Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weraaa6565

Jak poprawić wygląd włosów ??

Polecane posty

farbuje włosy.. niestety teraz mam je strasznie zniszczone, końcówki rozdwojone... planuje iść do fryzjera i obciąć włosy, potem zafarbować odrosty i wrócić do swojego naturalnego koloru.. nie wiem jakich domowych środków używać aby wzmocnić włosy ... ? co radzicie ?

hej:) ja mam czarne farbowane włosy, farbuję regularnie odrosty ( mniej więcej co miesiąc), dawniej też miałam problem z suchymi i zniszczonymi włosami.. mogę poradzić Ci takie tanie i domowe rozwiązania które ja stosuję:) możesz sobie zrobić sama w domu maseczkę 4 łyżeczki oliwy i 4 łyżeczki gorącej wody, zmiksować nałożyć ciepłe na włosy, owinąć je ręcznikiem na około godzinę i potem podwójnie umyć głowę.nałożyć odżywkę (jaką tam używasz;) poprawia to kondycję włosów, są lśniące i co najważniejsze końcówki są zdrowsze. Polecam też jedwab z Joanny (koszt około 15zł) w zależności od długości włosów używasz kilka kropelek (po umyciu na wilgotne włosy) . Włosy są fantastyczne w dotyku, delikatne i gładkie;) a poza tym regularnie podcinać minimalnie włosy (końcówki) i zapewne po jakimś miesiącu zauważysz efekty;) pozdrawiam

Gość dfxfdxgdfgdgd
a ja polecam sposób, który stosuje od niedawna w celu odchudzenia się, a który jak się okazuje działa super na włosy, otóż chodzi o jedzenie jak największej ilości jablek w ciagu dnia, jadam codziennie 3 jabłka i czasem pomarańcz, włosy przestaly mi wypadać, byłam zaskoczona, poza tym moje jelita są również zadowolone:-) aczkolwiek na początku były wzdęcia, ale szybko przeszły

Też polecam olej kokosowy. Ślicznie pachnie a włosy są po nim lejące jak u hindusek. Nakłada się na noc, rano myje się włosy i już.

A ja polecam oleje winogoronowy i sezamowy lub oliwe z oliwek. Nałozyć na cała nic rano umyć i włoski odżyją.

Gość izkkka
Chan-ka, ale kokos się sprawdza lepiej i u większej ilości osób niż winogronowy, o ciężkiej oliwie nie mówiąc, bo kokos jest olejem "wnikającym" i potrafi nawilżyć włos od wewnątrz. Oliwa tak nie da rady (sprawdzone ;) ). Jak ktoś zaczyna przygodę z olejami i ma w kuchni butlę winogronowego czy oliwy to oczywiście może spróbować, ale jeśli nie ma, to kokos jako pierwszy zakup to celniejszy strzał zazwyczaj :)

Czytałam, czytałam wiem ze kokosowy sprawdza się dobrze ale chciałam dorzucić jeszcze coś ze swojego doświadczenia. Mi mega pomogło to po dekoloryzacji włosów którą robiłam ostatnio. Żadne maski nie wykazały się tak jak w/w oleje.

Gość gość
Przede wszystkim HB Jeunesse - ten szampon poprawiający objętość włosów, który tak naprawdę przy okazji poprawia w zasadzie wszystko. Powiedzmy, że udało się nam uzyskać dużą zmianę w ciągu kilku tygodni, ale już po pierwszym myciu włosy były w sensownej kondycji. Nie wiem czy to kwestia naturalności kosmetyku, czy czegoś innego, ale to daje radę.

Gość gość
Zdecydowanie sugeruję używanie szamponu HB Jeunesse bo naprawdę totalnie odmienia sytuację - przynajmniej tak było u mnie. Oczywiście kluczowe znaczenie ma zwracanie uwagi na podstawową pielęgnację, ale tak naprawdę to dzięki niej te włosy totalnie zyskują na jakości i wyglądają naturalnie.

Gość gość
Ja próbowałam pomóc swoim włosom różnymi domowymi sposobami, wcierkami, olejowaniem, kupowałam specjalistyczne odżywki i nic - włosy cienkie, łamliwe i do tego wypadające. W końcu mi poradziła znajoma w pracy, żebym zaczęła brać biotebal, czyli tabletki z biotyną i jestem pod wrażeniem, jak skutecznie działają. Nie tylko mam mocniejsze włosy i zdrowsze, ale też przestały mi wreszcie wypadać

Gość HenrietkaBubiel
Jeśli chodzi o olejowanie włosów to wszystko zalezy jakie mamy włosy! Nie każdy olej nadaje sie dla każdych włosów! Dla włosów wysokoporowych idealnie nadaje się olej lniany! Włosy wysokoporowe to wlosy puszące się, często kręcone, mierzwiące się na deszczu, moga być rozjaśniane! A dla włosów niskoporowych nadaje się idealnie olej kokosowy! Włosy niskoporowe to najczęściej proste, przylizane druty, które po zakręceniu na wałki dosyć szybko same sie prostują! Mam nadzieję ze pomogłam!!!

Gość Deerbon
Wszystko zależy. Ja na przykład miałam włosy jak siano. Pomogły dopiero maski i odżywki Chantal, zwłaszcza ProSalon Intensis

Gość Fflesh
bardzo dobre doświadczenia miałam z Elastabion, szamponami z Floslek.

Gość gość
seria Bioxsine (trwa jakiś szał ampułek, w promocjachi online już od 110 zł, używa się dwa razy w tygodniu)

Gość gość
Dermokosmetyki: Vichy, Sebamed Delikatne szampony np. Klorane