Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramanta

rozmiar stanika

Polecane posty

Gość ramanta

czesc. jaki mam rozmiar stanika skoro mam: 79 pod ,,biustem" 93 w ,,biuscie" do tej pory nosilam 75b, wszedzie wychodzi mi ze powinnam nosic 75c ale nie chce mi sie jakos w to wierzyc

Gość moyew
a pod biustem mierzone ciasno??

Gość ramanta
tak oczywiscie ciasno. a w biuscie luzno mierzone.

Gość ramanta
i jeszcze cos dopowiem... dzisiaj mierzylam 75c... nie wiem ale mam wrazenie ze jest troszke mala miseczka, bo obwod dobry... ale 75d z kolei wydaje mi sie takie wielkie, ja przeciez mam male piersi, niestety. dobra miseczke mialo dla mnie 80c, ale obwod chyba powinien byc scislejszy. w koncu niczego nie kupilam. zwariowac mozna z tymi rozmiarami....

Gość poka fote ....
tzytzoof z karteczką to ci powiem od razu ! :classic_cool:

Gość ramanta
czekam w koncu na normal,ne odpowiedzi

Gość moyew
to 34C czyli 75C to rozmiar brytyjski. Polskie staniki zazwyczaj mają mniejsze miski i trzeba przeliczać na ich rozmiarówkę.

Gość moyew
zajrzyj na biusciaste.prv.pl albo na balkonetka.pl tam ci pomogą. :)

Gość ramanta
no tak, moyew, chodzilam po internecie po roznych stronach i wszedzie napisane jest ze mam 75c rozmiar... ciezko jest mi sie troche do tego przyzwyczaic, bo myslalam ze moj rozmiar to 75b... albo 80-85b... zawsze mi sie wydawalo ze c to juz takie srednie piersi, a ja mam malenstwa, bo mam male jak na 16 lat, ale coz. :)

Gość ramanta
moze sie jeszcze ktos wypowie?

Gość fantasmagorie
Klasyka - większość Polek myśli, że ma ten "magiczny" rozmiar 75B, podczas gdy jest to rozmiar bardzo rzadko spotykany tak na prawdę. Zresztą ja też przez długi czas twierdziłam, że mój jedynie słuszny rozmiar to 75/80D, a od jakiegoś roku nie kupiłam stanika innego niż 70F Odkąd stałam się "uświadomioną biuściastą" wszystkie 75/80D poszły w kosz :P

75 C to nie są duże piersi, ani nawet średnie. Nie ma się czym przejmować, kup sobie to 75 C, albo 70 D jak znajdziesz. Powinno być dobre.

Gość ramanta
hm.... nie wiem moje mi sie wydaja takie malutkie bardzo, ze tylko b by pasowalo do nich. no jak wszedzie dostaje potwierdzenie ze mam 75c, a moze 80c i chyba tak jest bo 80c mialo wieksza miske i lepiej na mnie pasowalo, to chyba tak jest. tylko ciezko mi sie przyzwyczaic, bo zawsze myslalam ze c to fajne piersi, a tu okazaloby sie, ze to sa malenkie piersi.... zawsze mialam kompleksy z powodu moich malenstw... no coz

Ja mam 65 H i nie mam dużego biustu, więc nie wymyślaj :) Sprawdź sobie 70 D, bo 80 pod biustem jest za duże, a i tak się później rozciągnie. 70 pewniejsza.

Gość ramanta
70 pod biustem 101 w biuscie i maly biust,no juz nie gadaj, ja mam pod 79 a w 93

Gość Pit z Zusu
Twój rozmiar to: 70 E, dla staników mało rozciągliwych: 75 D Według elektronicznego bra fittera