Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandra22.90

Czy ktoś brał luteinę w II trymestrze ciąży?

Polecane posty

Gość sandra22.90

ja mam 27 tydz.ciąży. Lekarz stwierdził wczoraj przy badaniu, że mam lekkie rozwarcie i przepisał mi luteinę 2x2 dopochwowo + asmag i jakies tabletki na zwiększenei hemoglobiny- ponieważ nie jem mięsa.. Serduszko słuchałam :) jest ok:) ale tak mam jakieś obawy, boje się... Lekarz oczywiście uspokajał, że ciąża nei zagrożona itd..

Gość sandra22.90
up up

Gość sandra22.90
nikt nie brał? ? ? ?

Gość sandra22.90
dodam, że rozwarcie mam na opuszek palca..

ja brałam w pierwszej ciąży 2 razy dziennie ale efektów nie było bo i tak w 33tc urodziłam w drugiej ciąży brałam duphaston od 17tc do końca i ciąża przenoszona a pod koniec doszedł jeszcze fenoterol

Gość sandra22.90
a na ile miałaś rozwarcie? wszystko ok z Twoją dzidzia? pozdrawiam

Ja biorę luteinę od początku ciąży. Na początku miałam tabl. dopochwowe ale często łapałam infekcje i zaczęłam brać podjęzykowe 2xdziennie. Aktualnie jestem w 36 tyg. oprócz tego biorę od listopada fenoterol. W 28 tyg. miałam zakładany pessar na szyjkę bo otwierała się od wewn. Jutro idę na ściągnięcie :)

no ja miałam szyjkę zgładzoną i rozwarcie na 2,5 więc spore a urodziłam w 33tc a luteinę od 27tc brałam a i córa zdrowa jak koń ma już 5 lat :)

Gość gość
witamm. u mnie wystapil krwotok 19tc i w szpitalu okazalo sie ze z dzidzia wszystko ok a tykko naczynie krwionosne peklo . mimo to luteina 100 dwa razy dziennie. narazie jest ok

Gość gość
Nie martwisz się że luteina uszkodzi dziecko? Ponoć branie w 2 trymestrze powoduje u chlopcow spodziectwo i mikroczłonka.. Ja też brałam i jestem załamana. Odstawiam w 18 tygodniu Lutinus 100 brany pod 1 tabletce dopochwowej dziennie. Dziecko poza defektem fizycznym może mieć problem z określeniem płci... masakra jakaś Czy ktoś brał Lutinus tak długo i urodził zdrowe dziecko-chłopca???proszę pilnie o pomoc!!!

Gość gość
ja brałam duphaston od ok.6 tyg ciąży do 21 tyg, w styczniu urodziłam synka, zdrowy, z narządami wszystko ok. pozdrawiam

Gość gość
Bralam luteine od 14 tyg ciazy az do konca. Najpierw dwa razy po dwie tabl podjezykowo a od 30 tc rano dwie podjezykowo a wieczorem jedna dopochwowo z tym ze podjezykowe byly 50 a dopochwowe 100 mg wiec na jedno wychodzi. Dodam ze bralam to chyba troche na wyrost gdy w 14 tyg mialam twardbienia brzucha dostalam luteine i juz kazano brac do konca. Urodzilam tydzien przed terminiem zdrowiutkiego chlopca. Wszystko z nim jak najbardziej w porzadku. Niedlugo skonczy pol roczku

Gość gość
Tez czytalam o tym spodziectwie i bardzo sie balam. Juz pod koniec ciazy specjalnie zamiast dwoch tabletek wzielam jedna lub wcale ale to juz w ostatnim miesiacu jak wyczytalam o tym w necie a tak to bralam caly czas i synus dzieki Bogu zdrowy

Gość Karolek 26
Cześć dziewczyny. Jestem w 17 tyg i też dostałam luteinę, bo zrobił mi się jakiś pęcherzyk na macicy. Mam do Was pytanie. Po aplikacji tabletki trzeba leżeć? czy mozna normalnie funkcjonowac? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
Brałam w pierwszej ciazy do 30 tyg. Zdrowy syn i na pewno nie ma małego członka, przeciwnie. W drugi ej ciąży do 35 tc zdrowa córka.