Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strapiona

doradzcie mi prosze mam pare dni na podjecie decyzji chodzi o prace!

Polecane posty

Gość Chce wyjechac
jak znalazłaś tą oferte pracy? poprzez agencje?

Gość Strapiona
Niestety;(przez..jakis czas temu dostalam prace pakowalam na palecie kartony nie dawalam rady I poprosilam o przeniesienie na inna czesc lini produkcyjnej pod koniec dnia przez to wlasnie otrzymalam tel od agencji ze juz tam nie pracuje!tak zle jest teraz!!

Gość aaamamma
a gdzie w kanadzie mieszkasz? obydwie prace sa lipne ale jak sama widzisz ta brudna jest pewniejsza, co z tego jak popakujesz ksiazki czy te czekoladki przez 3 miesiace a potem zostaniesz bez pracy? wez ta brudniejsza a moze niebawem cos sie trafi lepszego, ale tutaj przynajmniej bedziesz miala stale zatrudnienie, co do pyly i innych chorob to przez rok nie nabawisz sie nie wiadomo czego, pomysl ze to chwilowe zajecie i tyle

Gość do ammama
toronto..naprawde ciezko jest mi znalesc cos w miare dobrze platnego...tak jak juz wspominalam wiekszosci to prace na 2,3 miesiace;(

Gość strapiona.
Wczoraj byl moj pierwszy dzien tam:(praca jest straszma;((poplakalam sie,syf brud,placa 8.40$ na godz nie wiem co mam juz zrobic.nawet nie starcza to na podstawowe oplaty;(Poskladalam ponad miesiac temu cv do roznych innych miejsc i cisza;(zapisalam sie tez do agencji pracy.nic...cisza...(3 inne)na chwile obecna nie mam innego rozwiazania jak siedziec w tym syfie.. jestem zalamana bede musiala dodatkowo poszukac czegos na pol etatu;(zarabiam dokladnie tyle ile zarabialam ponad 8 lat temu kiedy tutaj przylecialam z duzo gorszym jezykiem itd....cholerka gdzie tutaj jest jakas sprawiedliwosc???

Gość strapiona.
up

Gość strapiona.
ybralam te brudniejsza prace.Przepracowalam tam juz 2 dni i co do tej pory zauwazylam: -faktycznie jest dosc mocne zapylenie(wczoraj np:piekly mnie oczy pod koniec 8 godz.dnia) -na moim stanowisku jest maszynista i ja (kiedy maszyna psuje sie a bardzo czesto psuje sie na godz.dwie nawet pare razy w ciagu dnia ja nie mam roboty wtedy musze pomagac innym-zgrzewam torebki z produktem w srodku takie saszetki z proszkiem)czyli mozna to obliczyc tak:ustawienie maszyny,awarie itd..odliczajac tez platne przerwy( w sumie godzina na 8 godzin pracy) to moze pracuje z 8 godz.5! -praca jest od 16 do 24 ostatnie 3 godziny sa mocno meczace dla mnie(nie wiem czy to kwestai przyzwyczajenia sie ale w domu ucinam sobie drzemke od 14 do 15.Zanim przyjade umyje sie to jest juz po 1 w nocy wstaje rano na 7 do szkoly 5 razy w tyg.po 3 godz.nie jest mi lekko;( -faktycznie sa te bonusowe czeki co w dzisiejszych czasach jest ogromnym +!

Gość tez z Kanady
wg mnie dobrze wybralas kudzie ktorzy nie znaja tutejszych realiow moga myslec ze jestes glupia ze wybralas nizej platna prace. Benefits personal days vacation pays to sie liczy (wiemy ile tutaj kosztuje dentysta:)) wlasnie ogladam cbc news i mowia ze umeployment rates znowu poszly do gory masz zamiar przepracowac tam rok wiec mysle ze powinnas dac rade , stala praca, expirience , CCP , wyrabiasz sobie employment i lata pracy patrz na to w perspektywie to ci sie przyda pozniej