Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezsennaOla

pies w domu! Pomocy!

Polecane posty

witam. Mam pewien problem i chcialabym prosic o rade... A wiec od niedawna mieszkam w domu rodzinnym mojego meza razem z nim i jego rodzicami. Maz ma 3siostry i 2 braci wszyscy maja juz swoje rodziny i mieszkaja w miescie. Na kazde swieta i praktycznie kazdy weekend ktores z nich (jak nie wszyscy) przyjezdza z rodzina. Wszystko byloby ok gdyby nie to ze jeden z braci przywozi ze soba rowniez psa,ktory jest nauczony zycia w mieszkaniu wiec nie da rady go zostawic za drzwiami.w calym domu jest pelno ochydnej czarnej siersci,to psisko wlazi na kazde lozko,wkurza mnie to bo mamy nowe meble i podlogi ktore ona rysuje swoimi pazurami... Poza tym oni wogole o tego psa nie dbaja ma dluga poplatana siersc i smierdzi,moze gdyby go od czasu do czasu wykapali i porzadnie wyczesali lub ostrzygli ta siersc to ona nie wylazilaby az tak bardzo...ale im to wcale nie przeszkadza a mnie jest niezrecznie im to powiedziec,czasami juz nie mam nerw i sama mam ochote ja wykapac i uczesac zeby im sie glupio zrobilo ale nie ma szans bo to psisko by mnie pogryzlo,tak wiec jestem skazana na ta siersc,dodam ze mam male dziecko i naprawde mi przeszkadza to i nie wiem juz co robic i jak sie zachowac. Poradzcie cos.

nie wpuszczam go do naszej sypialni ale to na nic bo wystarczy ze usiade na kanapie w innym pokoju to przenosze ta siersc wszedzie a o skarpetkach to juz nie wspomne... Dziecko ma dopiero miesiac wiec jeszcze narazie bym wolala zeby nie mialo stycznosci z tym smierduchem...

nie powiem im tego wprost bo zona mojego szwagra ma strasznie trudny charakter i skonczyloby sie to wielkim fochem... A nie chce takiej sytuacji,tym bardziej jest mi niezrecznie bo mieszkam w tym domu od nie dawna i nie chce nikomu rzadzic...

no cóż, musisz powiedziec to wprost bo przeciez nie na migi.inaczej sami na pewno na to nie wpadną. a jak focha strzeli to niech strzrela,predzej czy pozniej jej przejdzie. najlepiej by było gdyby twój mąż to zrobił

maz mowi ale swojemu bratu a on z kolei zonie nie powie bo wie ze walnie focha i bedzie mial z nia przerabane... Ona naprawde ma strasznie trudny charakter chyba przez to ze kilka lat temu umarlo im dziecko kilka dni porodzie i ona strasznie to przezyla,w sumie przezywa do tej pory. Ja jak do tej pory mam z nia dobry kontakt i nie chcialabym zeby to sie zmienilo z powodu glupiego psa... Ale ta sytuacja bardzo mnie meczy....

Powiedz o tym swojej teściowej - w końcu to jej dom i jej też powinno zależeć na czystości. Ona zajmie się resztą

tesciowa tez za specjalnie o porzadek nie dba... Wiec tez nie widzi problemu.... Psa nie otruje bo nie mam sumienia niestety....

A nie myśleliście o wyprowadzce? Takie cotygodniowe wizyty mogą męczyć. Aaa! Powiedz, że dziecko ma alergię na sierść :)

Gość hfghfgh
zatruj tesciowa

nie mozemy sie wyprowadzic bo po pierwsze nie mamy gdzie a po drugie dom jest zapisany na meza... Tesciowej tez nie otruje bo w sumie kobita nic nie winna... W sumie to moglaby troche zaczac dbac o porzadek ale z drugiej strony to sie nie dziwie jej bo to starsza babka jest i cale zycie na wsi mieszkala wiec ma troche inne podejscie....

To całe swoje życie chcesz spędzić pod jednym dachem z teściową? Przecież Ty możesz mieć wtedy 50-60 lat

niestety nie mam innego wyjscia... Wiadomo ze wolalabym zebysmy mieszkali sami,ale przeciez nie bedziemy budowac drugiego domu,bo to nie ma najmniejszego sensu a pozatym nie stac nas... Mamy w planach wykonczyc sobie poddasze ale to potrwa jakies 2,3lata.... Fakt,takie co tygodniowe wizyty sa meczace ale to jest nic w porownaniu z wakacjami na ktore zjezdzaja sie wszystkie dzieciary...a jak sie wszystkie zjada na raz a tak tez sie zdarza to jest ich 11.