Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

zgrubienia w pirsi- POMOCY!!!

Polecane posty

Gość aannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Witam.Na wstepie odrazu napisze ze jestem hipohomdrykiem i mam nerwice. Nie mam z kim pogadac dlatego moze tutaj znajdą sie ludzie którzy spojrzą na mój problem trzeźwym okiem. Wczoraj wyczułam w piersi niewielkie zgrubienia, znajdują sie w górnej czesci piersi od zewnątrz tzn po stronie pachy. Oczywiscie pierwsza moja mysl to rak. Ale miałam robione usg piersi 4 miesiące temu i było ok. Czy to mozliwe ze od tego czasu cos mi urosło? Dodam jeszcze ze w drugiej piersi w tym samym miejscu tez mam takie zgrubienia ale duzo mniejsze, moze dlatego ze druga pirs jest mniejsza. Za 2 tygodnie mam wizyte u ginekologa, to mu powiem o tych zgrubieniach. Myślicie ze nie mam sie czym przejmowac??? mam 26 lat

Gość bbbbbbbcccccccc
cccccc

Gość kls
mogą to być torbiele. Normalne, naturalne nie operuje się tego bywa że same się wchłaniają. Jeżeli to gruczolakowłókniaki to należy operacyjnie usunąć ale to tylko łagodne zmiany

Gość Mozliwe zeby pojawiło sie to
w ciągu niecałych 4 miesiecy od usg, ktore nic nie wykazało? Nie sa to jakies duze zmiany, Takie ok 5mm. I czuje je tylko wtedy jak mocno nacisne to miejsce, tzn musze sie postarac zeby je wyszukac

byłam n usg piersi z podobnych powodów, również narzekałam na bóle które dość często występowały, lekarz powiedział mi że u kobiet częste bóle w piersiach są wynikiem stresu i przemęczenia...najbardziej wysiłku (jeśli ciężko pracujesz) . Oczywiście warto powtórzyć usg żeby mieć pewność;) Myślę, że to nic poważnego;)