Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość floneczko19

zapalenie cewki moczowej, pecherza. pomocy

Polecane posty

Gość floneczko19

Moj problem wyglada tak zaczal mnie bolec pecherz wzielam furagin , ktory jest na recepte , bo akurat mialam w domu i przeszlo , lecz po kilku dniach wrocilo z podwojona sila . Wybralam sie do lekarza rodzinnego i zapisaj mi antybiotyk cipronex i urosept . Objawy oslably jednak dalej sie utrzymywaly, poszlam do lekarza jeszcze raz tym razem kazal mi brac furagin, skonczylam cale opakowanie a jak bolalo tak poli . Mecze sie tak juz trzy tygodnie . Mial ktos podobny problem , co mu pomoglo .? Ja chce sie wybrac tym razem do ginekologa moze on zapisze cos co pomoze. Co o tym sadzicie.?

Gość mama111
fitolizyna 3 razy dziennie mi pomogło do dnia dzisiejszego mam spokój.To taka zielona pasta ziołowa rozpuszcza się w ciepłej wodzie i pije,po jednym dniu pomaga ulga niesamowita.

Gość floneczko19
dziekuje bardzo, a to jest bez recepty.?

Gość mama111
Tak,bez recepty i na pewno nie zaszkodzi bo to pasta ziołowa.Mi to podała taka starsza pani,jak zobaczyła że idąc do toalety to mi się na płacz zbierało.Wcześniej próbowałam też tabletek,różnych nasiadówek z ziołami ,ale to nie pomagało.

Gość BaIbinka
Same leki na zapalenie pęcherza to za mało. Ja zazwyczaj jak mam pierwsze objawy to stosuję domowe sposoby i przechodzi po 2 dniach. Lepiej zapobiegać niż leczyć. Trzeba pić duzo wody a jeszcze lepiej wody z żurawiną albo z czarną porzeczką albo z cytryna, ale żurawina przede wszystkim. Można do tego trochę czosnku. Trzeba iśc siusiu za każdym razem jak się chce. Dodatkowo jeśli nie macie żadnych dodatkowych infekcji w pochwie to trzeba wygrzać cewkę i nerki, ja sobie przykładałam butelkę z ciepłą wodą.

Gość aaaaana
to może czas na jakies badania? powinnas chyba zrobic posiew z cewki w kierunku bakterii i grzybów-może antybiotyk był źle dobrany. ginekolog jak najbardziej wskazany-ja od razu poszłabym do ginekologa-może masz objawy jakiejś innej infekcji i problemem jest nie tylko pęcherz. jak dostaniesz jakiś antybiotyk to pamiętaj o osłonie-może być lactovaginal dopochwowo przez conajmniej tydzień, do tego coś z żurawiną i wit.c prouro czy coś podobnego-jak lubisz to zajadaj żurawinę albo popijaj sok z żurawiny, najlepiej bez cukru. Ale tak czy inaczej popros o badania.

Gość mama111
mam pytanie,pomogło?

Dziewczyny, bez recepty jest również urofuraginum, lek zawierający furaginę. Kiedyś chodziłam do lekarza po receptę, to trwało dużo czasu, a tarez mogę zareagować dużo szybciej. :))

Gość agula8
potwierdzam że urofuraginum można kupić bez recepty. Mnie ostatnio pomógł razem z lactovaginalem, teraz biorę jeszcze prouro, żeby nie wróciło....