Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedojda:(

Wybity palec pomocy

Polecane posty

Witam zaczne od tego ze wczoraj mój mąż wybił sobie kciuk. Pojechaliśmy na dyzur palec nastawiony i reka w gipsie ( tzn dokladnie kciuk zagipsowany na reszcie takie cos).I tu zaczyna sie problem. To bylo wczoraj wieczorem .W tej chwili dłon od środka zrobila sie sina. Palec wskazujący i nastepny cale spuchnięte.Wczoraj nic takiego nie było. Boli go gorzej niż przed nastawieniem.I tu moje pytanie czy to normalna reakcja po nastawianiu??? Czy trzeba sie udać na dyzur znowu? bardzo prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje

moja mama miesiac temu zlamala reke z przemieszczeniem, nastawili jej, zagipsowali i przez noc spuchla jej dwa razy bardziej i zrobila sie cala sina, pojechala wiec na ostry dyzur- tam zdjeli jej gips, zrobili zdjecie i okazalo sie, ze musieli od nowa nastawiac i znowu gips zakladac. Ale to moze byc normalne, ze puchnie i sinieje, wiec ciężko powiedzieć. Jeżeli do jutra nie przejdzie i bedzie b. bolalo moze warto odwiedzic lekarza na wszelki wypadek. moja mama nosi gips juz od 4 tygodni, a nadal ja ta reka strasznie boli i po nocach nie spi z bólu :(

Gryzelinka współczuję Twojej mamie :( no wlasnie ja tez niewiem co robic puchnie z godz na godz coraz bardziej na dloni to juz jest taka ciemna sie zrobila rano chyba Go zawleke na dyzur bo coraz gorzej ja rozumiem ze moze bolec itp ale chyba nie bardziej niz wczesniej??

No właśnie niestety może boleć bardziej. Ale sprawdzaj, czy te sine partie ręki są ciepłe- jeśli są zimne to natychmiast do lekarza, bo tzn., że zatrzymało się krążenie. Powrotu do zdrowia dla męża, będzie dobrze :)

Powiedzialabym nawet ze dloń gorąca od wewn strony ale czubek tego kciuka co kawaleczek jest na wierchu to zimny ale niewiem moze tylko zmarzl?