Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwionaaaaaaaa

Czy to świerzb ?

Polecane posty

Gość Zmartwionaaaaaaaa

Podejrzewam, że mam świerzba. Mam 14 lat a w tym momencie mija 1 tydzień ferii zimowych. Na rękach i klatce piersiowej pojawiły mi się małe krostki które po pewnym czasie zaczęły potwornie swędzieć. Po przeczytaniu sporej ilości postów na różnych forach jestem niemal w 90 % pewna że to świerzb , jednak po zobaczeniu kilku zdjęć mój strach się nieco zmniejszył. U mnie nie wygląda to aż tak strasznie. Mam 2 psy. W pokoju mam zawsze bałagan. Wychodzę rano do szkoły, wracam około 17 odrabiam lekcje, zjem coś i spać. staram się okurzać co najmniej co 3 dni, to samo z kanapą. Nie mam czasu na codzienne sprzątanie a od rana do wieczora nie ma nikogo w domu. W poniedziałek mam zamiar wybrać się do lekarza. Musze przyznać że się boję i to bardzo. Pokazałam krosty i ranki rodzicom i podejrzewamy że to uczulenie na roztocza bądź na sierść psa. Czy podczas leczenia można wychodzić z domu ? Do szkoły ? Zależy mi na tym ponieważ po feriach są zaliczenia przedmiotów ... jeśli tego nie zaliczę to nie zdam do następnej klasy a każdy przedmiot ma swój termin i wszystko jest akurat od razu po feriach .. mam jeszcze tydzień ... błagam was o pomoc ..... Swędzi mnie całe ciało prócz twarzy .. uda, plecy, ręce i klatka piersiowa oraz cały brzuch .

Wszystko możliwe że to świerzb. Idź do dermatologa jak najszybciej bo jeśli to świerzb to pozarażasz wszystkich naokoło !!! Im dłużej będziesz odwlekała leczenie tym gorzej. Jeśli to świerzb to lekarz przepisze ci maść do smarowania i będą musieli się nią smarować wszyscy domownicy. Pościele najlepiej wygotować, a później poprasować i najlepiej przez jakiś czas ich nie używać.