Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co znowu za wymysły...

poradnia małżeńska - poznań - o co w tym chodzi?

Polecane posty

Gość co znowu za wymysły...

mam zaliczony kur przedmałzeński(dostałam taki dyplomik w ogólniaku na koniec lekcji religii), ale teraz dowiaduję się, że muszę jakąś poradnię zrobić?? O co z tym chodzi? gdzie to się załatwia? Gdzie najszybciej i najkrócej to zrobić w Poznaniu?

To jest poradnia rodzinna....ja tez poruszalam ten temat "poradnia rodzinna"...daj znac czy u Ciebie jest platna,bo u mnie niestety tak i to 100zl

Gość Andzia z parku
Chodzi o to, że masz się dokształcić na temat zabezpieczenia się przed ciążą po katolicku. Pani w poradni wyjaśni Wam stanowisko KK. To są 2-3 spotkania, bez nich nie ma ślubu :P A gdzie to zrobić? Udaj się do swojej parafii, tam gdzieś na tablicy ogłoszeń powinno być napisane. Albo w necie.

Gość fioletowe irysy
Jak w Poznaniu to polecam p. Wandę Napieralską - znajdziesz do niej numery kontaktowe na różnych forach internetowych. To są 3 spotkania - 2 grupowe, na których przedstawia naturalną metodę regulacji poczęć, oraz 1 spotkanie indywidualne, gdzie rozmawia się... o tym, o czym jest potrzeba rozmawiać. W wyjątkowych sytuacjach p. Wanda na pewno zaproponuje jakieś indywidualne terminy.

W poradni ogólnie uczą korzystać z kalendarzyka małżeńskiego. Nic się nie martw, zwykle to krótka i bezbolesna wizyta :) Trzeba odbębnić i tyle.

zupelnie nie wiem komu i do czego to jest potrzebne...watpie ze ktos w 21 wieku w sposob naturalny zabezpiecza sie przed ciaza...

Gość fioletowe irysy
W poradni nie mówi się o kalendarzyku tylko o NPR, a to dwie zupełnie odmienne metody. Ja popieram NPR, szczególnie wśród kobiet, które boją się poronienia.

Gość Zielonno mi
ja miałam tylko 2 spotkania w 3 pary i po ostatnim spotkaniu 10 minut osobno z każdą parą. Ja bym radziła popytać koleżanek czy mają jakieś fajne nauki, bo można trafić na jakiegoś nawiedzonego instruktora. ancymonka zdziwiłabyś się ile par korzysta z powodzeniem z tych metod i to nie koniecznie zagorzałych katolików.