Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce wyjechac

Child Tax credit

Polecane posty

Gość Chce wyjechac

Na jednym z wcześniejszych tematów stwierdzenie, iż Child Tax Credit przysługuje każdemu kto posiada NIN oraz kto ma dzieci. Jak to wygląda w tej chwili? Czy muszę mieć jakiś staż pracy w UK by dostać taki dodatek, np 6miesięcy? Ile wynosi? Pozdrawiam

Gość beznadziejnie zakochana:D
no oczywiscie, ze musisz pracowac zeby dostac CTC. A co ty myslalas? Ze za darmo daja??:o

Gość szkotka z uk
child benefit maja wszyscy co maja dzieci i jest to cos ok 20 funtow tygodniowo a child tax credit jest zalezny od zarobkow i praktycznie u kazdego wyglada to inaczej. Jesli dziecko chodzi do zlobka to tez dostaje dofinansowanie. Ale nic nie slyszalam o czasie pracy zeby moc dostac ten benefit. W kazdym razie jak ja sie o niego staralam to nikt mnie nie pytal jak dlugo pracuje. Ale to bylo 2 lata temu wiec moglo sie cos zmienic.

Gość hgmmmmmmmmmms
trzeba mieć kontrakt przynajmniej na 16godzin tyg no i wymagają p60 z zeszłęgo roku czyli logicznie rozumując trzeba ten zeszły rok przepracowac

tak, child tax credit otrzemuje sie za zarobki z poprzedniego roku, wiec jak ubiegasz sie teraz to musisz w danym momencie pracowac min. 16 godzin i miec p60 z roku podatkowego 2010/2011 czyli laczny zarobek za rok do kwietnia 2011.

Witam .mam pytanie co powinam zrobic poniewaz pracownik tax credit pomylil sie i odebral cale WTC nastepnym roku rozliczeniowym ,mi natomiast powiedziano ze overpayment jest za zmiane w dochodach minol rok kwota zarobku zmniejszyla mi sie a znowu zabieraja mi overpayment dzwoni i pytam sie dlaczego w odpowiedzi dostaje odpowiedz ze za rok 2011-2012 dalsz czesc WTC z tego roku bo w zeszlym nie pobrali wszystkiego muwoe im ze to bez prawnie bo WTC nalezal mi sie pani z tax credit odpoweiedziala ze mam racje i moge apelowac ,ale apelacja zostanie anulowana prawdopodobnie gdyz od 2012 roku minelo juz 30 dni.zaznaczam prosze o odpowiedz osob ktore mialy z tym doczynienia jest to duza kwota bo prawie 4000 .

Gość kljkldjqkjd
mam pytanie a czy wy już podostawaliście p60 za zeszły rok, bo my czekamy aż przyjdzie mężowi pocztą i do tej pory nic nie dotarło, a za chwile musimy składać o przedłużenie na kolejny rok na child tax cr.

Gość możesz spokojenie czekać
HR wysle ci papiery o przedłużenie child tax cr,i dopiero ty z p60 idziesz donich z wypisanymi papierami.A to może być dopiero w czerwcu.

Gość kjsakjskajs
no tak papiery na child tax za chwilke powinny dojść, może w przyszłym tygodniu ale nie przyszło jeszcze p60 a w zeszłym roku przysłali pocztą , w tym roku jeszcze nie ma dlatego pytam

Gość UPC
Czas na rozliczenie roczne z dochodow na CTC i WTC jest do konca lipca.nawet jak juz masz P60, P45 I znasz cal kwote to I tak musisz czekac na pismo zRevenue, a potem zadzwonic lub wyslac poczta wypelniony formularz. Od kwietnia tego roku pozmienialo sie wszystkie przepisy odnosnie przydzielania pomocy od panstwa. Trzeba pracowac I udokumentowac rok a w niektorych benefitach nawet dwa lata pracy na terenie UK . Jest jeszcze kwestia gdzie mieszkacie, kazde hrabstwo ma inny budzet, inaczej jest tez w Szkocji, Walii i Irlandi Pln. Proponuje troche poczytac, a potem pisac.

Gość kjsakjskajs
ok dzięki za info