Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdeterminowana_;(

Pomóżcie!!!!

Polecane posty

Gość zdeterminowana_;(

otóż jestem z moim partnerem już jakiś czas. on jest ode mnie o 8 lat starszy. nie będę ukrywać, ze chce mieć już dziecko. ciągle boje się, że później będzie nam coraz trudniej. on przecież młodszy sie nie robi jara jak smok, a ja przez kilka lat stosowałam antykoncepcje hormonalną. ale za każdym razem jak zaczynam coś wspominac to słyszę ,ze nie mamy warunków, ze ja jeszcze studiuję,ze to duży wydatek....ale mój instynkt tego nie rozumie......

Gość No ale w czym mamy ci pomóc??
W zrobieniu dziecka?A może mamy pogadać wirtualnie z twoim menem?Sama załatwiaj takie sprawy.My nic nie możemy poradzić.

Gość ghjkl
zmien patrnera.

ale jej pomoglyscie , doradzic trzeba jk ma porozmawiac zmezem.. Ile masz lat ? Porozmawiaj znim szczerze o tym, ze sobie poradzicie jsli oboje bedziecie chcieli, ze wiecznie nie ejst sie mlodym, moj partner jets ode mnie tez o 8 lat starszy , chociaz ja mam 17 lat i dopiero koncze szkole, a on juz pracuje to na poczatku zwiazku on chcial zebysmy mieli juz teraz dziecko, ale ja nie chcialam, ale on to przemyslal i mowi ze za mloda jestem i poczeka na potomka te 2-3 lata . Powodzenia i mam nadzieje ze sie dogadacie :)

Gość a dalej stosujesz
antykoncepcję hormonalną. Jeśli tak to pogadajcie powiedz że ci szkodzi czy coś. Jak stosuje się mniej skuteczne metody to się człowiek bardziej zastanawia nad tym że coś się może stać. W między czasie rozmawiajcie o tym że młodsza się nie robisz że później się ciężej zdecydować. Ja z mężem jako młode małżeństwo chcieliśmy mieć dziecko ale postanowiliśmy poczekac trochę bo troszkę nie mieliśmy warunków. Potem lepiej nie było a nawet gorzej i teraz już 4 lata małżeństwa i oboje nie wiemy co zrobić. Teraz sytuacja jaka jest taka jest, sami się boimy podjąc decyzje o dziecku ale co ma byc to będzie.

Gość ruta stepowa
Twoje obawy są nieuzasadnione, facet może mieć dziecko nawet po 70-tce !!!, więc co to za argumenty że młodszy już nie będzie ? Skoro studiujesz to możesz mieć maksymalnie 24 lata, Twój partner 32 a piszesz tak jakbyście oboje stali nad grobem. W tej całej sytuacji to on wydaje się dojrzały, z trzeźwym spojrzeniem na rzeczywistość. Nie sztuka bezmyślnie naprodukować dzieci bo "natura wzywa", sztuka dać im dokładnie to na co zasługują. Nie rodzisz dzieci dla siebie, nie rodzisz ich po to żeby zaspokoić swoje deficyty emocjonalne, rodzisz je dla nich samych.

Gość waka waka walk on
Wspolczuje ci naprawde, on chyba nie dorosl, nie wiem co ci mam doradzic naprawde.

Gość waka waka walk on
ruda ty po prostu nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy. Nieplodnosc zdarza sie nie zaleznie od wieku i plci. To ze moze facet moze zaplodnic kobiete w wieku 70 lat nie znaczy ze bedzie mogl, jezeli nie robil badan to nikt tego nie wie. Nie rozumiesz tez co to znaczy byc bezplodna i to jest podstawowy powod twojego niezrozumienia dla tej dziewczyny.

Gość ruta stepowa
Prosiłabym o poprawne pisanie mojego nicku. To chyba nie problem ? Kopiuj wklej i po sprawie. Szacunek do rozmówcy to podstawa. Przechodząc do meritum: gdzie Zdeterminowana napisała że boryka się z bezpłodnością ? Problemem autorki wątku jest to że ona by chciała zacząć się starać o dziecko a jej partner tego nie chce, prawdopodobnie więc nadal stosują antykoncepcje i zawzięte przekonują jedno drugie do swoich racji.