Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czyyy123

CZy wyjechac do Anglii?

Polecane posty

Gość Czyyy123

Zastanawiamy sie nad taka opcja, obecnie przebywamy od 9 lat na emigracji, mamy tu juz swoje wypracowane, ja obecnie pracuje na part time, maz jest na bezrobociu... Dostal wlasnie propozycje dobrze platnej pracy w Londynie i sie zastanawiamy, czy oplaca nam sie podjac ryzyko... Musialabym rzucic prace (bez zalu, bo mam bardzo malo godzin i najnizsza stawke), zmienic dzieciom szkole, automatycznie koncza nam sie wypracowane zasilki i zaczynamy wszystko od nowa - jak myslicie, jest sens? Ile kosztuje wynajecie domu 3 pokojowego i jakie sa warunki?

Gość nie ma sensu.....
Jezeli ktos nie potrafi znalezc na necie ile kosztuje wynajecie domu w Londynie to raczej nie nalezy do osob bystrych wiec takie przeprowadzki niczemu nie sluza. Co zrobicie jak mezulek znow straci prace? Tu, gdzie jestescie od 9 lat sobie nie radzicie, to jak chcecie poradzic sobie w nowym miejscu? Siedzcie gdzie siedzicie bo malo przebojowi jestescie i chyba niezbyt inteligentni :O

Gość dobrze napisałes poprzedniku,
popieram Cię w 100 %. myslą o emigracji do Londynu,a nie umieją wygoglować ile kosztuje wynajęcie domu w UK...

Gość NA EMIGRACJI
a ja sie nie zgodze!!! Dlaczego tak piszecie, ze sa mało inteligentni i przebojowi.Po pierwsze madrze postpili, ze wyjechali z kraju bez perspektyw na godne zycie(chocby z pensji minimalnej), a po drugie nie mozna oceniac czlowieka jak sie go nie zna.Te swoje "trzy grosze" mozecie zatrzymac dla siebie i najnormalniej w swiecie doradzic!!! W ktorej dzielnicy jest drozej i taniej, podac link z informacja itp. czy to tak duzo kosztuje. Podejrzewam, ze sami nie wiecie co napisac dlatego nie piszcie swoich OPINI!!! PS. DLA TYCH CO CHCA WYJECHAC- OSOBISCIE ODRADZAM , CHYBA, ZE MAZ WYJEDZIE NA M-C I ZOBACZY JAK JEST, ALE Z DRUGIEJ STRONY SAMEMU NIE JECHAC , BO TO ROZNIE BYWA.

Gość NA EMIGRACJI
I JESZCZE JEDNO - BEDAC W OBCYM KRAJU, POWINNISMY SOBIE POMAGAC A NIE PONIZAC, BO KAZDY Z NAS JEST W TAKIEJ SAMEJ SYTAUCJI I W OBCYM KRAJU- EMIGRACJA!!!

Gość segregacja danych
niestety nie mieszkam w Londynie, ale myslalam, ze sobie poczytam chociaz. musze cos napisac! dokladnie. zamiast odpowiedziec na pytanie, albo w ogole sie nie wypowiadac to sie beda przekomarzaly jedna z druga. a czym rozni sie Kafe od google? tu info i tu info

NIE ! ;-))) w waszym przydaku - zasilkowych emigracjuszy - najlepiej wrocic do swojego kraju i tam sie wziac za porzadna prace - a nie obciazac innych podatnikow - z wasza historia to stanowczo odradzam;-)

Gość fdasdfghkjhgf
ror ty matole, laska pisze ze bedzie miec dobrze platna pracwe,a ty z zasilkami jak zwykle wyskakujesz. zalosna polczyna :D:D:D kolejna .

Gość nezniqaaaaa
siedzcie gdzie siedzicie i klepcie biede..wazne ze w polsce. buhahahah. przecviez po co jechac,i prubowac zyc lepiej....lepiej gnic w tej syfiastej polsce!

ror ty masz chyba jakis kompleks na punkcie tych zasilkow. jak ktos wspomni o benefitach to ci sie podswietla tekst na czerwono czy jak? :) zreszta doczytaj ze autorka pisala ze jej maz dostal propozycje dobrze platnej pracy..

"ror ty matole, laska pisze ze bedzie miec dobrze platna pracwe,a ty z zasilkami jak zwykle wyskakujesz. zalosna polczyna kolejna" ty wulgarna dziewucho;-) ja sie opieram na prawdopodbienstwie - a a autorka wspomniala ze maja historie zasilkowa w innym panstwie - wiec sie zrelaksuj przezd nastepna wypowiedzia, oki?;-) moze drazetki na rozluznienie sobie zazyj?;) "Zdesperowana Domowa Żona ror ty masz chyba jakis kompleks na punkcie tych zasilkow. jak ktos wspomni o benefitach to ci sie podswietla tekst na czerwono czy jak?" zobaczcnie znowu ta sie odzywa - juz chyba milion razy obiecywala - e nie bedzie czytac moich postow a sie oprzec nie moze;-)))))) az wlaczy ze soba - odpisze nie nie odpisze, a moze jednak?;-) istna schizofrenia i dziecinada;-))) "zreszta doczytaj ze autorka pisala ze jej maz dostal propozycje dobrze platnej pracy.." to lala doczytaj co juz wczesnmiej pisalas - ty nieslowna jednal;-))

co do tematu zasilkow - tak jestem wrazliwa na niesprawiedliwosci spoleczne i takich cwaniakow co - jak swojego - to cudzy system naciagaja - ale juz mowilam kwestia standardow zyciowych - jak cos za dramo to biore - zenada;//

mialabym ochote ci tak konkretnie pojechac ale kurwa nie da rady, od razu mnie zjedziesz swoja pseudo-inteligentna gatka no i zargumentujesz moj poziom wulgarnosci jakoby byl glownym wyznacznikiem posiadania lub nie posiadania racji. bla bla bla bla bla...

"Zdesperowana Domowa Żona niczego nie obiecywalam i zawsze czytam twoje posty zeby sobie podniesc cisnienie jak mam za niskie, lepsze od kawy" tlumacza sie tylko winne;-)) as easy as it is;-) a to ze cie ciekwasc zzera co napisze to normalne - nie dziwi mnie to;-) i nie chodzi o to ze moje wpisy maja taka wartosc dodana - tylko ze dla ciebie sa ciekawe - to mnie nie szokuje;-) "Zdesperowana Domowa Żona mialabym ochote ci tak konkretnie pojechac ale k**wa" ty to mozesz pojechac - moze wl;asne dziecku, hm?;-) bo mnie to tam niewiele mozesz - nawet mnie jakos zspecjalnie nie bawisz i nie rozczulasz;-))) widac nie ma w tej relacji tzw. wzajmnosci;-) " nie da rady, od razu mnie zjedziesz swoja pseudo-inteligentna gatka no i zargumentujesz moj poziom wulgarnosci jakoby byl glownym wyznacznikiem posiadania lub nie posiadania racji" nie mierz mnie swoja miarka - dam ci uprzejma rade;-) - gdyz moze sie ona okazac za krotka;-)) jak nikogo "nie pojade" - bo nie bardzo nawet wiem co sie pod tym (wieziennym?;) slangiem ukrywa;-) ze wulagarna bywasz to fakt, tak samo jak tobie moje wypowiedzi sie kojarza z inteligencja;-) na co sie zloscisz wiec piszesz ze sa pseudo-inteligenckie;-))) tu o zadna racje nie chodzi - a forma ma znaczenie poniewaz ponizej pewnego poziomu nigdy nie schodze co i tobie uprzejmie radze;-))))

"Zdesperowana Domowa Żona nuda i wk**wiajaca... cala ror." widze ze u takich jak ty niemalze ekstremalne emocje wywoluje;-)) jaka trzeba miec banalna codziennosc zeby wpisy/sady obcych ludzi powodowaly w nas emocje ;-)))) "gruba d**e masz czy jak?" a co chcesz sie dowartosciowac (zobaczcie jaki tok myslenia - nie ma co powiedziec - finezji wypowiedzi brak - to leci utartym szlakiem odbytniczym, ze tak powiem;) czy moze krecic cie moja ...no wiesz sama?;-) moze w niektorych walijczycy nie wyczerpuja wszystkich pokladow seksualnosci, tak tez bywa i nie bierz tego do siebie;-)))

nie pierwszy i nie ostatni raz;-)) moze postaraj sie wypelnic czyms kreatywnym swoje zycie, hm?;-) to pomaga na wahania nastrojow;))

Gość zalosna ror
ror zakompleksiony maly czlowoeczku lubisz sie dowartosciowywac kosztem innych ludzi prawda.... lubisz to czujesz sie dzieki temu taka lepsza , specjalnie wybierasz forum o takiej specyfice gdzie spora czesc ludzi wykonuje prace fizyczna aby tylko podkreslic swoj status , wtrancasz niby przypadkiem jakies gowna w stylu - u mnie w biurowcu - aby oddzielic sie od tych ludzi a jednoczesnie udajesz taka pomocna ,twoja pseudointelektualna papka serwowana w zbyt duzej ilosci jest bardzo niestrawna, jestes tepa torba zyjaca w odrealnionym swiecie , tak cie razi wykozystywanie benefitow , ale juz to ze polacy sa wykorzystywani do najgorszych prac za minimum masz gleboko w swojej wielkiej dupie prawda ??? tak koniunktura pewnie odpowiesz i kazdy jest kowalem wlasnego losu??? angielskie firmy drenujace i kolonizujace nasz polski rynek tez cie pewnie nie wzruszaja w koncu mamy kapitalizm.... smierdzisz czlowiekiem ktory kiedy tylko moze powtaza - wstydze sie byc polakiem ciesze sie ze takie parchy jak ty wyjechaly z tego kraju - prosze cie nie wracaj, pewnie i tak juz zapomnialas swojego jezyka - YOU ARE NOT WELCOME HERE

ror --> nie musisz mi wyspisywac recepty na zycie. jestes starsznie malostkowa, mierzysz ludzi miarka kariery, pieniedzy.. kim w takim razie jestes wobec sukcesu np. takiego billa gatesa. czujesz sie od niego gorsza bo osiagnelas nieporownywalnie mniej? uwazaj zebys sie kiedys w tym swoim sosie nie utopila..

tez się zastanawiam co ROR robi na tym forum, jej wypowiedzi niczego nie wnoszą oprócz beznadziejnej analizy każdego zdania. Idź kobieto na pudelka, tam się bardziej przydasz rozkładając na części pierwsze czyjeś opinie.

"zalosna ror ror zakompleksiony maly czlowoeczku lubisz sie dowartosciowywac kosztem innych ludzi prawda...." powiedziala to osoba przydzaca sie agresja;-))) " lubisz to czujesz sie dzieki temu taka lepsza , specjalnie wybierasz forum o takiej specyfice gdzie spora czesc ludzi wykonuje prace fizyczna" tak i czytajac o nich dostaje orgazmu ;-)) - nie mierz skarbie swoja miarka;-)) "aby tylko podkreslic swoj status , wtrancasz niby przypadkiem jakies gowna w stylu - u mnie w biurowcu" a tu cie mamy;-))) tak , tak - biurowiec z koszmarna klimatyzacja to dla ciebie "stattus ktorym bys chwalila"?;-))))) ;-) ;-) ;-) ;-)) no coz... mnie architektura az tak ie ktreci;-) " aby oddzielic sie od tych ludzi a jednoczesnie udajesz taka pomocna ,twoja pseudointelektualna papka serwowana w zbyt duzej ilosci jest bardzo niestrawna" ja niczego nie udaje - to tobie sie tak zyczy zebym udawala;-) "jestes tepa torba zyjaca w odrealnionym swiecie" twoja "sila" mnie powala;-))) "tak cie razi wykozystywanie benefitow , ale juz to ze polacy sa wykorzystywani do najgorszych prac za minimum masz gleboko w swojej wielkiej dupie prawda ???" to jakies oszczerstwa - mam pupe bardzo skromnych rozmiarow;-)) alos polakow jako nacji jest mi absolutnie obojetny - to fakt, z reszta ja nie lubie zadnych zbiorowosci - tak juz mam;-) " tak koniunktura pewnie odpowiesz i kazdy jest kowalem wlasnego losu??? angielskie firmy drenujace i kolonizujace nasz polski rynek tez cie pewnie nie wzruszaja w koncu mamy kapitalizm...." a mcie?;-) "smierdzisz czlowiekiem ktory kiedy tylko moze powtaza - wstydze sie byc polakiem" po piersze nigdzie nie podawalam swojej narodowosci - a po drugie narodowosc jest mi obojetna - zarowno wlasna jak i czyjas - ani to powod do dumy ani do kompleksow ;-)) as easy as it is;-) "ciesze sie ze takie parchy jak ty wyjechaly z tego kraju" opierasz swoja radosc na nieprawdziwym zalozeniu;-) " prosze cie nie wracaj, pewnie i tak juz zapomnialas swojego jezyka - YOU ARE NOT WELCOME HERE" nie spelniam prosb ludzi ktorzy reprezentuja twoj poziom;-) i nie wiesz ktory jezyk byl moim pierwszym - i ile ktorego sie musialam uczyc i tej wioedzy nie posiadziesz i tak waskim rozumikiem jej nie zdolasz objac;-)) as easy as it is!

"Zdesperowana Domowa Żona ror --> nie musisz mi wyspisywac recepty na zycie. jestes starsznie malostkowa, mierzysz ludzi miarka kariery, pieniedzy.." nie , nie mierze. to tylko ty mi przypisujesz to - a jak juz mowilam twoja opinia jest mi obojetna ;-) " kim w takim razie jestes wobec sukcesu np. takiego billa gatesa" wyciagasz wnioski na podtswie blednej tezy i kazesz mi jeszcze sie do tego ustosunkowywac?;-) "czujesz sie od niego gorsza bo osiagnelas nieporownywalnie mniej?" coz za radosne przekomarzanie;-) "uwazaj zebys sie kiedys w tym swoim sosie nie utopila.." pobozne zyczenia;-) a co chcialabys to zobaczyc? moze zajmiej sie walijczykiem - bo za duzo czasu i energii skupiasz na mnie chyba, hm?;-) "tez się zastanawiam co ROR robi na tym forum, jej wypowiedzi niczego nie wnoszą oprócz beznadziejnej analizy każdego zdania" ja sie po prostu odnosze do konkretnych fragmentow czyichs wypowiedzi,a zastanawiac sie jest rzecza ludzka;-) "Idź kobieto na pudelka, tam się bardziej przydasz rozkładając na części pierwsze czyjeś opinie" do czego mam isc?;-) z reszta to bez znaczenia - nie lubisz mnie - ie czytaj - as aesy as it is;-) a nie eksterminacji probujesz dokonac;-)

Gość zalosna ror
ror czy ty naprawde jestes taka tepa idiotka czy tylko udajesz???? los polakow cie nie obchodzi , masz ich w dupie , ale wykozystywanie prz nich benefitow wzrusza cie bardzo co juz nie pierwszy raz podkreslasz - rozumowanie tepej torby twoj status starasz sie tu przmycic roznymi bocznymi drzwiami , mi osobiscie lata on kolo dupy , naprawde malo mnie obchodzi co robilas wspinajac sie z pietra na pietro , gratuluje glebokiego gardla narodowosc jest ci obojetna, polakow masz glboko w dupie , twoje posty sa w wiekszosci nieprzydatne ,to po co egzystujesz na tym forum????? jestes zwyklym trolem polacy obojetni , jezyk polski obojetny a jednak cos cie ciagnie do tego forum nie uwazasz ze to zalosne???, spedzasz nanim dlugie godziny tepa torbo , tak wogole tepa torbo podobno nie lubisz zadnych zbiorowosci a jednoczesnie jestes czescia forumowej zbiorowosci , trzeba byc naprawde tepa torba aby samej sobie przeczyc

Gość zalosna ror
ror twoje posty nigdy nie sa pomocne , wiekszosc userow cie nie lubi???? jaki jest cel twojej egzystencji na tym forum.

"Zdesperowana Domowa Żona whatever dziwaczko" cieszy mnie fakt - ze takie jak ty - uznaja mnie za dziwaczke - to tylko uwypukla fakt ze mamy inne standardy;-) a poza tym zdesperwana zonka chyba sie nie lapie w moich postach (kt tak skrupulatnie sledzi;-) i gubi sie gdy napisze pod rzad trzy zdania z ktorych poprzednie implikuje tersc nastepnego, tak mi sie wydaje;-)) stad te nerwy;-) Zonka - powyzywaj mnie troche - napisz jaka jestem - po mnie to splynie a ciebie zrelaksuje i wszysvy odniosa korzysc,hm?;-))

Gość Cała strona
gadania a ja nadal nie wiem czy autorka powinna zaryzykować.