Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edyta_89

zasiłek macierzyński

Polecane posty

Witam ;) mam umowę o pracę do rozwiązania czyli do porodu i o to pytanie.Czy mi się należy urlop macierzyński/ zasiłek macierzyński ?

Gość moyew
urlop macierzyński ci nie przysługuje ale zasiłek macierzynski jak najbardziej.

Gość sama ona gdzies
tak nalezy sie

a gdzie ja mam się z tym zglosić , co mi jest potrzebne ? bo się w ogóle nie orientuje jak to wszystko wygląda

Gość sama ona gdzies
akt urodzenia do pracodawcy i on juz wysle dokumenty do zusu

Gość moyew
no do ZUS-u Info ze strony ZUS: "Dokumentami wymaganymi do wypłaty zasiłku macierzyńskiego są: zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu - za okres przed porodem oraz skrócony odpis aktu urodzenia dziecka - za okres od dnia porodu. Do wypłaty zasiłku macierzyńskiego matce dziecka z tytułu urodzenia dziecka po ustaniu zatrudnienia niezbędne jest dodatkowo zaświadczenie lekarskie stwierdzające stan ciąży w czasie trwania zatrudnienia oraz: świadectwo pracy lub inny dokument potwierdzający rozwiązanie stosunku pracy z powodu likwidacji lub ogłoszenia upadłości pracodawcy w przypadku likwidacji lub ogłoszenia upadłości pracodawcy, prawomocne orzeczenie sądu o rozwiązaniu stosunku pracy z naruszeniem przepisów prawa w razie niezgodnego z prawem rozwiązania stosunku pracy."