Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solspana

wyrywał ktos z was ósemki?

Polecane posty

Gość solspana

ile płaciliście i jak zabeg wyglądał?

Gość K katolicki - afery
wszystkich bedziemy wieszać co rozwalili i rozspredali nasz kraj co rządzili po roku 89r. gdy wybuchnie wojna domowa a już nie mamy co jeść wiec dni policzone http://www.polskapartianarodowa.org/index.php ?option=com_content&task=view&id=387&Itemid=46

Gość jeszcze 3...
Tak, jedną z czterech. Na dole po prawej stronie. Była już dość zepsuta, ale korzenie proste więc żadnego dłutowania nie było. Jak zwykłe wyrwanie zęba. Byłam w sobotę po 17 w prywatnej klinice. Zapłaciłam 200 zł.

Gość kjliedsfc
Nic nie płaciłam. A zabieg...normalne wyrwanie zeba

Gość fthgfhgf
u prywatnego 120 zł, zalezy jak długo wyrywał i czy były przy tym komplikacje, a wyrwac ci moze tylko dentysta ze specjalizacją chirurgii szczekowej

Gość też żydówka
mnie wyrwał dwa w odstepie 40 minut,po pierwszym nie było krwawienia wiec drugi pociągnoł też bez znieczulenia

Ja miałam 3 usunięte jedna bez problemu, druga tkwiła w przetoce nosowej więc dostałam od razu antybiotyk i musiałam mieć szyta ranę tydzień na przeciwbólowych po wyrwaniu trzeciej lekarz stwierdził, ze może wdać się zakażenie bo miałam tam ropę i faktycznie na drugi dzień leciałam do lekarza z gorączką antybiotyk wziełam w ostatniej chwili temp 39stopni czułam się fatalnie do tego kilka dni miałam taki szczękościsk, że jeść nie mogłam:(. Została mi jeszcze jedna ósemka do góry ale jakoś nie mam ochoty na jej usuwanie na razie bo lekarz stwierdził, że na 90% też będzie w przetoce nosowej i znów szycie.

Gość solspana
chciałam iśc na NFZ ale pół roku trzeba czekać....

Gość solspana
Milka po zdjęciu widać że jest w tej przetoce czy to wychodzi w trakcie zabiegu?

Gość osemeczka1
przed swietami rwalam placilam 130zl trwalo to minute:) a mialam caly srodek pusty, nic a nic nie bolalo, stomatolog gadala, ze niby szuka miejsca zeby go rozruszac wiec ja sobie siedze a ona za chwile no dziekuje prosze wyplukac buzie:) a ja ze co???:) a ona, no dziekuje jest Pani wolna:) jednak prywatnie to prywatnie :)

Gość pk5rn]
A ja na NFZ czekalam miesiac. Dostaje sie znieczulenie wiec nic nie boli czuje sie jedynie natkie spore napieranie na zeba bo wiadomo duzo sily potrzeba zeby wyrwac osemki,i to jest nieprzyjemne dosyc ale nie boli. Potem zszywaja dziaslo i niby przy gojeniu moze troszke bolec ale mnie rowniez i to nie bolalo.Ogolnie-nie ma sie czego bac.

Gość osemeczka1
mi nikt nic nie zszywal.

Gość to zależy w jakim jest
stanie. Ja wyrywałam dwie u dentysty ogólnego, ale chodzę oczywiscie prywatnie. Z jednej, na dole, wypłukał mi się skrzep... o w mordę... boli jak diabli, dostałam jakąś maść. A trzecia nie wyszła z dziąsła bo nie miała gdzie i wyrywała mi ją pani chirurg stomatolog - w sumie za konsultację, zabieg i wyjęcie szwów dałam 350 zł. Jest jeszcze czwarta, na górze, która powinna wyjść już normalnie, ale jakoś powoli jej idzie. Mam nadzieję że znów mi nie wyrwą trzech stów z zębem

Gość solspana
ja do tej pory tez nie miałam zszywanego ale z oststnim jest niby najgorzej bo go nie mozna normalnie chwycić, jest schowany

na zdjęciu tego nie widać przynajmniej u mnie nie było widać, nie jest to przyjemne ale u mnie ósemki były tak duże, że nie miały miejsca w szczęce i nachodziła ropa przez to została mi jedna ale nic się z nią nie dzieje więc po tych przejściach na razie sobie podaruje:) pal lich szycie czy zakażenie ból jak ból wszystko można przeżyć ale przez szczękościsk nie mogłam jeść a to już było wku,rwiajace :) no i z piciem też były na początku problemy:)

Gość osemeczka1
e moj nie tak byl schowany daj spokoj, myslalm, ze bedzie dlutowanie a tu pyk i po sprawie.

Gość solspana
do tej pory tez 3 poszły w kilka sekund, tez sie dziwiłam że tak szybko ale one juz normalne do połowy wyrosły...moze z tym po prostu poczekam