Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana8787878787

Objawy ciąży są a test negatywny

Polecane posty

Witam! Przez pół roku brałam tabletki anty. Tak normalnie jak pisało w ulotce lecz podczas wyjazdu nad może na wakacjach lekarka mi powiedziała, że mogę brać tak by okres mieć co 3 miesiące, bardzo się ucieszyłam ponieważ właśnie na sam wyjazd miałam mieć miesiączkę, tak więc zaczęłam je brać tak jak mi doradziła Pani doktor. Wszystko było dobrze bez najmniejszych problemów, które się niestety zaczęły w dniu dostania miesiączki po 3 miesiącach a wyglądały one tak że z sutków po dotknięciu piersi leciała mi „woda udałam się z tym do mojej ginekolog, która poradziła mi całkowite odstawienie tych tabletek chociażby na jakiś czas, jednak uspokoiła mnie troszkę mówiąc mi że wielu kobietom się to zdarza podczas antykoncepcji branej w taki sposób jaki mi wcześniej zaleciła. Posłuchałam ją i odstawiłam je. Lecz Pani doktor ostrzegła mnie że po odstawieniu ich będę miała bardzo obfite i bolesne miesiączki, jednak tak się nie stało ponieważ z miesiąca na miesiąc mam coraz bardziej skąpe i bez bolesne, niemalże niezauważalne, co mnie bardzo dziwi ponieważ wcześniej przed braniem tabletek miałam tak bolesne miesiączki , że aż zdarzało mi się mdleć. Jednaj jakoś dalej nie zabezpieczaliśmy się z partnerem po odstawieniu ich i teraz czyli właśnie po około 3 miesiącach po odstawieniu zauważyliśmy zmiany w moim ciele takie jak: mam coraz skąpsze okresy, w tym miesiącu to były tylko plamienia 6 dniowe, trochę powiększyły mi się piersi i są bardzo wrażliwe na dotyk, miewam także dziwne zachcianki „dżem + majonez itp. :/ , ciągłe mdłości i jeszcze częstsze zgagi, przez drugi miesiąc miałam ciągle zaparcia, które już całkiem zanikły, załatwiam się minimum raz dziennie, a także niemalże cały czas chce mi się siusiać i spać i co najbardziej jest widoczne mój brzuch stał się jakiś „dziwny wygląda on całkiem inaczej niż zawsze(ponieważ jestem bardzo szczupłą osobą 164cm wzrostu 49-50 kg wagi) co jest niepokojące ponieważ się STRASZNIE zaokrąglił że niemalże nie widać mi kości miednicy, jest wystający w miejscu macicy i twardy, w ogóle stał się dużo większy wygląda na typowo ciążowy brzuszek, kolejnym objawem są nowe małe „żylaczki na łydkach, obolały krzyż i brak możliwości noszenia przez dłuższy czas butów na obcasach co lubię najbardziej, kilka razy się także zdarzyło że miałam dość opuchnięte stopy, a jednak robiłam 2 razy testy i oba wyszły negatywne. Myślę o wybraniu się do ginekologa na próbę ciążową z krwi ale obawiam się znowu negatywu .. Mogłybyście mi coś doradzić? Z góry dziękuję!!!

Gość kikolec
niektore Twoje objawy moga wskazywac na wszesna ciaze ale mozliwe, ze w tym momencie dziala podswiadomosc, powinnas zrobic w labolatorium ten test z krwi, one sie nie myla a kiedy mialas to ostatnie plamienie?

19 się skończyły

A jeśli wyjdą negatywne to co byś Ty/Pani o tym myślała?

Gość biczus
jak podejrzewałam ze jestem w ciazy to pierwszy test wyszedl negatywnie potem pozytywnie i tak chyba jeszcze ze dwa razy.nie chce cie martwic ale to sa ewidentne objawy ciazy.ja mialam te same tylko zachcianki miałam duzo puzniej.no doradziła bym wizyte u ginekologa na wszelki wypadek a dopiero wtedy w razie czego on zleci badanie z krwi.pozdrowienia:-)

W takim razie może jeszcze raz zrobię najpierw test:)

Czyli później już Ci wychodziły tylko pozytywne czy tak jak wcześniej negatywny i pozytywny?:)

Gość biczus
no w dalszym ciagu negatywny i pozytywny tak na zmianę poczym jak juz wiedzialam od gina ze jestem napewno w ciazy to kazdy test zaczol mi wychodzic negatywny troche to smieszne jak sobie teraz o tym przypomnę

yhymym.. to bardzo możliwe że ja też jestem, bo właśnie to mnie dziwiło najbardziej że wydaje mi się że jestem a tu oba negatywne.. dlatego uznałam że może w ogóle nigdzie nie iść bo przecież wychodzi że nie to nie a tu jak widać jest to możliwe:)

Ale i tak obawiam się że może i u lekarza wyjdzie że nie będzie bobo to już chyba oszaleje:P

Zastanawia mnie jeszcze to że zazwyczaj jak siedzę to brzuch jest na tyle okrągły i twardy że się nie zagina w "fałdki"a jednak czasem się zdarza że nie jest aż tak twardy jak zwykle.. czy to normalne? jeśli jestem to czy nie powinien on być zawsze napięty?

Gość biczus
no wiesz ja akurat nie wierze tak do konca testom bo na kazdy test oddziałuja inne czynniki.

Trochę się obawiam z pójściem do ginekologa i powiedzieć mu że myślę że jestem w ciąży bo mam dopiero 19 lat i mimo że jestem pełnoletnia to obawiam się jakiejś dziwnej reakcji z jego strony..

Gość biczus
niema na to teorii kazdy brzuch jest inny.moge wiedzieć ile masz lat?

19

Gość biczus
moje pytanie jest nie aktualne bo akurat napisalas.nie masz sie czego obawiac ja w tym roku dopiero bede miec 20. a w ciaze zaszłam pod koniec 17lat a na poczatku 18

a to trochę mnie uspokoiłaś:) Czyli Ty już urodziłaś:)Zazdroszczę Ci bo mimo że jestem młoda to już bym chciała mieć dziecko choć nie planowaliśmy tego:)

Gość biczus
niemasz sie czego obawiac jedyne co moga powiedziec to ze mlodziudka jesteś ale pmietaj że nie ty pierwsza i nie ostatnia jestes w takiej sytuacji

Tak wiem.. w moim mieście to i tak chyba będę " najstarszą " matka:)

Gość biczus
tak urodzilam juz corka ma juz 15 miesięcy.no ja na poczatku bylm zalamana bo myslalam jak to bedzie szkoła,rodzice,otoczenie i wogóle wszystko a teraz wogóle nie żałuję pomimo ze nie jestem z ojcem dziecka

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Autorko, daj znac jak się dowiesz! :)

Gość biczus
a mozesz podac chociaz województwo?

Właśnie rodziców się nie obawiam bo już dawno temu mi mówili że gdybym kiedyś przypadkiem zaszła mimo że również mam jeszcze półtora roku szkoły to żebym się nie bała im powiedzieć chociaż i tak na tą myśl serce mi wali jak szalone:) Ale jedynie też właśnie myślę o szkole że będzie ciężko.. O mieszkanie się nie mam co martwić tylko tyle że byśmy mieszkali u moich rodziców ja, maleństwo i mój chłopak czego on sobie właśnie nie wyobraża.. heh.. Ale z dziecka jak najbardziej by się cieszył:) Fajnie że już ją masz tak całkiem przy sobie:)

Dolnośląskie a Ty?:)

Gość biczus
ja jestem z małopolskiego kurcze podam ci może mojego maila i jak bedziesz juz wszystko wiedziala to dala bys mi znac.

Dobrze:)

Gość biczus
biczus92@interia.pl mam prozbe zebys nie zapmniala bo tak mnie ciekawi twoja sytuacja ze szok:-)

Dobrze odezwę się napewno:) tylko jeszcze troszkę to może potrwać bo niestety ale nie wiem czy w tym miesiącu będę miała pieniądze żeby sie udać do ginekologo:) Dziękuje za wiele pomocnych odpowiedzi:)

Zapisałam sobie Twojego maila w notesie:) Pozdrawiam Ciebie i Twoją kruszynkę:)

Gość biczus
a nie wolala bys iść do gina do jakiegos typu osrodek zdrowia albo cos w tym stylu? jest darmowy i badania wszystkie sa na skierowanie bez platne a gdyby sie okazalo ze jestes w ciazy to tych badan jest mnustwo i ogolnie dużo by cie to kosztowalo.wiem bo na poczatku chodzilam do gina prywatnego bo bylam nie pelnoletnia i za pierwsze badania i to nie wszystkie musialam zapłacić okolo 250 zlotych.