Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaaaa17

Tabletki na miesiączkę, poronienie!

Polecane posty

Gość Jaaaa17

Czy zażywając tabletki na wywołanie okresu jest szansa poronienia? Mam podejrzenia że jestem w ciąży, parę dni temu mój partner skończył na moim majtkach (wiem głupie, ale prawdziwe) i teraz mam nudności, osłabienia i zawroty głowy. Dodatkowo spóźnia mi się okres! Najbardziej przeraża mnie to że jestem dziewicą która może spodziewać się dziecka :( Za 2 tygodnie mam zamiar zrobić test ale w razie konieczności: czy dzięki tym tabletkom poronię?

jesli juz jest po terminie spodziewanej miesiaczki to zrob test a jesli chodzi o przypadek, jak opisalas, tak nie zajdziesz w ciaze

po pierwsze jak jesteś dziewicą to nie jesteś w ciąży nawet jeśli skończył na majtkach to od tego masz błonę dziewiczą ktora nie przepuszcza nasienia do środka i nie będzie zapłodnienia to co odczuwasz to sugestia.... spokojnie, a okres dziewicom bardzo czesto sie spoznia.. lub jesst za wczesnie

Gość apsikk
mamba pierdzielisz glupoty..a dziewice jak okres maja..wylatuje im uchem?slyszalas o tym,ze blona ma otwory?i dziewica moze byc w ciazy...doucz sie doczytaj pozniej wypowiadaj..

Gość Jaaaa17
Tylko w błonie dziewiczej jest mały otworek przez który wylatuje krew z okresu. Dodatkowo chyba miałam wtedy owulacje, więc naprawdę się boję i proszę o pomocne odpowiedzi.

blona nie zabezpiecza przed zaplodnieniem, tak samo jak nie swiadczy o tym, ze dziewczyna jest dziewica - podczas sexu np analnego blony sie nie narusza;D

Gość dziewica w ciąży
jak jesteś dziewicą w ciąży to załóż kościół. A tak na serio, na wywołanie okresu podaje sie najczęściej luteinę, czyli progesteron, raczej to podtrzyma ciążę a nie spowoduje poronienia.

Gość luteina...
luteina to co innego niż progesteron, to po pierwsze. A tak w ogóle, to plemniki nie skaczą jak pchły! Nawet jak plemniki znalazły się na majtkach to prawie niemożliwe, żeby samodzielnie pokonały kilkucentymetrową drogę, pokonując po drodze przeszkodę w postaci błony dziewiczej. A poza tym poza organizmem ludzkim plemniki szybko giną.

Gość Jaaaa17
Najpierw załatwię sobie te tabletki, kiedyś je miałam i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Za jakieś 2 tygodnie zrobię test, mam nadzieję że przez taką pierdołę nie zaszłam :(

Gość myślę że jesteś w ciąży
żartuję, nie jesteś!!!!

Gość luteina...
do Perwersji: sorry, zwracam honor. Miałam na myśli hormon luteinizujący, luteina to rzeczywiście to samo co progesteron:)

każde zbliżenie i brak okresu można liczyć się z ciążą tym bardziej że dziewice mało kiedy mają zaburzenia miesiączkowania zrób test ... co do poronienia to mogę ci powiedzieć że zwykłe tabletki np antykoncepcyjne mogą a nie muszą wywołać poronienia ... choćbym znała jakieś to i tak ci bym nie powiedziała nie chciałabym mieć na sumieniu dziecka ... trzymaj się ciepło

Gość Jaaaa17
Radika do niedawna byłam przeciwko usuwaniu ciąży itp ale jednak teraz jestem w okropnej sytuacji :( Ale rozumiem Twoje nastawienie.

"tym bardziej że dziewice mało kiedy mają zaburzenia miesiączkowania" Bzdura. Dziewice to zazwyczaj nastolatki, a gospodarka hormonalna u nastolatek nie jest jeszcze ustabilizowana i nieregularne miesiączki nie są niczym niezwykłym.

"co do poronienia to mogę ci powiedzieć że zwykłe tabletki np antykoncepcyjne mogą a nie muszą wywołać poronienia ..." I mylisz działanie poronne z działaniem tabletek 72h po. 🖐️

Gość a co to
brak popytu na aborcje że trzeba się reklamować.