Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogórkowa ;)

dziewczyny czy dobrze rozplanowałam meble w kuchni - do oceny

Polecane posty

Gość ogórkowa ;)
No ten zlew na miejscu szuflad to ni w ząb ni w oko. Ja tam juz przy tym układzie jak na rysunku mam tylko od pieca do zlewu 140cm blatu.. a zlew na srodku jest nie praktyczny. Za mało miejsca jak na te 290cm by coś kombinować ze zlewem czy piecem...A tak jak napisałam na stole nie biedzie dla mnie wygodne przygotowanie posiłków bo dzisiaj tego nie robię. Ktoś ma jeszcze jakieś rady ? Może coś przegapiłam ?

Gość ARA196
trochę dziwne wymiary sprzętów. Jeżeli kuchenka i zlew są narysowane prawidłowo to lodówka nie może mieć połowy głębokości a tak wynika z rysunku. Jeśli narysujesz prawidłową głębokość lodówki to okaże się że stoi w drzwiach i przeszkadza

Gość ogórkowa ;)
No bo ja to w Paincie robiłam, ale tam na 100% lodówka się mieści.

Gość ogórkowa ;)
to są drzwi do pokoju.

Gość hankamost
zmywarkę lepiej umieść na końcu. Nie będziesz się obijała łokciem o ścianę przy zmywaniu, nie będziesz chlapała na ścianę. Ja mam ta rozplanowane: - lodówka, kawałek blatu,/ płyta+piekarnik/+kawałek blatu+zlew jednokom z/ ociekaczem+ zmywarka. /

Jak zmywarka jest wolno stojąca, to może stać na końcu. Te do zabudowy często mają mocowania do ścianek bocznych, a więc odpadają. Trzeba dobrze sprawdzić.

Gość ogórkowa ;)
zmywarka do zabudowy. No nie bo bede miec krótszy blat.. hmm

wg mnie źle 1)kąt na pralę i lodówkę jest ok 2)patrząc od lewej wg mojego gustu i doświadczenia (cm): zmywarka 45, zlew mały 40 bez ociekacza (bo masz zmywarkę i będzie ci służył tylko do podręcznego płukania) ciąg szafek - blat roboczy 115 cm płyta 60 szafka 30 (nie słupek od podłogi do sufitu) w ten sposób zachowasz ciąg roboczy tj lodówka-zlew+kosz-blat 1+blat 2-płyta no tak pytanie bylo do dziewczyn :O sick 😠

Gość niecodziennagrazynka
Podoba mi się rozwiązanie, które zaproponował Stick. Choć osobiście jestem wielką zwolenniczką piekarników zamontowanych na wysokości wzroku. Jest mi po prostu wygodniej. W przedstawionej kuchni takie rozwiązanie nie wchodzi w grę, ale w mojej tak. W związku z tym mam pytanie. Dziewczyny (i chłopaki) czy macie jakieś doświadczenie w kwestii piekarników Whirlpool. Bardzo podoba mi się taki ( http://www.zadowolenie.pl/whirlpool-akzm-750-ix,30644 ). Myślicie, ze to dobry wybór?

Gość Anitka77
A ja mam przy okazji małą prośbę. Mam ok 1500zł na meble do kuchni i szukam coś ciekawego. Znalazłam meble w necie - http://mirat.eu/meble-kuchenne,c607.html Co sądzicie?