Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede pisal pita

oddajecie i komu 1 procent z podatku ?

Polecane posty

Gość bede pisal pita

oddajecie ? komu ? i dlaczego ? rzuccie jakis cel

Gość a ja dam w tym roku
ja dam na syna koleżanki.

Gość a ja dam w tym roku
mały jest imiennikiem mojego synka. i ciężko choruje od urodznia

Gość katarina1155
Ja mam chorą córkę i zbieram na leczenie i rehabilitacje, jeżeli ktoś by chciał nam pomóc to podam krs, piszcie na maila:ewa1978n@wp.pl, z góry bardzo dziękuje.

Pytania typu dlaczego oddajemy sa dla mnie totalnie neizrozumiale! Oczywiscie, ze oddaje, CO ROKU, wczesniej na zwierzeta, teraz oddam na chore dzieci. Dlaczego oddaje? To chyba oczywiste.. Staram sie pomoc, a mnie to nic nie kosztuje. Nie lubie marnotrwic pieneidzy..

ja też oczywiście oddaję, czuję po prosty, ze to taki mój obywatelski obowiązek, oczywiście robię to z miłą chęcią, a nie z jakiegoś przymusu:)oddaję na Fundację Spełnionych Marzeń, zajmującą sie dziećmi chorymi na raka:)wspaniali ludzie!! dlaczego oddaję? a no dlatego, bo codziennie widzę czyjeś cierpienie, jestem pielegniarką, a cierpienie dzieciaków dotyka mnie najbardziej, więc jeśli mogę pomóc to czego nie:)

Ludzie! Ja oddaję na Fundację Spełnionych Marzeń, ale to nieważne tak naprawde na co oddajemy, byle w dobrej wierze i na dobry cel.. Oddaję 1% zeby nie poszlo to na panstwo, ktore i tak zeruje tylko na naszych emeryturach i innych tym podobnych;/

Jak juz w innych watkach mowilam, oddaje co roku bo inaczej nie bylabym soba i nie rozumiem ludzie ktorzy tego nie robia. Moj 1% idzie w tym roku na Fundację Spełnionych Marzeń. Nie bede kolejny razp owtarzac dlaczego, ale jesli macie pytania to piszcie, a na pewno odpowiem:)

Prawdopodobnie na "Stowarzyszenie Wikimedia Polska", fundacje finansującą Wikipedię :)

A ja slyszalam:)) ale tez dopiero jakos niedawno i bylam zdziwiona tak samo jak Ty:) Dowiedzialam sie od kolezanki bo tez daje na nich:)

Gość facet tez po trzydiescte
dla szkoły do ktrej chodza moje dzieci

Gość na sosnowiec
Ja oddaje na terenowy komitet ochrony praw dziecka w sosnowcu Zajmują się dziećmi wiesz rozwody, domy dziecka patologie. Ona kuratorka on nie wiem co robi. http://uwaga.tvn.pl/14756 ,news,,leks_na_dzieciece_niedole,reportaz.html Mieli dużo problemów bo gmina uznała ich za wariatów pracujących za darmo. Nie mogli mieć 1 % każdy może ale on nie. Chyba 2 rok mogą dopiero. Ale tak to w polsce jest... taka prezydentówna założy fundacje i mln płyną nawet nikt tego nie kontroluje. A ludzie robią coś i to za darmo to jeszcze problemy. W te wszystkie chore biedne dzieci na necie nie wierze a osobiście nie znam. Ale po prostu traktuje jak wyłudzenie. A tu wiem co robią mimo że to lokalne. Terenowy Komitet Ochrony Praw Dziecka w Sosnowcu .... numer KRS czyli 0000006451 czyli sześć zer i 6451 No i żeby następnych magd nie było. Albo żeby matki nie zabijały dzieci jak nie chcą.

Gość ja zawsze daję na
na zmianę na konie lub hodowlane szczury a moja mama i siostra na chorego chłopczyka z naszej wsi

Gość przez neta i w kluibach
ja oddałam swój 1% znajomej, ktora skazana jest na insulinę do końca życia. za ta kasiorę sobie ją kupi

Gość kacwegas22
na schroniska dla zwierząt, ludzie zawsze sobie poradza a zwierzeta są uzależnione od łaski i etyki człowieka, dlatego powinniśmy wspierać bezdomne zwierzęta bo mają okrotne zycie

Gość e e e e
Na schronisko dla zwierząt. Sorry, ale w dzisiejszych czasach bardziej boli mnie krzywda zwierząt niż ludzi.

ja zawsze oddaję, w tym roku mój jeden procent trafia na hospicjum dziecięce Cordis o którym przeczytałam na tej stronie http://www.obiecanejutro.pl/ zapraszam również Was do przyłączenia się do tej akcji, bo to na prawdę świetna inicjatywa

Gość Czyli ale
na chora Antosie:)poprosily mnie o to moje dzieci :)

Gość samaaprawda
ja tez co roku na schronisko ze zwierzetami :)

Gość mama chrzestna
www.nataliaostrowska.pl to moja córka chrzestna, jeżeli nie macie jeszcze swojego "podopiecznego" to będę wdzięczna za pomoc Natce:) dziękuję Marta

Gość ja przekazałam
fundacji serce dziecka. Dla dzieci z wadami serduszka.

Gość njun niezalogg
GAJUS hospicjum dla osieroconych dzieci

a ja na Szymona dostał 5% szansy na przeżycie i wykozystał ją na maksa dziś już w domu ale żeby był w pełni sprawny potrzebna codzienna rehabilitacja a to kosztuje, podobnie ma jego starszy brat Michać Iga ich mama miała pecha dwa razy urodzić za wcześnie www.kurlandia.blog.onet.pl no i na Maję która walczy o życie, przeszła przeszczep szpiku i wszystkie możliwe komplikacje jakie są z tym związane, pech na maxa, tyle cierpienia, ale jest dzielna o jej perypetiach i walce można poczytać http://ksiezniczka-maja.blogspot.com/ można pomóc nie tylko procentem, można wesprzeć słowem, wysłać kartkę na świeta itp można pomóc sercem no i wolę oddawać 1% potrzebującym niż ma on trafić do urzędu który i tak zabiera nam sporą kasę

Gość damprocentarce
No cóż, zależy komu chcesz pomóc i jaki cel wspierać. Ja uważam, że warto zainteresować się mniejszymi fundacjami, których nie stać na prowadzenie kampanii reklamowych, ale które faktycznie niosą pomoc i nadzieję. Ja dobrze poznałam np fundację L'Arche ( wspiera osoby z niepełnosprawnością intelektualną) i widziałam, że robią dobrą robotę, więc bardzo chętnie to im przekażę swój procent :)

Gość gość
hospicjum na Ursynowie