Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Marta2323

Torbiel czekoladowa i endometrioza.

Polecane posty

Gość Marta2323

Witam wszystkich,pisze tutaj na forum bo licze,ze wy drogie panie mi pomozecie zpodjeciem waznej decyzji. Mam 23 lata dziecko planujemy z mezem za jakiesok 3 lata.Bylam u swojego endokrynologa-ginekologa zlecil mi cala mase roznych badan okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy i zmiany hormonalne-zbyt duzo meskich hormonow.Oprocz tego okazalo sie na usg ze mam torbiel czekolagdowa w wielkosci14mm na 21 mm cos takiego i endometrioze.Bylam u niego wczoraj na wizycie mialam dostawac leki hormonalnei leczyc sie na ta raczyce oraz brac leki antykoncepc. na hamowanie endometriozy.Zagadalam do lekarza ze w zasadzie ten torbiel mnie pobolewa ale do konca nie jestem pewna czy to torbiel czy wyrostek..a moze jajnik przed miesiaczka boli a to chyba dosc normalne?!Zaraz zmienil plany powiedzial ze trzeba zroic w takim razie zabieg.. na usuniecie torbiela i tej endometriozy,przepisal mi leki na tarczyce ale kiedy chcialam od razu zapisac sie na ten zabieg kazal miw domu sie konsultowac zmezem nie chcial mnie za nic w swiecie od razu zapisac na ten zabieg,a niby co ma moj maz za pojecie w tym wzgledzie?:(Po rozmowie z kilkoma czlonkami rodziny i po namysle doszlam do wniosku ze jak pojde do niego na wizyte to moze mu powiedziec ze zabieg nie i niech mnie leczy hormonalnie i na ta tarczyce tak jak mial to robic wczesniej,niech da leki antykoncepcyjne na hamowanie tej endometriozy a swoja droga leczyc tarczyce i za jakis rok moze zaczac starac sie o dziecko?co myslicie o tym?prosze o jak najwiecej odpowiedzi,pozdrawiam;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować