Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktozakladacc

2 pytania (soczewki). jak zakładać i skutki odwrotnego założenia

Polecane posty

Gość jaktozakladacc

1. Czy mogę zakładać bezpośrednio na to okrągłe po środku zamiast jak na filmiku na youtube nad dolną powieką (na to biale)? Myślę, że wygodniej będzie bezpośrednio na środek zakładać niż 'bawić' się w jakieś przesuwanie :/ 2. Co jeżeli odwrotnie założę? Bo ni ewiem.. niby ich nie czuję, ale oko mam ciepłe i tekst widzę na stronach tak jakby KAŻDA literka dawała cień, tylko nie czarny cień, a biały.

Gość katarina1155
Możesz zakładac bezpośrednio na tęczówkę, ja tak robię i nie bawie się w przesuwanie. jak założysz odwrotnie to obraz bedzie niewyraźny, nie będzie ostrości, będziesz miec uczucie ciała obcego w oku. Kup sobie krople nawilżające do soczewek i często nawilżaj oko. Dobre są PVP COMOD koszt ok. 20 zł za butelke.

Gość jaktozakladacc
Pomóżcie. Nie wiem która to lewa, a która prawa :( na jednej soczewce jest cyfra 5, na drugiej cyfra 3 i nie wiem ani jak to rozumieć, ani którą stroną patrzeć... dziś cały dzień mnie bolały oczy i widziałem jakby cień za każda literą. Na białym tle zdecydowanie lepiej niż np. stronę internetową z czarnym tłem. I co ważne :( jak wziąłem soczewkę na palec wskazujący i zgiąłem, to zarówno na jednej jak i drugiej stronie (po odwróceniu) zginają się do wewnątrz boki. Po prostu tworzą taką jakby literę U. Czytałem, że to miseczka, natomiast ŹLE jest wtedy, gdy tworzy 'talerzyk' (osobiście wolę slowo 'grzybek', łatwiej odróżnić). Co mam robić? Zarówno lewa jak i prawa nie wywijają się na zewnątrz, lecz do wewnątrz :/

Gość NikolaT1429
Korzystaliście z preparatu o nazwie PVP- Comod? No bo wyszukiwałam informacji dotyczących tego leku i chciałam Was zapytać. Może moglibyście cokolwiek opowiedzieć mi o tym prepearacie? Jest sens go kupować, testowaliście jakieś zamienniki? Na tej stronie zanalazłam trochę danych o PVP- Comod: http://www.listalekow.pl/pvp-comod/ - uważacie, że można się tym sugerować? Wolałabym się nie naciąć i wydać bezsensownie pieniądze, dlatego postanowiłam Was zapytać. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.