

Jak robicie takie zapiekanki jak z budki z pieczarkami na byłce i serem?

Polecane posty

Gość o żeszty
uwielbiam takie zapikanki z budki:) ale tylko z piecyka i ze sprawdzonego miesjca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapiekanka jak sie patrzy
ja biore bagietke kroje na pół, dodaje czerwona kapuste , gdrzyby lesne lub pieczarki podgotowane , ogorek konserwoy i ser starty na tarce , pieke w mikrofali a potem dodoaje majonez i keczup i sypie porem ! pychaaaaaaaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiesz jak oni to robią?
idą do np. biedronki i kupują gotowce a potem odgrzewają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie lepsze :) smaze cebule i pieczarki, drobno pokrojone, pozniej mieszam i dusze az zmiekna i zrobi sie niemal packa. Nakladam na bulke / bakietke. Na to klade ser (grubo), posypany tymiankiem i czabrem. Do piekarnika i po wyjeciu podac z sosem czosnkowym. Nigdzie takich dobrych nie jadlam :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak oni to robią?
właściciele idą do hurtowni lub np. do biedronki i kupują gotowce, potem odgrzewają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapiekanka ze ojojojj
bagiete krojsz na pol i ukladasz na polowkach -kapuste czerwona -grzyby lesne lub pieczarki podgotowane -ogorki konserwoe pokrojone w plasterki -ser starty na tarce wkladam an 2minutki do mikrofali keczup,majonez i zielony por pychaaaaaaaaaaaaaaaaa polecach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pyszna zapiekanka.
bagiete krojsz na pol i ukladasz na polowkach -kapuste czerwona -grzyby lesne lub pieczarki podgotowane -ogorki konserwoe pokrojone w plasterki -ser starty na tarce wkladam an 2minutki do mikrofali keczup,majonez i zielony por pychaaaaaaaaaaaaaaaaa polecach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Młoda gospocha
Dla mojej rodziny potrzeba: 2 długie bagietki pszenne 1 duża cebula 40 dag średnich pieczarek 1 łyżka masła sól, pieprz 20 dag żółtego, startego sera 1 pęczek cienkiego szczypiorku sos: 3 łyzki pikantnego keczupu 300 g przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz Składniki sosu zagotować,ostudzić i posmarować nim bagietki pieczarki pokroić na cienkie plasterki,cebulę na mała kostkę i podsmażyć na maśle,smażyć podlewając odrobiną wody,(doprawić solą i pieprzem) aż będą miękkie,ostudzić!Bagietki podzielić na 8 części,posmarować sosem,nie żałując go,na to wyłożyć pieczarki i zetrzeć żółty ser przyprawić pieprzem ziołowym,na wierzch posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem - Pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
guu - napisalabym ci prosty przepis na smaczne zapiekanki ale jesteś bezczelna i obrażasz ludzi, więc nie napisze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak byłam mała, sprzedawczyni zapiekanek, która była jakąś koleżanka mojej babci, wpuściła mnie do budki. Miała w misce starty ser żółty, ścierała go na tarce o grubych oczkach, tak samo pieczarki. Wszystko było w tej misce zmieszane i kładła to na bagietce. Piecyka takiego jak w budkach niestety nie mam, ale do dziś takie zapiekanki najbardziej mi smakują. Żadnej cebuli czy pora w prawdziwych zapiekankach nie ma.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość guuu136
bezczelne są takie baby jak ta właśnie,która wcina się w każdy topik dodając swoje nic nie znaczące 3 grosze, na twoim przepisie też mi nie zależy bo cóż ty możesz innego dodawać ....pewnie tylko vegety, lub kostki rosołowej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
proszę zacytuj mi jakis mój 'nic nie znaczący wpis' z każdego topiku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość guuu136
pisałam o tej pomarańczy co napisała o zapiekankach gotowych z biedronki.nie o tobie sinead

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KINIAAAAA................
Powiem wam jak to się robi!pracowałam w gastronomi i robilam takie zapiekanki.przyznam że mi też okropnie smakują.ale tylko ze sprawdzonego źródła.a więc tak pieczarki(jak najtańsze)potarkowane na szatkownicy dusimy na oleju jak puści wodę dodajemy smażoną cebule(dużżżżo)jak to popyrka razem troszkę dajemy przyprawy:dużo magi,wegety,papryki słodkiej i ostrej pieprz i sól.jak trochę znów popyrka dajemy bułkę tartą wtedy moment i wyłączmy gaz!jak brakowało pieczarek już gotowych do tych zapiekanek to dziewczyny dolewały wody pózniej do nich!i to tyle:)cały sekret

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kromka chleba ze smalcem......
W mikrofali sie nie piecze, nie ma czegos takiego jak pieczenie w mikrofali, po takim potraktowaniu mikrofalami bula robi sie gumowa, musi byc zapieczona...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kromko autorka pisze o
zapiekance z piecyka, nie z mikrofali-bo tu wiadomo jakie efekty uzyskamy własnie takie gumowe cusik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tterwa
No wlasnie mialam napisac dziewczyny, ze w zwyklej mikrofali bulka sie nie zapiecze tylko rozmieknie. No chyba, ze sa mikrofale, ktore zapiekaja. Ciezko podrobic ten niepowtarzalny smak z budki. Niby wszystko robi sie tak samo, a jednak smak nie ten :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tterwa
I wydaje mi sie, ze w tych z budki nigdy nie wyczulam smaku cebuli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepsza od karpia jest
Mnie wychodzą smaczne,może nawet lepsze niż te z budki! Kupuję bułkę długą,kroję na kilka części,smaruję masłem,na to wykładam pieczarki,uprzednie uduszone wraz z cebulą do miękkości na 2-3 łyżkach oleju(pieczarki kroję w cienkie półplasterki,cebulę w drobną kostkę),doprawiam je solą i pieprzem i studzę! Na pieczarki daję nieco,drobno pokrojonej dobrej szynki wędzonej,na to ścieram ser żółty,wierzch sera posypuję pieprzem ziołowym i piekę w nagrzanym piekarniku ok 10 minut,aż ser się rozpuści:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Iljiakaka
Są mikrofalówki z funkcją piekarnika, termoobiegiem i innnymi cudami, więc da się piec w mikrofalówce. Ja piekę ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i tu sie kochana mylisz
Dziewczyny podawajcie konkretne przepisy a nie o kuchenkach i ich funkcjach się rozpisałyście:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hahahha
"byłka z serem" jak żandarm z Alo Alo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tterwa
lepsza od karpia jest - skoro do zapiekanek dajesz wedzona szynke to dla mnie to juz nie jest to, co zapieknaka z budki :) To samo tyczy sie kapusty czerwonej, ogorka konserwowego i innych cudow wyzej opisanych. Zapieknka z budki to bulka, pieczarki i ser.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość guuu136
myślałam ze dostane tu jakiś prawdziwy przepis a nie takie gowna jak podajecie :o z pieczarkami to pieczarkami a nie jakieś pory czy szynki. Dobra walcie sie tępaki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kplo
cały sekret w tym ze pieczarek nie wolno wczesniej podsmażac !!! dajemy na bułke starte surowe wymieszane z tartym serem i odrobina soli tak przygotowane zapiekamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość guuu136
Dzięki spróbuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do tterwa
Widać w biedzie zyjesz,albo w tanich budkach kupujesz,gdzie zamiast sprzedawać coś dobrego,sprzedają zapchaj-kiszki dla dziadów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ola668
Ale takie surowe,puszcza sok i z zapiekanki zrobi się ciapa!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×