Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_kkk

odstawienie tabletek - ciąża

Polecane posty

Gość kasia_kkk

W środę tydzień temu skończyłam opakowanie tabletek anty. Postanowiłam nie brać już, bo długo je brałam. W środę powinnam zacząć kolejne opakowanie, a w wczoraj kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia(nie był to stosunek przerywany). Jak myślicie jest możliwość, że zajdę w ciąże? Bo po odstawieniu tabletek organizm szaleje więc może to możliwe. Planujemy dziecko za rok jak skończymy remont mieszkania, aczkolwiek cieszylibyśmy się jakby okazało się, że pojawi się wcześniej. Jak myślicie czy jest możliwość, że 9 dni od ostatniej tabletki zaszłam w ciąże?

Gość kasia_kkk
up

ja zażywałam tabletki 8 lat, teraz staram się o dziecko już ponad rok i nie mogę zajść. nie twierdzę że to od tabsów ale też myślałam że odstawię i zaraz zajdę a tu nic....dlatego jeśli planujesz dziecko najpierw wybierz się do lekarza omówić sprawę bo również słyszałam takie opinie że lepiej poczekać z zajściem parę miesięcy aż organizm oczyści się z całej tej chemii jaką się brało pzrez dłuższy czas. ale tak jak mówie najlepiej idz skonsultuj się z lekarzem. poza tym dopytaj o takie rzeczy jak kwas foliowy itd:) powodzenia:)

Gość kasia_kkk
w sumie to nie planujemy teraz, ale jak okaże się że jestem w ciąży to ucieszymy się. różnie bywa-jedni starają się rok dwa, inni za pierwszym razem. naczytałam się o kobietach, które zaszły krótko po odstawieniu tabletek i teraz się zastanawiam. plemniki żyją średnio 2,3 dni ale bywa też i 8

masz rację różnie to bywa, każdy organizm jest inny . napisałaś że planujecie za rok więc myslałam ze powoli będziecie zaczynac się starać:) zle widocznie cię zrozumiałam. w kazdym razie odstaw tabsy żeby organizm doszedl to siebie, ja po dostawieniu miałam wszystko rozregulowane, do dzis mam nieregularne @.

Gość kasia_kkk
dlatego też odstawiłam już teraz, żeby organizm doszedł do siebie. ale jak okaże się, że jestem w ciąży to będzie radość. Tobie życzę, żeby w końcu się udało i niedługo pojawił się na świecie Wasz bobas - piękny i zdrowy :)

Gość kasia_kkk
za 2 tygodnie się dowiem, a przez ten czas będę dbać o siebie jakbym była w ciąży. bo nie wiadomo :)