Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eff

współlokatorki są przyjaciółka

Polecane posty

otóż to mieszkam z kolezankami w mieszkaniu na studiach ja jestem od nich o rok starsza. A nwiec denerwuja mnie np czasem nie pozmywaja naczyn a jada do domu na weekend to samo ze smieciami z ich pokoju ostatnio wyniosly worki i pohechaly a one lezaly na kortazu wiec wnioslam do ich pokoju jak wrocily w poniedzialek to sie zapytalam ich a one udaly glupie. Dzisiaj jedna sprzatala i reczniki kuchenne wyrzucila nie wiem co jej sie nie podobalo w nich. wszem mogly wbyc mokre ale ja je wzucilam do pojemnika plastikowego w ktorym wynosze pranie z lazienki jak powieszam je w pokoju ja od 2 miesiecy nie uzywalam go tylko one wiec reczniki pewnie wyrzucily na podloge nie wiem co robic denerwuja mnie wody nie wycieraja w kuchni jak na podloge im poleci przy zmywaniu naczyn. Kupilam tez plyn do prania dla siebie wczesniej mialysmy wspólny i jeszcze zstał ale ja go wlozyla sobie pod sciane przy pralce a jak wrocilam dzisiaj to ten stary jest dale polozony a moj na brzegu nie wiem czy one mysla ze ja dla nich tez kupilam. poradzcie czy mam sie ich pozbyc bo to mieszkanie moich rodzicow i moge obojetnie kogo sobie zabrac. Przepraszam za skladnie ale musze sie wyzalic

Gość karminnka112
Mieszkanie ze współlokatorami to udręka :) My jako para mieszkaliśmy kiedyś z drugą parą. Po wielu nieprzyjemnych sytuacjach ustaliliśmy proste zasady: kazdy ma oddzielną komorę w zlewie, do której kładzie swoje brudne naczynia i każdy myje po sobie. Były dwa płyny do mycia naczyń, dwie gąbki, my mieliśmy osobne środki do czyszczenia niz oni. Nawet mój chłopak się wkurzył, że ubywa mu wciąż cukru w dużych ilościach, więc kupił własny. To wydaje się głupie, ale niestety nie ze wszystkimi da się żyć dobrze bez takiego podziału

a dopdam ze nie biore od nich duzo sa dwie w pokoju ok 11m^2 ze wszystkim czyli net i prad 350 zł na osobe miesiecznie mieszkanie jest w centrum maja wszedzie blisko. Pewnie mysla ze sie kolegjemy to im wolno wiecej nie wiem co robic blagam poradzcie

Gość karminnka112
napisałam Ci, nie pasuje, to nie mam innego pomyslu :O

no to byloby doe z nbaczyniami ale kuchnia jest malutka nie ma miejsca na taki zlew nie wspomne o wyrzucaniu smieci wyjely worek i polozyly na srodku wejscia do kuchni i nie wyrzucily przez 2 dni kuchnia jest otwarta na przedpokuj. srodki czyszczace ja kuz wczesniejkupilam zanim one nie mieszkaly. Ale wczesniej jednej dziewczynie wynajmowalam i bylo lepiej ok pytala sie czy nie mam nic do wyrzucenia jak szla ze swoimmi smieciami

pasuje i chyba tak bede musiala zrobic ze kazdy swoje i tyle ale ja przeczytalam po dodaniu dopiero

Gość nie wiem w czym problem
skoro to Twoje mieszkanie to weź panny na rozmowe i powiedz, ze albo zaczna sie zachowywac jak nalezy- przedstaw im co Ci nie pasuje albo niech zabierają dupy w troki PROSTE przynajmniej dla mnie ;)

pare razy im to mowiłam przepraszam za składnie ale jestem zmęczona po ciężkim tygodniu poprawek i wcześniejszych egzaminów