Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytonormalne:)

Soczewki - w prawym oku czuję lekkie zimno

Polecane posty

Gość czytonormalne:)

W lewym oku w ogóle soczewki nie czuje, czyli chyba dobrze, ale w prawym taki lekki może nie wiaterek, tylko zimno (przyjemne zimno). Nie jest to ani pieczenie, ani kucie, lecz właśnie taki leciutki chłód. Okno mam zamknięte, może to przez to, że siedząc przed monitorem po lewej mam ściane, a po prawej meble, drzwi? Ale nie ma żadnego przeciągu. Tak ogólnie to z początku mnie piekło prawe oko, podejrzewałem: problem z soczewkami / pani z optyka założyła mi prawą soczewkę na lewe oko itd. / podrażniłem oko. No i odczekałem ze 2 dni, leżały soczewki w płynie i teraz oprócz tego dziwnego "powiewu" w prawym oku jest wszystko ok. A.. no i dziś celowo założyłem lewą soczewkę na prawe oko i na odwrót, w końcu problem zniknął (obie mają różne moce).

Gość czytonormalnee
odświeżam

Gość czytonormalnee
Nic mnie nie piecze ani nie kuje, ale w prawym oku jak mrugnę czuję takie przyjemne zimno (lekkie), natomiast pod literami widzę cień, gdy obraz jest ciemny a litery np. białe, jeśli tło jest białe, a litery czarne lub ogólnie obraz czy to w domu czy na dworzu jest jasny widzę bardzo dobrze. Dlaczego tak jest ? Dziś wieczorem jak zrobiło się ciemno koło latarni widziałem takie cienie światła, a w dzień tak wyraźnie.