Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O.M

HELP!

Polecane posty

Gość O.M

Witam! Mam pewien problem.. Zatem w czwartek powinnam wziąć tabletkę, a niestety przestałam brać, bo nie odpowiadały mi. Z facetem współżyłam (do końca) w sobotę jak i niedzielę. Czy jest możliwość zajścia w ciążę?

Gość moyew
jeżeli przestałaś brać tabletki a potem współżyłaś to owszem jest możliwość ciąży.

Gość kjlp
Brałam Yasmin przez 2 miesiące, musiałam odrzucić te tabletki. W czwartek mijał 8 dzień od miesiączkowania, gdzie powinnam teoretycznie wziąć następne opakowanie tabletek, ale przerwałam. W sobotę jak i w niedzielę współżyłam z moim facetem

"jakie tabletki który dzień cyklu" A jakie to ma znaczenie w tym przypadku? Absolutnie żadnego! "W czwartek mijał 8 dzień od miesiączkowania, gdzie powinnam teoretycznie wziąć następne opakowanie tabletek, ale przerwałam." Teoretycznie to Ty powinnaś zacząć kolejne opakowanie po 7 dniach przerwy, a nie po 8 dniach od krwawienia. Po takim czasie od wzięcia ostatniej tabletki spokojnie mogło dojść do owulacji, a więc i do zapłodnienia.

Gość kjlp
Perwersja: Jak myslisz - kiedy najlepiej zrobić test? Czy od razu lepiej iść do ginekologa?

14 dni po ostatnim niezabezpieczonym stosunku. Ginekolog w tej chwili raczej nic nie pomoże, bo na antykoncepcję awaryjną za późno, a ewentualnej ciąży nie stwierdzi, nawet jeśli zrobi usg.