Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_645

Test ciążowy po 10 dniach?

Polecane posty

Gość Ona_645

Witam. Czy jest możliwość wykrycia ciąży testem po 10 dniach od stosunku?

Gość alwaysyoursss
a ile dni przed oresem? własnie przed soba trzymam ulotke testy ciazowego pytaj o co chcesz poki jej nie wyrzucilam :P

Gość Ona_645
No właśnie ze 3 dni po okresie.. Czy to coś zmienia w takim razie?

Nic nie zmienia poza tym, że jeżeli był to normalny okres to wyklucza on ciążę. Jeśli po 10 dniach od stosunku wyjdzie pozytywny to można mu uwierzyć, ale jeśli wyjdzie negatywny to warto go powtórzyć po co najmniej 14 dniach od stosunku, bo po 10 dniach stężenie bety w sikach może być jeszcze zbyt niskie, żeby test je wykrył.

Gość Ona_645
Czy bolące jajniki potwierdzają ciążę? Dodam, że mogę mieć też silne bóle przez schizy, bo umieram ze strachu. Okres był raczej normalny, zgodnie z terminem..

Gość Ona_645
A wiesz może, skąd mogą brać się te bóle? I czy żeby była to ciąża, to bóle pojawiłyby się tak szybko?

Ale kto Ci powiedział, że ból jajników to objaw ciąży? :o Przyczyn bóli może być mnóstwo, a zdiagnozować przyczynę może tylko ginekolog.

Gość Ona_645
Wyczytałam w internecie, nie pokoję się, bo bóle są dość silne i trwają już cały dzień

Co to za czasownik "pokoić się"? 😴 Ja Ci teraz napiszę, że silny ból jajników przez cały dzień to objaw ciąży pozamacicznej. Uwierzysz mi i pójdziesz do lekarza? 😴

Gość aaaaana
test powinno się zrobic najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki wcześniej nie daje żadnej pewności.

Gość Tadka
test teoretycznie wykrywa 6 dniową ciążę, czyli 6 dni po zagnieżdżeniu a od stosunku do zagnieżdżenia może być niekiedy bardzo długa droga, realnie to nawet może być 2 tygodnie odstępu.

Gość Tadka
a jeszcze zapomniałam napisać. Co do bólu jajników, często jest to ból normalny który oznacza ze pęcherzyki dojrzewają. Zazwyczaj jak się pojawia w okolicach okresu i w okolicach dni płodnych. Warto to oczywiście sprawdzić.