Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iselinka

Sudocrem

Polecane posty

Można go używać po goleniu w okolicach bikini? Zawsze występuje u mnie podrażnienie, co wygląda dość nieetycznie i mnie drażni, więc szukam jakiegoś sposobu. Kolejne pytanie to jak się depilować w okolicach bikini, żeby skóra była gładka? Używam kremów do depilacji, maszynek z pianką do golenia, a nigdy nie jest gładka...

Gość ja tak robię
dobrze jest zrobić przed depilację peeling, albo przynajmniej pomasować skórę gąbką - a po goleniu - oliwka dla dzieci.

Gość odlacz internet
juz byl taki temat. jak znajde to wkleje :P

zwykla masc cynkowa tez wystarczy :) kiedys z kolezanka poszlysmy do apteki pytac o wlasnie jakis krem przeciwko tym krostom po goleniu babeczka nam polecala jakis preparat za 30zl, ale pozniej powiedziala ze jak keidys miala depilacje ud, to posmarowala cale mascia cynkowa i jej pomogly ja sama stosuje po depilacji i faktycznie ani nie ma krostek, jak wloski odrastaja to tez nie "swedza" ani nic a kosztuje grosze

Gość Ekspert Philips
Witaj, jeżeli golisz się przy pomocy tradycyjnej maszynki i używasz pianki do golenia, powodem Twoich podrażnień może być zły kierunek prowadzenia maszynki należy zawsze golić się zgodnie z kierunkiem wzrostu włosa w innym wypadku ostrza maszynki naruszają mieszki włosowe, co może prowadzić do powstania stanów zapalnych. Przyczyna może także leżeć w samej metodzie usuwania włosków. Ze swojej strony mogę Ci przedstawić alternatywę dla tradycyjnej maszynki damską golarkę elektryczną. Jej ostrza nie mają bezpośredniej styczności ze skórą, a więc ryzyko wystąpienia podrażnień jest znacznie mniejsze. Proponuję także rozważyć depilację, czyli usuwanie włosków razem z cebulkami, dzięki czemu skóra pozostanie gładka nawet do 4 tygodni. Zabieg wykonasz samodzielnie w domu, między innymi przy pomocy depilatora o węższej końcówce, przeznaczonej do depilacji miejsc intymnych (np. mini depilatorem z zestawu modelu HP6578 marki Philips). Pamiętaj także, aby odpowiednio pielęgnować skórę: - wykonuj systematyczne peelingi (2-3 razy w tygodniu) - nawilżaj ją codziennie kremem lub balsamem. Te proste zabiegi dobrze wpływają na kondycję skóry oraz redukują prawdopodobieństwo wystąpienia podrażnień. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania w kwestii usuwania owłosienia z ciała, napisz do mnie na adres ekspert@philips.com. Chętnie pomogę. Pozdrawiam, Ekspert Philips _________________________ Ekspert Philips, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego

Gość 1wrocLOVEAnka
Po depilacji dobrze jest zastosować odpowiedni balsam, który złagodzi podrażnienia. Ja używam PantheVera, który delikatnie chłodzi i uspokaja skórę, działa nawilżająco i regenerująco. Potem skóra jest przyjemnie gładka, nawilżona i napięta.