Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość codwod

Co w zezie jest takiego że ludzi odpycha?

Polecane posty

Gość codwod

Przechodząc, słyszę jaki zez! to akurat najdelikatniejszy komentarz... wsrod ludzi czuje sie inna... Z daleka widze, jakis chlopak patrzy, przyglada sie.z bliska odsuwa głowe:( nie wiem co robic.. nie chce tak zyc.. dlaczego wszyscy nie maja zeza albo prostych oczu? to nie wiele a ile szczescia daje, doceniaja to tylko ci co mieli zeza i wiedza co inni czuja.

Gość ROOOOOL
ja takich rzeczy nie zauważam

Gość codwod
nie wierzę.. a co z reszta?

Gość a dlaczego masz zeza
i nic z tym nie robisz?Moja sistra miała operacje i zeza niet

Gość knowledgeee
nie przejmuj sie:) moja zona ma zeza:p i ja akceptuje taka jaka jest

Gość codwod
dużego ma? pociaga Cie czy tylko akceptujesz ja(szczerze)? nie moge isc na operację, bo rodzice sa zdania ze dopiero jak bede dorosła to wtedy mam sie leczyc, teraz nie mam skad wziac kasy a nie puszcze sie zeby zarobic na bilety. Bo operacja jak juz to w Katowicach(sprawdzona klinika) dokad z Gdanska na wizyte , operacje i kontrolna mnie niestety nie stac... mam 17 lat dopiero

Gość knowledgeee
czy duzego ma?;D troche:p moze i pociaga:p ale czy to wazne? wazne, ze ja akceptuje kazdy ma jakies wady, nie przejmuj sie, w swoim czasie zrobisz te operacje🌼

Gość ty na poważnie
z tymi rodzicami? Nie wierzę :( Przecież zez-pomijajac kwestie estetyczne- nie tylko sam w sobie jest choroba to jeszcze bardzo osłabia wzrok :( Czy twoi rodzice to jakaś ciemna masa?

Gość codwod
ja nie zartuje :( szkoda ze mlodosc mi ucieka. przez to mam tez z psychika problemy tj niska samoocena, rozne takie zachowania wlasnie wynikajace z problemow z akceptacją siebie.. masz racje z tym ze oslabia, kiedys widzialam dobrze, teraz slabo, czesto rozmywa mi sie obraz. :( do nich nie dociera nic

Gość sama się dziecko
zarejestruj do okulisty, nie trzeba mieć skierowania. I zrób to jak najszybciej

Gość codwod
byłam w klinice leczenia zeza i niedowidzenia, do 16 roku zycia mozna bylo leczyc,a to dobra klinika niestety rodzice mi przerwali, olali to. jest mi strasznie przykro a sama nie znam ktory jest dobry,co jak mi spapra wzrok? a o katowicach wyczytałam ze od lat ludzie jezdza do pewnej lekarki i ona jest znakomita, bardzo bym chciala miec proste oczy ale niestety trzeba miec dokumenty na pewno ktorych mi nie dadzą, po drugie nie stac mnie zeby jechac w ta i spowrotem na wizyte, pozniej na operacje i jeszcze moze kilka wizyt kontrolnych.

Gość codwod
up..

Gość falalela
W klinice we Wroclawiu w ktorej ja mialam robiony zabieg takie operacje wykonuje sie od 18 roku zycia. Swietna sprawa, dodalo mi to wiele pewnosci siebie! Zabieg byl wykonany na NFZ wiec zlotowki nie zaplacilam :) lekarze swietni, obsluga przemila. Wytrzymaj do 18stki i po prostu zarejestruj sie, rodzice nie beda mieli argumentow przeciw :)

A mialas korekcje oczu? Lepiej idz do okulisty, wtedy cos pomoze.Mozna na jakis czas zakryc zdrowe oko a zmusic to chore oko do wiekszego wysilku by "miesnie" wzmocnic by mogly galke oczna ustawiac prosto w stosunku do tamtego oka by nie bylo krzywizny.Sprobuj tego okulista moze Ci cos takiego zapropomowac lub inne metody leczenia a operacje to pozostaw jako ostatecznosc.

Gość nnnnnnnuuuu
ja byłam w tej klinice sprawdzonej w Katowicach i zez wrócił po miesiącu. Wizyta kontrolna 200 zł.

Gość nnnnnnnuuuu
właśnie lepiej operować wcześniej, ja miałam zakrywane w dzieciństwie:O

Gość satelyte, takie rzeczy to w
wieku dziecięcym sie robi ,a 17 lat to juz za późno chyba... Autorko kup sobie okularki słoneczne albo najlepiej przyciemnijące sie fotochromy..mniej widac zeza.Co do okulisty...idź sama się zbadaj na pewno musisz nosic okulary, przeciez własnei okulary trzymaja oczy prosto! Operacja swoją droga ale musisz poczekac ,może zarobić, może na nfz, ale w okularach przeciez nie widac zeza,wiec marsz po okulary albo soczewki...

Gość nnnnnnnuuuu
ludzie czytajcie co pisze autorka, ona nie ma na wizytę u lekarki a ona kosztuję 200 zł, i na bilet żeby jechać do Katowic.

I nic to nie pomoglo? Moze to trzeba systematycznie to cwiczyc.Chyba ze niestety nie trafilas na bardzo dobrych lekarzy.

Gość autorko powiedz
A chodziłaś do okulisty ? Poradni zeza itp ? Z której części Gda jesteś?

Gość falalela
Zakrywanie oka w wieku 17 lat juz nic nie da niestety. A lekarz niekoniecznie byl kiepski, w niektorych przypadkach po prostu wraca, lekarze ostrzegaja przed tym jest to jednak niewielki odsetek. Jesli zrobi na NFZ to zlotowki nie zaplaci za kontrole.

Gość nnnnnnnuuuu
nie pomogło, jakby pomogło to nie pisałabym w tym temacie:) a po operacji mam jeszcze gorzej niestety, ale wiadomo, że lekarz chce jak najlepiej, ale niekiedy nie wychodzi.

Gość nnnnnnnuuuu
doktor o której mowa przyjmuje TYLKO prywatnie, a operację robi i prywatnie i na NFZ.

Gość codwod
powaznie piszesz? ja czytalam ze ta lekarka jest swietna mnostwo osob ja zachwala. dzieki wam w ogole za info :) poprobuje ale juz nie mam cierpliwosci do tych oczu :(:( w tej klinice w gdansku troche pomoglo ale przerwali leczenie i jest jak jest, pozostało a nawet gorzej chyba sie zrobilo. jestem z okolic gdanska. moge zrobic na nfz ale czekac bede dlugo poza tym bilet-nie mam kasy a moglabys podac szczegoly tej kliniki we wroclawiu??

Gość nnnnnnnuuuu
no właśnie dlatego do niej się udałam, też się naczytałam:) ale będę się operować u niej jeszcze raz:) tak jak piszę po prostu wyszło jeszcze gorzej niż miałam.

Gość nnnnnnnuuuu
na NFZ czekałam ponad rok.

Gość codwod
a ile czekalas na operacje i wizyte? czy po operacji sa wizyty kontrolne?

Rozumiem.Moze teraz nie wyszlo ale zawsze istnieje szansa ze moze byc lepiej.Nie wiem kiedy mialas operacje ale oczy po zabiegu sa slabe i potrzeba czasu by wracaly pomalu do normy.Ale mozna szukac lepszego personelu lekarzy niz w Katowicach na terenie Polski.A jak nie to chodzic do okulisty i jakos to leczyc jak ma chwile obecna skromne srodki finansowe.Szkoda ze rodzice sa tym obojetni.

Gość codwod
no to juz odp na jedno pytania mam:)

Gość nnnnnnnuuuu
na wizytę dwa miesiące, a po operacji jeśli jesteś zadowolona to nie musisz przyjeżdżać:) w zaleceniach jest wizyta po 3 miesiącach bodajże, ale to już Twój wybór:)