Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekods99ff

JESTEM WEGETARIANKA!CO ZROBIC NA OBIAD SZYBKIEGO BO BRAK POMYSLOW !DORADZCIE!

Polecane posty

Gość ciekods99ff

mam juz dosc co dnia to samo jedzenie jak nie ryz to zurek i nalesniki i inne pierdoly bo nie jadam miesa co zrobic zeby sie nie narobic ale zeby bylo dobre i cos onnego niz na codzien jadam

Gość samotnaaaaaa
wejdz na uwegowani fajne przepisy

Gość inna Vege
Kup mrożony szpinak, odgrzej go na patelni, kiedy już będzie rozmiękczony dodaj dwa jajka i zamieszaj, dodaj przyprawy. Smacznie i zdrowo :)

Gość No to może ja napiszę
Kup kotlety sojowe. Duża paczka wychodzi bardzo tanio. Możesz zrobic kotlety sojowe a la schabowe. Gulasz- gotujesz kotlety sojowe, po ugotowaniu kroisz na mniejsze kawałki, podsmażasz, dodajesz sos pomidorowy z puszki, czosnek, przyprawy i czerwoną fasolę oraz paprykę. dusisz chwilę i pychota gotowa. Spaghetti - gotujesz kotlety, kroisz na małe, podsmażasz, dolewasz sos z e słoika, z torebki jakiś, albo robisz sama, Przyprawiasz. Gotowe. Kotlety sojowe mielone- zalewasz wodą, formujesz kulki, smażysz. Ja podaję z kasza, surówką i soem pomidorowym. Pycha no, to na tyle, bo mi sie więcej pisac nie chce :)

Gość a mi się tu nie chce wchodzić
zacznij jesc ryby i mieso to bedziesz miala wieksze pole do popisu :P

zreszta dziwi mnie to co piszesz. przeciez poza miesem i rybami jest cale mnostwo innych produktow. straszna ta twoja dieta :O risotto z brazowego ryzu - jest pierdziliard milionów przepisów na risotto, przerozne konfiguracje. niemiesnych produktow masz od groma : pomidory, ogorki, brokuly, brukselka, kalafior, szparagi, rzodkiew, marchew, cebula, grzyby, groch, fasola, ciecierzyca, soczewica, i miliard innych ktorych nie chce misie wypisywac. jak nie wiesz co zrobic, to wez jakis przepis z miesiem z amiast miesa dodaj soje lub tofu. kiedys bylam wege, jadlam jakies gulasze ghdzie zamiast miesa byla soja, jakies spaghetti z dodatkiem proteiny sojowej, do salatek skrojone tofu, robilam pasztety z soczewicy czy soi i tak dalej. przepisow sa tryliardy pierdziliardow... a to czym sie zywisz to tylko mozesz grzyba dostac od tego.

najprosztsz przepis: ugotuj se kasze gryczana, do tego ugotuj szparagi (zielone sie gotuje 5 minut, biale 15 max, zadna filozofia, wystarczy im kawalek lodyzki oskrobac), do tego podsmazone tofu mozesz zjesc, przyprawione ziolami. albo zamiast szparagow ugotuj se brokula. albo zupa-krem brokulowa - normalny wywar warzywny na brokule a potem zmiksowac, mozna zagescic jakas skrobia ziemniaczana albo kukurydziana.

Gość kłakznosa
kotlet z selera :-) fasolka z pomidorami :-) warzywa smżone :-) Go Veg!

Gość kłakznosa
kasza gryczana z sosem pomidorowym na ostro jest zaje­bista!

kup gąskę białą polska i usmaż w oleju . Gąski rosną na drzewach, więc możesz swobodnie uważać za potrawę wegetariańską.