Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaada

Co zrobić z dzieckiem - praca?

Polecane posty

Gość kaskaada

Do tej pory pracowałam na pół etatu i miałam elastyczne godziny pracy mogłam dostosować je do pracy babci, męża tak żeby zawsze miał kto zostać z moim dzieckiem ale teraz szef powiedział że mam wrócić na cały etat a ja nie wiem co mam w takim razie zrobić z dzieckiem. Będę pracować na 2 zmiany od 5 do 13 albo od 13 do 20. Z drugą zwianą nie będę miała problemu bo zawiozę córkę do babci a mąż o 18 ją odbierze ale co mam zrobić z pierwszą zmianą?? mam budzić córkę o 5 i wieść ją 10 km do babci?? Córka ma dopiero 18 miesięcy i szkoda mi ją budzić a poza tym to nie chce też obciążać zbytnio babcie. Żłobka nie ma w okolicy do przedszkola jest jeszcze za mała a i tak jest tylko od 8 do 12 wiec nic mi to nie daje. Co mam robić??? Pensja też marna bo tylko 1500 ale to zawsze coś. Kobitki poradźcie coś

Gość kaskaada
no właśnie nikogo takiego nie znam.. A ile powinnam takiej niani zapłacić??? czy będzie się to w ogóle opłacało???

Gość kaskaada
mąż też o 5 wychodzi;(

Mozesz albo korzystac z pomocy babci albo zatrudnij nianie. Moze babcie przywozcie rano do malej dopóki zima jest, jak zrobi sie cieplo to bedziesz wozic .

Gość Jo------anna
Ja bym jednak brała nianię. Tylko w tym czasie gdy masz ranki. To pewnie będzie 2 tygodnie w miesiącu, po 8 h dziennie. To około 80 godzin. 5 - 6 zł za godzinę. Ja bym dałą około 450 zł.

Gość a Ty masz
wychowawczy? i pracujesz na 1/2 etatu? bo jesli tak, to bedac an wychowawczym pracodawca nie moze Cie zwolnić. Mogłabys zrobic sobie 6/8 etatu albo nawet 7/8 (dopasowac to do godzin pracy meza, dyspozycyjnosci babci i do rytmu dnia dziecka). Wtedy pracując na 6/8 etatu pracujesz 6 godzin zamiast 6 a pozostałe 2 godz to urlop wychowawczy - i pracodawca nie moze w tym czasie dac Ci wypowiedzenia.

Gość kaskaada
na piśmie pracuje na cały etat tylko tak ugadałam się wcześniej a pracodawca że będę przez jakiś czas na pól ale myślałam że będe brała polówki:(

Jeżeli córka przesypia noce, to może zawoź ją do babci wieczorem. Mogłabys tez spróbować znaleźć opiekunkę, która będzie przychodzic rano i w późniejszych godzinach zawozić dziecko do babci. Oczywiście, zalezy jakie macie połączenie.

Gość Małgoska mówią mi!!!!!!!!!!!!!
Niania miesięcznie kosztuje ok 1000 złotych.