Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona dziewczyna 123

DZIEWCZYNY POMÓŻCIE. POWINNAM IŚĆ DO GINEKOLOGA W TRYBIE NATYCHMASTOWYM

Polecane posty

Wiem, że to żałosne, ale kompletnie nie wiem co i jak. Mam 20 lat, jeszcze nigdy nie byłam. Brałam teraz 2 tygodnie antybiotyk na zapalenie krtani i chyba załapałam przez to grzybice pochwy. Boli,swędzi,piecze i jest tylko gorzej od 3 dni. Przemywam Lactacydem kilka razy dziennie ale ciagle to samo. Ja nawet nie wiem jak iść do tego ginekologa, potrzebuje jakieś skierowanie od ogólnego czy jak? I jak wygląda samo badanie, jak pójde w getrach to będe musiała całe zdjąć czy tylko zsunąć do kostek? Wiem, żałosne ale błagam Was o pomoc ;(

I generalnie jestem dziewicą i strasznie sie wstydze ;( Czy da sie może wyleczyć samemu taką grzybice? Nie wiem co robić ;(

Gość gwiazde kafetełe...
Idziesz bez skierowania. Rozbierasz sie za parawanem od pasa w dól- wszystko. Wchodzisz na fotel i dajesz nogi na rozp. Wcześniej przed badaniem opiszesz dolegliwośći i powiesz że dziewicą jesteś.

Gość gwiazde kafetełe...
To tylko badanie i lekarz. Nie ma się zupełnie czego wstydzić.

Gość joanna_25/gdańsk
hej po 1 mogą to być hemoroidy idziesz prosto do ginekologa (nie do lekarza 1 kontaktu, gdy do ginekologa nie ma skierowania) weź z sobą gotówkę (wizyty są płatne) odnośnie ubrania najlepiej ubierz tunikę i np leginsy, dolną garderobę będziesz musiała ściągnąć całą ginekolog zapyta czy współżyjesz czy nie to ważne pytanie a resztę zostaw lekarzowi

Gość joanna_25/gdańsk
nie mów że jesteś dziewicą - powiedz że jeszcze nie współżyjesz, nie prowadzisz życia seksualnego! nie ma się czego wstydzić!!! to wcale nie musi być gdzybica obstawiam hemoroidy

Gość Jelito
Nigdzie nie łaż samo przyszlo , to i samo przejdzie !

Gość joanna_25/gdańsk
bądź infekcje pochwy np wychodowałaś sobie jakąś bakterię - o której nie wiesz

Gość joanna_25/gdańsk
samo przyszło i samo przejdzie to najglubszy tekst jaki słyszałam - nie w przypadku pochwy nie pojdziesz - ok przestanie szczypac ale stan zapalny nie przejdzie SAM!!! a czy masz upławy wieksze niż zwykle?

jakie hemoroidy??? matko co za ciemnogrod!!! clotrimazolum, jest taka masc... mozesz sprobowac ale nie gwarantuje czy pomoze. popytaj w aptece o jakies srodki przeciwgrzybiczne... ale w wieku 20 lat ginekolog i tak powinien cie zbadac

Dzięki za odpowiedzi. Naprawde będe musiała zdjąć też buty, skarpetki? Dadzą mi jakis fartuch czy coś? Nie chce z gołym tyłkiem tam paradować. A jeśli chodzi o to co mi dolega, kurcze, mam nadzieje, że to nie hemoroidy. Czuje, jak sie podmywam, że to wszystko mam tam takie napięte, spuchnięte, powiększone jak podczas zapalenia np. węzłów chłonnych. Jak dotkne to boli i swędzi.

proponuje ci jak najszybciej zgłosic sie do lekarza,znam przypadek gdzie dziewczyna miala grzybice i nieposzla do lekarza bo sie bala tak jak ty,aż spuchła w miejscu intymnym,wtedy to w szybkim tempie sie znalazla u lekarza,tym bardziej ze przez tą opuchlizne wszystko ją bolalo i nie mogla się wysikać bo ja piekło wszystko. a ginekologa nie ma sie co bać to normalny człowiek,bedziesz musiala sie rozebrac calkowicie od pasa w dól,wcześniej przeprowadzi z tobą rozmowe zapyta o ostatnią miesiączkę,czy juz wspolżyjesz i w jakim celu do niego przyszlaś.

Nie, upławów nie mam w ogóle. Generalnie to sie tak nagle zaczęło. Jednego wieczora zaczęło swędzieć a na drugi dzień dodatkowo boleć

nic sie nie boj, nie bedziesz paradowac na golasa. lepiej isc teraz, lekarz wszystko sprawdzi. przepisze ci porzadne tabletki, sa takie ze lyka sie tylko jedna pastylke i po klopocie.

A ile sie czeka na wizyte u ginekologa? Moge pójść do jakiegokolwiek, nie trzeba sie rejestrować, umawiać na wizyte? Moge tam poprostu przyjść? I płaci sie osobiście jemu czy jak? ;(

Gość zroszonka
idiotki! słowo daję!!! Jakie hemoroidy? jakie płatne wizyty? skąd wy się bierzecie, durnie?

Gość sa wazniejsze
sprawy od twojej dupy

Gość zroszonka
przeważnie ginekolog ma własną rejestrację idziesz tam i ci powiedzą na kiedy wizyta zależy od kolejki, czasem krótko się czeka nic się nie płaci

Gość zroszonka
"sa takie ze lyka sie tylko jedna pastylke i po klopocie" jasne, marzycielka grzybica to już choroba cywilizacyjna, coraz trudniejsza do wyleczenia

Gość zroszonka
ubierz coś dłuższego bo rzeczywiście głupio tak przechodzić na fotel z gołą d... czasami w gabinetach trzeba przejść spory dystans od miejsca rozebrania do fotela ;)

Gość Lisavieta
a po jaki grom ma iść prywatnie? na gina nie czeka sie aż tak długo a pewnie na jednej wizycie się nie skończy - to strasznie dużo kasy

Gość Azis jest bułgarskim cyganem
zroszonka "sa takie ze lyka sie tylko jedna pastylke i po klopocie" jasne, marzycielka grzybica to już choroba cywilizacyjna, coraz trudniejsza do wyleczenia można łyknąć 1 tabletkę flukonazolu:P tylko że przepisują go dopiero jak inne nie działają, przynajmniej ja tak miałam:P

Gość laska no niestety nie ma
takiej możliwości, by lekarz zbadał cię przez majtusie ;) w niektórych gabinetach są specjalne, jednorazowe "spódniczki" + klapki z flizeliny, ale lepiej tak, jak radzą dziewczyny - ubierz po prostu dłuższą tunikę i weź z sobą klapki buty i skarpetki zdejmij aha, powiedz lekarzowi koniecznie, że nie współżyjesz!!! dopiera wtedy mniejsze wzierniki, by nie sprawić ci bólu i nie bać żaby!!! to tylko & aż- lekarz zreszta nawet rozumiem - też wstydziłam sie kiedyś okrutnie ;) ale pamiętaj - zdrowie najwazniejsze, a przewlekłe zakażenie śluzówki pochwy to nie tylko swędzenie i ból, ale wstęp do dużo powazniejszych schorzen :( nie odwlekaj wizyty!!!!

Gość Jak chcesz, to ci powiem
Do czasu wizyty smiało możesz robić nasiadówki z ziół. Są to gotowe mieszanki specjalnie przeznaczone dla kobiet, jestem pewna że pomogą. Dobra jest z kory dębu. Poza tym warto przejśc się do gina, by zbadał i podał właściwe leczenie. Jeżeli jesteś ubezpieczona, masz wizyty za darmo, ubierz się tak jak ci ktoś napisał, jak lubisz leginsy, nałóż je, ale do tego koniecznie coś co pozwoli zakryć pupę, choć zazwyczaj gabinety są tak urządzone, że nie ma potrzeby specjalnego chodzenia. Wchodzisz za parawan, a zaraz jest fotel ginekologiczny, zatem nie stresuj się. Masz prawo wybrać ginekolożkę jak takowa przyjmuje w przychodni. Głowa do góry i odwagi, nie będzie to pierwsza i ostatnia wizyta. Zapamiętaj, WIZYTA U GINEKOLOGA powinna być co najmniej raz w roku. Powodzenia.

Gość mialam ostatnio dokladnie taki
e same objawy jak ty. Okazalo sie, ze to nie grzybica, tylko infekcja bakteryjna i wirusowa. To mozesz zalapac wszedzie, np w publicznej toalecie. Musisz isc, bo samo ci nie przedzie. Im wczesniej tym lepiej. Zadnego skierowania nie potrzebujesz, tylko jesli chcesz isc na nfz to niestety bedziesz musiala troche poczekac :( Skad jestes, poczytaj opinie o ginach w miescie na necie, bo uwierz mi, ze roznica miedzy nimi potrafi byc kolosalna :(. Nie idz do pierwszego lepszego gbura, tylkiop opczytaj albo popytaj kolezanek:)

Gość mialam ostatnio dokladnie taki
tylko nie mow kolezankom o swoich objawach, bo czasami ludzie potrafia byc baaaardzo wredni. powiedz, ze cie od jakiegos czasu bardzo boli jajnik i musisz isc. nie mow, ze cie cos swedzi, bo i po co