Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nulka159

Spóźniony okres i miękka szyjka macicy

Polecane posty

Gość Nulka159

Witam. W sylwestra uprawialismy sex z chłopakiem. Gumka nam nie pękła, i nie doszedł we mnie, natomiast podczas gry w stępnej, była mozliwosc zeby preejakulat dostał się do pochwy :(. Okres powinnam dostać 17 stycznia, i spóźnia się już drugi dzien. Testu nie moge wykonać gdyż mam Potworniaka na jajniku, więc prawdopodobnie będzie pozytywny... Moja szyjka macicy jest bardzo miękka, otwarta (moge wsadzic czubek małego palca) oraz jest dosyć nisko od wczoraj, (tj 18.01) czasami czuje uwalniające sie powoli czopki śluzu, natomiast teraz, sluz jest przezroczysty i bardzo rzadki. Temperatura ciała jest stała 36.6 a w pochwie wacha się od 36.1 do 36.7. Czy te objawy wskazują na ciąże? Proszę o szybką odpowiedź, oboje umieramy ze zmartwienia :(

Gość kate1989
Nie wiem czy to ciąża. Ja też mam obawy co do tego czy jestem, bo od 4 dni mam kłucia w dole brzucha przy pachwinie i nabrzmialy mi piersi. stosunej miałam tydz temu ( w dni płodne), końcówkę okresu miałam 4.01 a 29.01 mam mieć znowu. Bardzo się stresuję tymi kłuciami, pojawiają się na chwilę i przechodzą i tak przez cały dzień. Bardzo bym chciała zrobić już test ale chyba za wcześnie?

Gość Nulka159
Temperatura nadal taka sama. Szyjka macicy coraz bardziej miękka.. nie wiem co sie dzieje.

Gość Makówka:?
Dokładnie.Miękka to okres się zbliża.Widzisz ja nie dostałam a mam twardą i zamkniętą czyli na okres się nie zapowiada.

Gość Makówka:?
Temperaturę mierzy się z rana przed wstaniem z łóżka no i jeden pomiar nic ci nie da.Mierzysz zawsze czy tylko dzisiaj?Na pewno dostaniesz miesiączkę.

Gość Nulka159
Mierzę od soboty. Ogólnie to od tej soboty do dnia dzisiejszego spadła poniżej tych 37 stopni. Wczoraj i dzisiaj temperatura rano wynosiła 36.4 a w ciągu dnia wzrosła. Nie mam nudności ani wymiotów, piersi też raczej mnie nie bolą, chyba, że je mocno ścisnę. Mam nadzieję, że miesiączka wreszcie przyjdzie...

Gość Nulka159
Proszę o odpowiedź :(

Gość rumianek dzbanek
Porównywanie temperatury porannej z tą z dnia nic ci nie powie. Jakbyś mierzyła cały cykl, to byś miała jasniejszy obraz. Generalnie temperatura spada znacząco w dniu okresu, ale to nie musi być reguła.

Gość Jonia89
Wszystko wskazuje na @ ;). Tylko pamiętaj aby sie nie stresować jeszcze bardziej, gdyż prawdopodobnie przez duzy stres, spóznia ci się @.

Gość Nulka159
Makówka, No jeżeli mówisz, że masz twardą jak kamień i zamkniętą to pewnie w najbliższym czasie nie dostaniesz, chociaż nigdy nie wiadomo. :) Moja mięknie i jak ją dookoła wyduszę to znajduję to ujście. Mój chłopak również nie ma z tym dużego problemu i dosięga ją nawet małym palcem i jest to coraz łatwiejsze ale jak okresu nie było tak nie ma. Dowiedziałam się dzisiaj że w badaniach, które lekarz zalecił mi zrobić miesiąc po mononukleozie wyszło że mam jeszcze jakiegoś wirusa. I podejrzewam, że brak okresu jest spowodowany tym wirusem no i dodatkowo stresem. Piersi nie bolą, ciężkich nudności i wymiotów nie mam, a podczas seksu mam wręcz sucho i musimy używać żelu :/ dlatego zastanawiam się coraz bardziej nad tym czy to jednak jest ciąża czy nie. Na razie czekam cały czas na ten okres... Chyba w końcu się pojawi ;)

Gość gość
Witam Spóźnia mi się miesiączka 6 dni. Szyjka macicy jest otwarta i miękka. Juz zdarzyło się ze miałam opóźniony okres ale nie tyle. Cykle mam zwykle co 32 dni ostatni miałam 6 stycznia Raz nas poniosło i uprawialismy seks dwa razy pod rząd z krótką przerwą ale oczywiście również w prezerwatywie. I zastanawiam się czy jest możliwość że przedostania się nasienia z poprzedniego stosunku... Z partnerem zabezpieczamy się prezerwatywą i zawsze wychodzi przed wytryskiem