Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xlnder

czym się rózni NUTRAMIGEN od BEBILON PEPTI 1?

Polecane posty

Gość xlnder

który ma laktozę?

Gość moja opinia .....
nutramigen nie ma laktozy bo to mleko dla dzieci które mają na skazę białkową

Gość xlnder
bebilon ma?? przeciez bebilon tez dają przy azs

Gość niepracujacamamusia
bebilon mozesz dawac :) moja starsza corka miala azs, walczylismy 4 lata i dopiero pozniej sie uspokoilo, teraz dieta i strach, ze sie z tego astma i przewlekly katar rozwinie, na razie jest dobrze. Niestety ma to po tatusiu, ktory ma astme :( niestety podstawa do azs jest dziedziczna, wiec pewnie i jedno z Was to ma. A ile ma Wasze dziecko? Moze na poczatek staraj sie karmic piersia ale unikaj nabialu

Gość niepracujacamamusia
jako rade moge jeszcze dodac: unikac w otoczeniu dziecka (u nas troche pomoglo): Tkanin syntetycznych i wełnianych, tylko bawełna. Detergentów, mydła, chemikaliów. Dymu papierosowego. Kotów i psów. Wszystkie zwierzęta futerkowe wywołują reakcje alergiczne u dzieci z AZS. Roztoczy kurzu domowego znajdujących się w materacach, dywanach i innych miejscach - u nas wszystkie dywany poszly na smietnik, mamy drewniana podloge, materace dla alergikow, kurze scieram codziennie, chemikalia BIO) Niestety jak sie od poczatku nie zadba to moze byc tylko gorzej (i niestety choroba niewyleczalna)

Gość niepracujacamamusia
aaaa dodam, ze u nas asz pokazalo sie juz 2 dni po narodzinach coreczki :(

Gość xlnder
problem jestw tym ze od tygodnia dostaje bebilon pepti a dzis znó ma wysypke nie wiem po czym bo dalam jej dzis 1 raz hebartke jablkową. chodizmy od lekarza do lekarza i kazdy mówi co innego. jeden ze to azs , dertamolog ze nie azs. rycze co dzien bo nie wiem co jest mojemu dziecku. moge Ci wyslac na maila zdjecia jak wygląda jej buzia zebys ocenila co to wg Ciebie jest

Gość niepracujacamamusia
jak chcesz to podeslij mi na moja poczte monikaprzoniak1@gmail.com kurcze, jak dermatolog nie wie... najgorsze jest to, ze u malych dzieci testy z krwi na alergie nie wychodza wiarygodne a czym smarujesz? azs to glownie alergia pokarmowa, jednak wczesne ograniczenie innych alergenow moze pomoc uniknac astmy i innych alergii w przyszlosci

Gość xlnder
odpisze Ci na maila

Gość niepracujacamamusia
u nas obawem byl taki jakby liszaj na buzce ja na poczatku karmilam piersnia, nie wiedzialam, ze musze unikac nabialu, czego unikac ... pozniej na sztucznym mleku bylo lepiej, a pozniej to juz byly okresy smarowania, polepsza i nawrotow :(

Gość moje dziecko ma azs
Zrezygnuj z herbatek. Dziecko może mieć problem z tolerancją cukru,a te herbatki dla dzieci to sam cukier. Pepti i nutra różnią się lekko składem. Wysypka może być wynikiem skazy,ale może również być to azs. Jeżeli będziesz u lekarza rodzinnego to poproś o receptę na robioną maść z witaminą A. Pomoże na skórę.

Gość niepracujacamamusia
a ile ma Twoje dziecko?

Gość xlnder
alergolog kazal natluszczcac dermatolog-nie narłuszcczac bo jest przetluszcczona skóra. co ja mam robic????

Gość xlnder
wyslalam maila

Gość xlnder
mnie tez nik nie powiedzial ze nie moge jesc nabialu jak karmie. a ja jadlam ogromnie duzo bo myslalam ze od tego jest mój pokarm. głupia bylam ale skąd mialam wiedziec.. teraz naprawde z mezem nie wiemy co robic. skóra jest sucha czasem , ma taka buzke jak dziecko na 1 zdjęciu http://www.google.pl/imgres?q=skaza+bia%C5%82kowa+objawy&hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=685&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=64RZ4aWQOVMvpM:&imgrefurl=http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php%3Ft%3D190495&docid=fOXofYwWCokTBM&imgurl=http://foto3.m.onet.pl/_m/e9ef66cd3b3f77147a53b7cccb605897,10,19,0.jpg&w=516&h=500&ei=cVodT5KaIoTSswaQsvz3Dw&zoom=1

Gość czekoladkaa milkaa
w jakim wieku masz dziecko. Może mięć zmiany skórne po tej herbatce. Odstaw na razie. Jeśli to jedyna nowość to może być od tego. Oczywiście od bebilonu też, ale ja bym na razie wzięła pod uwagę że to z herbatki

Gość xlnder
i jeszcze jedno co mi da ze odstawie jej herbatki z cukrem?

Gość czekoladkaa milkaa
raczej nie chodzi o cukier w herbatce, ale o to z czego poza tym jest herbatka. Dawaj do picia samą wodę, a jak nie chce to dosłodź glukozą

Gość łondaaaa
nutramigen stosuje się w alergii na białka, szczególnie białko mleka krowiego, w nietolerancji laktozy i sacharozy i przy kolkach jelitowych. pepti podobnie, ale rózni sie stopniem hydrolizy, czyli białko jest mniej "rozbite. poza tym zawiera niewielkie ilości laktozy i sacharozy zdaje się, bo stosuje sie go w ich częsciowej nietolerancji. żeby uniknąc azs mozna stosowac probiotyki typu latopic, nie zawieraja białka krowiego, sa przeznaczone dla dzieci z alergia pokarmowa i azs.

Gość xlnder
hmm bo raczej samej wody nie wypije

Gość xlnder
dostaje latopic od tygodnia

Gość moje dziecko ma azs
Mój syn ma półtora roku. Ma silną alergię i azs. U nas stan jest baardzo ciężki. Dość często musimy stosować elidel. Staramy się zamiennie stosować parfanec,bo jest łagodniejszy. To może być cukier-niektóre dzieci nie tolerują cukru.

Gość xlnder
wrzuce zdjecia jej wysypki i ocenicie same

Gość xlnder
do - moje dziecko a azs odezwij sie na maila agnieszka.tabis@gmail.com