Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia3653536

Niech wróci PRL!

Polecane posty

Gość Kasia3653536

Nie wiem jak Wy, ale ja tam przez kapitalizm wiele już wycierpiałam, mam tego dość. Za komuny było 100 razy lepiej. Wiele bym dała żeby pewnego pięknego dnia znów obudzić się w Polsce Ludowej.

Gość Kasia3653536 to idiotka i prow
Masz na myśli brak poszanowania dla praw obywatelskich i wolności słowa, marną sytuację gospodarczą, eliminowanie wrogów ustroju politycznego? Tak, po prostu marzenie :P

Gość asiaaaaaaaawqswqdq
ta jasne za komuny.. żeby wszyscy mieli ,,po równo "? to jest idiotyzm totalny juz wole żyć w kryzysie dzisiaj

Gość asiaaaaaaaawqswqdq
poza tym dla komuny jednostka gówno znaczy tylko ,,grupa" to jest chore myślenie owszem może była wtdy praca dla wszystkich i podstawowe rzeczy ,ale wtedy wszyscy zyli skromnie , ciezko sie było wybić ,a panstwo za bardzo ingerowalo w zycie obywateli

Gość lomax
Kasia ja mam czasem wrazenie ze w pewnych aspektach byloby lepiej nz obecnie za krwiozerczego kapitalizmu,no i przede wszystkim wtedy prawie kazdy mial prace

Gość HMS...RFSS...Petard
Nie wszyscy żyli skromnie.

ci co krzyczą: 'za komuny było lepiej!!!' to albo gówniarze, którzy nie żyli w tamtych czasach, albo staruchy, którzy współpracowali z komuchami i robili za konfidentów 🖐️

Gość HMS...RFSS...Petard
Skromnie żyli nieroby ze związków zawodowych i notoryczne lenie. Prości ludzie dostali możliwość lepszego życia. serce- nie unoś się.

Gość asiaaaaaaaawqswqdq
no racja może nie wszyscy .. zdrajcy skromnie nie zyli.. ale uczciwa praca dorobić sie nie można bylo . np wyksztalcenie w komunizmie gówno znaczy . to ,ze jest sie lekarzem np i przeszło tyle lat ciezkiej nauki i ma sie tak odpowiedzialna prace to nic . bo wszyscy maja miec po rowno naszczescie nie pamietam komuny bo bylam bardzo malutka ,ale z tego co slysze to nie chcialabym zyc w prl-u. teraz tez sa cieżkie czasy ,ale wole je od komunizmu. przynajmniej teraz jest wolność ja jestem za liberalizmem w panstwie ,a nie narzucaniu obywatelom co maja robic ,a co nie

Gość lomax
liberalizm to złoooo

Gość bezurazy
23:36 [zgłoś do usunięcia] Kasia3653536 to idiotka i prow Masz na myśli brak poszanowania dla praw obywatelskich i wolności słowa, marną sytuację gospodarczą, eliminowanie wrogów ustroju politycznego? Tak, po prostu marzenie a czym to wszystko co wymieniłeś odbiega od tego co mamy za tuska ???

Gość asiaaaaaaaawqswqdq
Prosci ludzie dostawali mozliwosć lepszego zycia ,ale ci co np byli wyksztalceni byli niedoceniani

Gość asiaaaaaaaawqswqdq
Przynam ,ze kiedyś glosowałam na PO. bo zgadzałam sie z ich pogladami i dalej sie zgadzam .ale zawiodłam sie na nich bardzo .bo nie dotrzymuja obietnic mimo ,ze zalożenia mają ok

Gość HMS...RFSS...Petard
Byli bardzo doceniani. Wiem po swoich najblizszych

Gość asiaaaaaaaawqswqdq
ale dlaczego liberalizm to ,,zło" niby? ja uważam ,ze panstwo powinno narzucać obywatelom to co konieczne nie narzucając im tego co jest zbedne. np panstwo wg mnie moze ingerować w koleje ,szpitale( choc tu nie powinno miec monopolu) ,armie. kazdy powinien miec mozliwość rozwoju , wysokich zarobkow .. a komunizm bardzo ograniczał . za komuny nie bylo wolności wszystko dyktowały wladze

Gość rudy.lis
jak można pisać że sie głosuje na tuska i jednocześnie brzydzić sie komuną i PRL-em ? przecież tusk i jego ekipa na jednych falach nadają co sąsiedzi zza buga...

Gość rudy.lis
jeszcze trochę a donaldy nas całkiem spriedajut...

Gość w o d niczek
h ooj tusk obiecał znieść abonament ,a teraz zapomniał nasypać mu laxygenu do żarccia i niech sra i żyga swoimi bredniami.

Gość ktoś ich wybrał, tak ?
j/w

'Przynam ,ze kiedyś glosowałam na PO. bo zgadzałam sie z ich pogladami i dalej sie zgadzam .ale zawiodłam sie na nich bardzo .bo nie dotrzymuja obietnic mimo ,ze zalożenia mają ok ' -co ty wogóle piszesz? założenia mają ok, ale nie dotrzymują obietnic??? To tak jakby napisać: 'Ta Marysia to ma fajne poglądy, chociaż gdyby się tak zagłębić to jest pusta jak słoik po ogórkach'. No kuźwa...to widać jakich mamy wyborców i kto głosował w tych wyborach :D

Gość ktoś ich wybrał, tak ?
jacy wyborcy tacy rządzący... - serce