Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marimar

mój mąż dał dzisiaj biednej kobiecie jajka i chleb

Polecane posty

Gość marimar

bo powiedziała że jest biedna i ma dużo kredytów a ma trójke dzieci to już 3 raz

Gość ptasiek nastroszony
katol? oszolom? czy obronca Krzyża jaki?

Gość no i co w zwiazku z tym?
Jw

Gość marimar
czy wy też pomagacie? oto mi chodzi !

Gość fhffhfhfh
niezły temat może to i prowo ale ja robie rzeczy do których wstyd mi sie przyznać bo mysle że zostałabym uznana za nienormalną frajerkę ale mam tak że czasem daje sama z siebie nawet komuś kto nie żebra..ale np. widziałam w lipcu że facet grzebie po śmietnikach i jest chudy i chyba bezdomny no i raz sto złotych takiemu dałam..najpierw za nim łaziłam,słedziłam go bo nie chciałam tego zrobić przy ludziach no i chcialam sprawdzic czy to nie jakis typowy menel ale raczej nie..no to znalazalm odpowiedni moment i zebralam sie z trudem bo jednak jestem niesmiala i to bylo takie dziwne no i decyzja spontaniczna...no i mu dałam do ręki powiedziałam żeby sobie coś kupił do jedzenia albo do ubrania a on mi powiedział że jestem łaskawa...heh teraz czesto zastanawiam sie "co u niego" i co sobie kupił.. ale szczerze to nawet jesli wodke to i tak nie ma nic z zycia to niech chociaz ma tyle co to jest w ogóle sto złotych przecież to sie szybko wyda od tamtego momentu zaczelam zwracac wieksza uwage na takich ludzi i widze ze jest ich dosc sporo..ostatnio dalam jednemu też pare groszy ale żałuje że tak szybko uciekłam bo może mogłam z nim pogadać.. zazwyczaj jak mam to daje coś..no w sumie nie mam duzo bo nawet nie zarabiam ale jak nie mam nic przy sobie a spotkam np. zebraka to potem mam wyrzuty sumienia,moze irracjonalne ale jednak w sumie to pewnie zadna pomoc lepiej by bylo zostac wolontariuszką ale to trzeba pewnej smialosci i zaradnosci raczej... jedzenie czasem dawalam jakies kanapki jak mialam do szkoly ale wole dawac pare groszy bo to zawsze ucieszy,ja bym sobie za to kupila głupią cole albo czasopismo a nie chce żeby ktos bulke do kosza wyrzucił heh to sie wypisalam pewnie bez ladu i składu to ale trudno

Gość fhffhfhfh
aa czym wiecej grosza mam przy sobie tym lepiej,jak bylam mala myslalam ze 2 zlote to cos ale teraz wole dawac 20 wzwyż to 100 złotych to na razie było najwiecej w mojej "karierze"

Gość ptasiek nastroszony
wstyd tak dziadowac bedac w UE, bedac w NATO i zyjac w zielonej wyspie. na kredyt

Gość marimar
no nie wiem czy ta kobieta mówiła prawdę ale ja się dowiem :)

Gość marimar
mówiła że nie chce pieniędzy woli jak jej ktoś da coś do jedzenia

Gość ptasiek nastroszony
to ladnie zrobil Szacun.

Gość marimar
ja też jej osobiście dawałam jak opowiadała swoją trudną historie to nie mogłam nic powiedzieć tylko jej dałam

Gość marimar
ta kobieta żebrze już pół roku to długo nie?

ja ostatnio zrobilam pijakowi kanapki-spal pod zsypem nie wygonilam go ale poprosilam,zeby byl grzeczny naszczal mi za godzine pod drzwiami jak kon musialam myc klatke:O a jak smierdzialo:O

Gość ratttaaa
jak pół roku to w potrzebie jest... I kasa jej potrzebna na spłatę kredytu. Ja bym dał kasę. Sporo kasy. co te dzieci winne, że rodzicom się nie udało..?

Ja jak nawet największego miejscowego żula widzę to mam czasami ochotę od siebie coś mu dać do zjedzenia przynajmniej...

Gość fhffhfhfh
aha no i wiecej dam komus kto nie zebra ale widac ze jest bardzo biedny czy bezdomny i patrzy po smietnikach a kiedys taką babcie co grzebala w smietniku spytalam czy jest glodna to powiedziala ze nie tylko szuka zakretek od butelek na wozek inwalidzki dla kogos tam..no ale mine miala jakby sie obrazila ze tak pomyslalam..chociaz mi dziekowala "za troske" :P ogolnie to dodam ze tacy bezdomni wydaja mi sie intrygujacy..ich przeszlosc,dlaczego stalo sie tak a nie inaczej,jak sobie radzą,co myslą moze to dlatego ze sama czuje sie samotna i mysle jak niewiele brakuje bym podzielila kiedys ich los no i wiekszosc nimi gardzi i olewa,ze mną jest tak samo

Gość marimar
mąż jej zginął o Boshe żeby każdy tak mówił jak Ty że by dał :) i żeby dał a nie mówił z tego co wiem to chyba w większych miastach jest więcej takich potrzebujących

Gość też żydówka
Jak tobie ptasiek nastroszony mogą takie hamskie slowa przez gardo przejść ,że ty masz co jeść to tylko dlatego że twój ojciec i matka jest ortodoksyjny i połowe polski podzielili miedzy siebie ,ale nie bądz podły do ludzi bo nie każdy ma co jeść i prace,ty też jesteś prużniak bo całe dnie siedzisz na kafe i ubliżaśz nie ładnie zachowaj kulture , http://www.youtube.com/watch?v=Lf0d_VUuu0k&feature=fvwrel

Gość Semper Eadem
sytuacja spod marketu: podeszła pani z pytaniem czy może wózek odprowadzić. w wózku był żeton, więc nic by jej to nie dało. Biednie ubrana, mówiła, że jest chora i niema nic dla dzieci na kolację. miałem tylko kartę, zero gotówki - wiec dałem jej tylko zupki knorra własnie zakupione- bo nic innego z zakupów raczej się nie nadawało a ona - podziękowała z prawdziwą wdzięcznością w oczach i w głosie Wiecie co? naprawdę urwałbym jaja tym wszystkim wyrywającym sobie stołki spod dup kolesiom z wiejskiej za to, że w naszym kraju dochodzi do sytuacji, gdzie matkę z dziećmi w zakresie podstawowych potrzeb zyciowych ratuje tylko żebranie pod marketem :(

Gość Mohamettalyyyy23
ptasiek kurwo zdechnij na raka szmato jebana

Gość ptasiek nastroszony
debilny lysy naziolu moze byc roznie tymczasem pij mocz swego pracodawcy i nie kozacz hahahahaha sfustrowany debilu o naziolowym zabarwieniu. zalosni sa ci naziole ale i smieszni w kupie sila pojedynczo to pakerzy z Białowieży hahaha

Gość hehe ten ptasiek to ma
zajebistego dilera :D:D albo jest fenomenalnie pierdolnięty :D. Co post to jakis bełkot oderwany od rzeczywistości.

Gość marimar
chwale się a dlaczego żali???a co w tym dziwnego że chce wiedzieć jak się nazywa ! mieszkam w małym miasteczku i nie znam wszystkich!

Gość Semper Eadem
ptasiek nastroszony daj spokój :) [przytulam ;)]

Gość marimar
tym bardziej że nie kojarzę takiej sytuacji w moim mieście!

Gość kierowca tira
jeżdze po kraju wiec spotykam sie z wielkim rozwarstwieniem ,ludzi nie stać nawet na zubki chińskie bo nieraz wejdedo markietu to proszą panie kup mi 3 zupki bo nie mam co dziecią dać jak wrócą ze szkoly ,lub ma maleństwo na recach i prosi o butelke mleka lub bułke chleba ,nie mam sumienia odmówić ale to nie ja powinnem jej kupic a gdzie jest rząd co robi premier ,a kopac ,sawicki niema kto im łbów pourywać

Gość marimar
nie kojarzę takich sytuacji w moim mieście nigdy czegoś takiego nie było nie zdarzało się przynajmniej ja nie widziałam

Gość yiyiyiyy
rząd zajmuje sie cenzurą internetu,nie mają czasu na inne sprawy,przede wszystkim liczy sie ACTA PIPA SOPA i nie wiadomo co jeszcze