Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlaBLAbla_28

Zmiana mleka z pepti na zwykly bebilon?

Polecane posty

Gość BlaBLAbla_28

Dziecko od 1miesiaca zycia bylo na pepti. Od 2 tyg pijemy zwykly bebilon, ma 15miesiecy. Od paru dni w nocy jakby chrapie, niezawsze. Zastanawiam sie czy to ma cos zwiazane z bebilonem. Jutro w przed snem podam pepti i zobacze. Moze ktoras miala podobnie, albo cos wie na ten temat.

Ja własnie o kilku dni podaje zwykły bebilon zamiast pepti. Jak narazie nie zauważyłam żadnych ''innych'' zachowań czy też zmian na skórze. A co do chrapania to może ma katarek? Synek jak tak chrapał to właasnie okazał się kilkudniowy katar

Gość BlaBLAbla_28
No wlasnie tez sie szykowalam juz na katar, ale nic. I jej niezawsze sie zdazy zachrapac. Taka jak sapka. Wlasnie miedzy innymi dostalismy pepti. Dlatego sie boje ze jednak mleko.

Gość hvmjolka
jednym z objawów alergii jest obrzęk śluzówki dla czego odstawiasz pepti, jak dziecko je dobrze toleruje ?

Gość mamama27
nawet jak podasz pepti to nic ci to nie da bo podasz jednorazowo a alergeny dalej są - więc nic ci to nie rozwiąże my przeszliśmy z nutramigenu ale na mleko ha - mamy bebiko ha - lekarka kazała się wstrzymac ze zwykłym mlekiem jeszcze - może podawaj ha?

Gość aaaaana
sapka to niestety objaw alergii, jesli wykluczasz katar to obserwuj dziecko, a napewno powiedz o tym lekarzowi, może za wcześnie na tą zmianę??? spytaj o Latopic, moja bratanica dostała przy zmianie mleka, przy czym u niej to to nastąpiło dopiero koló 2giego roku zycia, choć produkty mleczne jadła juz wczesniej. Tylko mleko było problemem.

Gość mama20
witam. mój synek ma skończone 7 miesięcy dostawał mleko bebilon pepti, pediatra kazała zmienić na zwykły bebilon. tylko problem w tym że nie najada się tym mlekiem i co chwile coś je. oprócz mleka je obiady jakieś deserki co zrobić?