Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no_i_co_teraz

Zapomoga z pracy- śmierć matki

Polecane posty

Gość no_i_co_teraz

Niedawno umarła moja mama, z którą mieszkałam. Czy należy mi się z pracy jakaś zapomoga? Mam 23 lata, jestem zatrudniona na umowę o pracę.

Gość eleleo
Z pracy dostaniesz wolne na pogrzeb , wliczone w czas pracy , a pieniadze to tylko z ubepziecznia grupowego, jezeli byłaś takim objęta.

Gość no_i_co_teraz
Z PZU dostanę pieniądze z ubezpieczenia mamy. Wolne już wykorzystałam. Zastanawiałam się właśnie, czy zakład pracy wypłaca jakąś jednorazową pomoc pieniężną.

Gość taaa tygrałaś...a potem sie
a niby z jakiej racji??:o tak jak ktoś wcześniej napisał, jak masz ubezpieczenie grupowe to tam mozesz mieć taki wariant. a kasę to sie z zusu dostaje a nie od pracodawcy

Gość mylitllepony^^
no moj ojciec jak matka byla po udarze to dostawał

Gość no_i_co_teraz
Ok, dzięki za odpowiedzi. Pewnie to zależy od dobrej woli szefa tak naprawdę, bo nic nie wyczytałam, żeby takie coś prawnie należało się pracownikowi.

Gość mylitllepony^^
no nie ale u mojego ojcaw robocie sa zapomogi rozdzielane chyba dwa razy do roku i sie sklada papiery i dziela sprawiedliwie tzn decyduja kto najbardziej potrzebuje ale staraja sie wsyztskim dać.

Gość kasieńkaabc...
jest zapomoga do 2250 chyba można dostać losową, ale w budżetówce. A w komercyjnych firmach trzeba popytać